Inlägg från: Fotbollsfantast |Visa alla inlägg
  • Fotbollsfantast

    Betala av bolån på 7-10 år? Realistiskt?

    Grillen skrev 2018-02-06 19:30:36 följande:

    Problemet med att leva på avkastning på 1 miljon är ju att det även kan gå åt andra hållet och jag förlorar. Men visst, det ska mycket till om man ska förlora stort där.

    Har redan en nyare bil som fungerar utmärkt, och har inga problem att laga det mesta själv om något går sönder på den. Huset kan naturligtvis få ganska stora oförutsedda utgifter, som t ex ett nytt tak förra året pga hål, 100.000kr. Men har inga egentliga dyra saker på kåken som bör gå sönder inom 10år då allt "dyrt" är åtgärdat. Men här har vi även hantverkare som elektriker och rörmokare i släkten samt att vi alla är händiga och fixar det mesta själv. Så inga enorma summor där heller som vi borde behöva räkna på. Men naturligtvis, går något sönder så får vi ta från sparandet. Och är det mot 100k hållet så får det ta 1 år extra på att spara ihop till lånet helt enkelt.

    Ska in och snacka med banken om lite fonder/aktier som dom kan rekommendera, kan jag kasta in några tusen i det per månad så borde det ränta på rätt fint om nu inte börsen tvärdyker, och på så sätt korta ner spartiden.


    Vad du än gör så snacka inte fonder/aktier och liknande med banken. Säljarens uppdrag är att tjäna pengar på dig, det är inte samma sak som att tjäna pengar åt dig!

    Länk: www.rikatillsammans.se
  • Fotbollsfantast

    Personligen kan jag tycka det är rimligt att amortera ner huslånet till ca 40-50 % av marknadsvärdet i snabb takt. Detta ger en trygghet och dessutom starka förhandlingamöjligheter avseende räntan. Efter det hade jag istället satsat på att nå min första sparade miljon i fonder.

    Men, med det sagt så är jag ofta imponerad av folk som väljer sin egen väg och struntar i vad andra tycker. (Underförstått att ingen far illa)

Svar på tråden Betala av bolån på 7-10 år? Realistiskt?