• Febbarn

    Röker och gravid

    Hej

    Är det någon som röker och är gravid

    Jag vet att de är faligt

    Men nu har jag rökt hela gravitiet är i vecka 37

    Men jag kan inte sluta och röka

    Hur har de varit med er som

    Rökt och född barnet

    Hur mådde barnet ?

    Födde barnet frisk ? Något allvarlig med barnet ?

    Röker om kring 6-8 cig om dagen :(

  • Svar på tråden Röker och gravid
  • Anonym (3 barn)

    Jag var precis som dig med barn nr 1 jag kunde verkligen inte sluta röka men jag trappade ner till ungefär samma som dig .

    Barn 2 var jag helt bestämd på att jag skulle sluta men tro det eller ej jag blev så pass dålig att jag fick INTE sluta röka utan skulle ligga på 3-5 cigg om dagen efter läkarnas plan. Barn 2 föddes dock sjuk men inget som berodde på rökningen .

    Barn 3 som jag nu är gravid med hade jag bestämt att om jag lyckas bli gravid (hade försökt i 2 år) så skulle ja sluta så fort plusset kom . Plusset kom i samma veva som spykalaset kom på posten. Tack o lov så fick det mig till att inte ens kunna röka . Jag har väldigt många i min omgivning som röker och bara av att känna lukten gjorde så att jag var tvungen o spy . Jag har nu varit rökfri sen i augusti hade rökt sen 15år tillbaka. Visst ja kan fortfarande bli sugen på en cigg men så fort jag känner doften av någon som rökt så glömmer jag det väldigt snabbt igen .

    Så kämpa på,tugga tuggummi :D

  • Anonym (fgfgh)

    Min mamma rökte med mig och 2 av 3 av mina syskon (den hon inte rökte med blev rökare själv ironiskt nog) och vi alla är friska. Rekommenderar inte att röka under graviditeten såklart men det ska nog gå bra. Jag blev väldigt ledsen när jag fick veta att min mamma gjort det dock. Hon rökte också rätt mycket, kanske ett paket om dagen eller mer. 

  • Frontline
    Anonym (M) skrev 2018-01-26 23:29:15 följande:
    Spelar ingen roll hur många det gått bra för. Man kan aldrig säga åt nån att det är "lugnt" att röka när man är gravid.. samma med folk som äter salami och säger att det inte hänt dem nått, men så finns de dem som äter salami o 7:e månaden och barnet dör. Så bara för att det går bra för vissa så kan man inte förespråka att det ska göra det för någon annan. Är oerhört oansvarigt att ens försvara ett sånt beteende.
    Dom som bor i Tyskland, Spanien, Frankrike mm äter med nöje salami fast dom är gravida.
    Men vi i Sverige kan inte äta salami för det är ju skadligt
    Men är du orolig så frys in den en dag eller 2..
    Varför vara så nojig för?

    Simsalabim trosorna försvinn :)
  • InaLo

    Ditt barn kommer födas nikotinberoende och kommer inte ha lyxen av att välja om det klarar av att sluta med sitt beroende utan blir tvingad. Så det du inte klarar av kommer ditt barn få göra i stället.

  • Anonym (Sara)

    Även fast det verkar ha gått bra för vissa barn med rökande mamma.Men sånt lyckligt slut har inte alla.Födelsevikten är oftast lägre.Risk för astma och plötslig spädbarnsdödliget är högre när mamman rökt.Oavsett så är rökning skadligt för det lilla ofödda barnet!

  • Mawie

    Tror inte du skulle tycka det är ok att hålla för munnen för barnet så det inte kunde andas ordentligt.

    Du stryper syreupptagningen till ditt barn!

  • Mawie
    Mawie skrev 2018-01-27 09:45:51 följande:

    Tror inte du skulle tycka det är ok att hålla för munnen för barnet så det inte kunde andas ordentligt.

    Du stryper syreupptagningen till ditt barn!


    Har snusat i 20 år men inga problem att sluta när jag varit gravid, skulle ha så dåligt samvete.
  • Anonym (Hanna)

    Jag rökte innan jag fick barn nr 1, dagen jag fick veta att jag var gravid så la jag av med ciggen. Tog inte min första cigg förens barnet var 1,5 år. 
    Började smått röka igen men så fort vi började planera barn nr 2 så la jag av igen. Och jag älskade att röka. Men jag älskar mina barn mer. 
    I min värld är det helt sjukt att man prioriterar att man vill ha sin cigg FRAMFÖR sitt lilla barn i magen.

    "Åh va gott med en cigg, synd att min baby får svårt att andas nu men aja så får det va"

    Sorgligt att  mammor som ska sätta sitt barn först tänker så. För det är ju precis så ni tänker. Ni tycker att det är gott med cigg fast ni vet vad som händer barnet i magen. Och tydligen tänker ni "men aja så får det va" för ni fortsätter ju röka cigg efter cigg. Egoister.

  • Anonym (Asså Nej!!)

    Jag har slutat röka båda mina graviditeter!!

    Så vidrigt att folk inte kan sluta röka! Nä men kan du inte prioritera barnet i magen kanske du inte ska ha barn!

    Vet många som lider av att föräldrar rökt under graviditeten!! Mina 2 bröder som föddes för tidigt och har massa problem med benskörhet och allergi.. min mans bror som moderkakan lossna på och han höll på att dö i magen..

    Sluta rök eller sluta skaffa barn!

  • Anonym (stackars barn)

    Om du redan är så självisk att du bara tänker på dina behov istället för barnets bästa, så kommer det knappast bli bättre när barnet har fötts och visar sin egen vilja. Din själviskhet kommer bara att fortsätta, och inte bara när det gäller rökning, stackars barn. 

Svar på tråden Röker och gravid