• LLW

    Vi som försökt med första barnet ca 1 år

    Långväntanefterdig skrev 2018-05-02 17:33:37 följande:

    Jobbigt att det var en så tråkig upplevelse för dig :( men skönt att va igång å ha det gjort! Å vilken kort väntetid! Önskar man bodde i annat län.... vi har 6 månaders väntan minst innan vår tur.. så deppigt!!

    Jag är också obekväm i gynsituationer.. tyvärr bara å vänja sig.. grynt jobbat idag hur som helst!


    Tack! <3

    Ja det är väl bara att göra det, vi har ju ett antal sånna situationer framför oss! Fasar lite inför äggplock som tydligen ska göra rejält ont. Så mycket enklare allt är för männen! :P

    Kommer ni igång i höst/vinter då tror du?
  • LLW
    Jooosen skrev 2018-05-04 21:56:45 följande:

    Äl +5. Fyfan va jag hatar denna tid. Har försökt att mentalt ställa in mig på ivf eller liknande. O spermaprovet blev aldrig gjort i veckan så ska göras nästa. Vet nån hur lång tid det tar att få tillbaka blodprov? Vet knappt vad de testade och glömde i princip att fråga ang tiden..

    Ha en fin helg alla <3


    Jag fick mitt inom två veckor! Det som tog tid var postgången, brevet var nämligen daterat av läkaren typ en vecka innan vi fick det. Så rätt fort borde det gå!

    Usch jag hatar väntetiden mellan ÄL och mens.. värsta och långsammaste tiden i cykeln. Hur många dagar brukar du ha?
  • LLW
    Jooosen skrev 2018-05-04 23:07:42 följande:

    Okej tack för svar! Ja vet det är hemskt. Brukar ha en cykel på 28 dagar och lutealfas är cirka 13-14 dagar.. Dudå?


    Brukade ha en ganska regelbunden cykel men nu hoppar den från 26-34 dagar. Jättejobbigt att det blivit så :( lutealfasen är alltid 10-11 dagar dock, så i kortaste laget. Känns inte som att något hinner hända på den korta tiden :(

    Nu är det en vecka kvar till BIM, fick en liten rosa blödning förut men det är för nära efter ÄL för att vara nidis tror jag. Men hoppas kan man ju göra. Det är ju det enda vi kan göra i denna grupp.. :/
  • LLW
    Jooosen skrev 2018-05-06 12:44:29 följande:

    Ja min har oxå varierar en del men inte jätteofta. Haft mellan 26-34 dagar jag med ibland. Men överlag 27-29 dagar. Hur långt efter äl är du? Ja man får bara hoppas... är på äl+6. Ömma bröstvårtor samt ömma bröst som har börjat tidigare än vanligt... men är nog inget tecken denna gång heller suck.


    Ganska regelbunden iallafall, det är ju skönt! Blev galen när den första gången var 34 dagar, fasen vad man hann börja intala sig saker på den tiden! :/

    Jag är på ÄL+4, så räknar med mens om en vecka. Hoppas den inte blir tidigare, vi ska gifta oss nästa lördag så vore riktigt tråkigt att behöva ha mens den dagen :( inte bara för att det är obekvämt och smärtsamt men blir så nedstämd av ännu ett misslyckande. Bröllopsdagen vill jag hellre vara lyckligt omedvetande!

    Har du alltid ömma bröst innan mens? Vet att det är vanligt symptom men jag har aldrig haft det! Dom känns likadant varje dag i cykeln.
  • LLW
    LillaAw skrev 2018-05-07 19:32:20 följande:

    Nä Fyfan vad drygt för er! Förstår din besvikelse. De nämnde insemination för oss också med först då de inte hittat fel men det ville inte jag. Har ni inte blivit godkända för ivf via utredningen? Jag tycker man ska lyssna till vad ni vill. Medbestämmanderätt har man över sin vård. (Säger en inbiten barnsjuksköterska)

    Hoppas ni oavsett får bra hjälp!

    Är också sjukt nervös över mitt besök på Ivf-kliniken imorgon, man känner sig totalt i deras händer och mina hopp för försök innan sommarstängt är minimala. Orkar inte bli besviken mer.


    Lycka till på ditt besök imorgon! Hoppas ni får glädjande besked!
  • LLW
    LillaAw skrev 2018-05-08 15:58:08 följande:

    Nu är vi påväg hem med sprutor och är fr.o.m. Idag igång med sprutbehanling så jag fick mens idag och läkaren lät oss börja direkt med kort protokoll. Vi hinner alltså ett IVF försök nu direkt innan sommaren!

    Är så lättad och lycklig. Kan inte förstå att om allt går som det ska kan vi vara gravida om en månad drygt! Läkaren lyssnade på min önskan att börja direkt med kort protokoll och tyckte vara chanser var goda för att lyckas.

    Vi firar även en ny årsdag idag jag och min man så känns som en lyckodag :)


    Åh vad roligt! Så glad för er skull! :) hoppas verkligen att det går nu på första försöket, det vore ju underbart!!
  • LLW
    Fröken Rabarber skrev 2018-05-09 10:13:49 följande:

    Hejhej, idag laddar jag för spolning av äggledare, nervös men försöker tänka positivt, idag får vi svar på vilka eventuella åtgärder som behöver göras! Det känns bra. Men hur har ni övriga gjort, har era partners varit med vid undersökning där ni är i gynstol?


    Min man var med, han höll i min hand och masserade mina tinningar när jag hade som ondast. Hade inte kunnat tänka mig att han skulle vänta i andra rummet, han lugnade mig väldigt mycket och peppade mig att fortsätta när det gjorde ont för att få det överstökat.

    Läkaren hade svårt att se någon så hon fick spruta in dubbla mängden vätska = dubbelt så ont och dubbelt så lång tid.. tips att ta på dig ett par rejäla trosor för man får en rätt stor binda efteråt då man läcker ut vätskan de sprutat in.

    Stort lycka till!!
  • LLW
    LillaAw skrev 2018-05-15 09:29:15 följande:

    Nu var det klart :) allt gick som förväntat. Har 10 ungefär lika stora äggblåsor vilket var bra. Troligtvis äggplock på måndag. Känns pirrigt!


    Åh vad roligt! Förstår att det känns pirrigt, nu är det på riktigt liksom! Blir det återföring senare nästa vecka då tror ni?
  • LLW

    Är det någon av er här som gjort hysteroskopi? Eftersom läkaren inte kunde få en klar bild av min livmoder och äggledare på spolningen har jag nu blivit remitterad till att göra en hysteroskopi, alltså en kameraundersökning av livmodern.

    Det verkar som att det är lite större ingrepp än spolning/vul, många jag läst om blir sövda men jag ska endast få lugnande och lokalbedövning. Börjar bli rätt stressad inför undersökningen, spolningen var verkligen hemsk så jag ser inte fram emot att sätta mig i den där vidriga stolen igen..

  • LLW
    Jooosen skrev 2018-05-20 20:55:34 följande:

    När ska du dit? Hmm har faktiskt inte hört talas om det. Bra ändå att de kollar extra! Ja har inte ens fått göra spolning alls :/. Hoppas d inte gör alltför ont!


    Hade aldrig hört om det heller :/ men dom vill veta hur min livmoder ser ut så dom vet hur dom ska gå tillväga när vi gör ivf sen i höst. Det är såklart bra men börjar bli nojjig.. vet heller inte om det är med spolningen, att man inte får ha sex veckorna innan för att man inte får riskera att man är gravid.. försökt hitta info men står väldigt blandat. Ringer kliniken imorgon och kollar.

    Vore skittråkigt om det är så, då har vi missat två månaders försök eftersom vi hade spolningen förra gången. Tiden bara springer iväg :(

    Spolningen gjorde jätteont på mig, men det är olika för alla! Dessutom fick hon hålla på extra länge och spruta in dubbel mängd vätska för hon inte såg nått. Är det som "vanligt" gör det säkert inte lika ont! Har du fått någon tid för att göra det än?
Svar på tråden Vi som försökt med första barnet ca 1 år