Inlägg från: Anonym (härdad) |Visa alla inlägg
  • Anonym (härdad)

    När krisade ni som värst efter otrohet

    När jag fick reda på att min dåvarande fru fortsatt vara otrogen trotts att jag gett henne en andra chans.

    Hon bönade och bad på sina bara knän att jag skulle ge henne en andra chans, hon skulle aaaaaldrig göra så igen, tänk på barnen, satt och grät på familjerådgivning och skämdes så otroligt mycket. På jobbet var det helt andra toner, där knullades det friskt på toaletter och i våran gemensamma bil så fort de fick chansen.

    En del av mig dog den dagen, den naiva idealistiska sidan av mig som trodde på att det fanns något gott i alla, som trodde på evig kärlek, som trodde på förlåtelse, som trodde på kompromisser dog. Men ärligt talat skulle jag inte vilja ha tillbaka den. Jag har en betydligt mer krass och realistisk syn på förhållanden och människor nu. Jag lärde mig en nyttig läxa den dagen.

    Lita aldrig någonsin på någon som sviker
    Människor kan vara betydligt falskare än vad man tror
    Förlåt aldrig någon som inte förtjänar det

  • Anonym (härdad)
    Anonym (Kris) skrev 2018-02-07 16:41:46 följande:

    Till anonym Kram (vet ej hur jag svarar på enskilt svar ??????)

    20 år. Barnen är mellan 7 och 15.

    Ser att ni är många som kämpat. Tankarna går upp och ner.

    Känns som att många offrar sig själva för barnens skull. Jag vill inte våra barn ska ha skilda föräldrar. Det vill inte han heller säger han. Men vet som sagt inte om jag någonsin kan lita på honom igen.


    1 Det är inte du som gör barnen till skilsmässobarn om det blir så, hela ansvaret för det ligger på honom, det är en direkt konsekvens av HANS handlingar inte dina.

    2 Du kommer aldrig lita på honom igen på samma sätt som du gjort förr. Det betyder inte att du inte kan lita på honom igen, men den blinda. naiva tilliten där det inte fanns på kartan att han skulle kunna svika är borta för alltid, nu vet du att han kan svika och det kommer du alltid bära med dig.

    3 Det finns risker i att offra sig själv för barnens skull. Dels lär sig barnen att det är normalt att leva i ett kärlekslöst förhållande och kan bära med sig det in i sina egna förhållanden i framtiden. Dels blir man sällan en bra förälder om man inte mår bra

    4 Ert gamla förhållande är död och begraven, om ni går vidare tillsammans är det ett nytt förhållande ni kommer bygga upp. Han är heller inte samma man för dig längre, din bild av honom har förändrats, om ni går vidare tillsammans så är det med en "ny" partner som påminner om den gamla
  • Anonym (härdad)
    Anonym (Kris) skrev 2018-02-08 06:15:35 följande:

    En tjej på jobbet.jag kom på dom tidigt genom en konversation. Han lovade stt det inte skulle hända igen och sen fortsatte de Flera månader. Han sa att han älskade henne och gjorde ett försök att vara med henne en kort period, men kom tillbaka till mig.


    Men TS, tycker du inte själv att du förtjänar bättre än att vara hans leksak som han slänger eller plockar upp beroende på vad han känner för dagen?

    Om du tar tillbaka honom efter att han slängt dig i soporna vad tror du att du skickar för signaler? Kan det vara något i stil med "du kan göra hur fan du vill mot mig , jag kommer ta tillbaka dig ändå"? Är det så konstigt om han fortsätter med det du är ju kvar vad han än gör?

    Jag tycker du borde sluta använda barnen som en ursäkt för din egen osäkerhet / svaghet och jobba med din självkänsla istället.
  • Anonym (härdad)
    Anonym (Hej) skrev 2018-02-08 22:09:31 följande:

    Jag är lite i samma sits. Min man blev påkommen med att han varit otrogen i knappt ett år, han blev kär säger han. Jag var då dessutom gravid med vårt andra barn. Vi har lagt allt på is, för bebisen och vår 5-åring. Jag vet inte vad jag ska tro om framtiden.

    Är han fortfarande kär i henne tror ni? De hade pratat om en framtid. Är han endast med mig nu pga bebis?


    Som var på dina frågor. Ja på båda, tyvärr. ....
  • Anonym (härdad)
    Anonym (Hej) skrev 2018-02-09 09:49:30 följande:
    Det är 6 månader sedan det avslöjades, tänker väl att det skulle gå över. Har läst så mycket här på FL om hur otrogna liksom inser att det är frun de egentligen älskar och att tjejen de träffat inte betydde nåt. Trots att de sa att de var kära. Kan det inte vara så då? Oooo, det gör så jävla ont...

    De har inte kontakt nu, tror jag. Han kanske har vaknat upp?
    Alltså, jag tror tyvärr det inte spelar någon större roll vad någon säger. Du ser vad du vill se för det är vad du vill att saker ska vara. Fullt förståeligt med tanke på din situation, men samtidigt är det kanske bättre att se saker som de är och inte som man vill att det ska vara även om det gör ont.

    Min erfarenhet är att....

    1 Den som blivit påkommen kommer säga precis vad som helst som hen tror kommer lindra konsekvenserna för honom / henne

    2 Känslor stänger man inte bara av sådär. Den som påstår det ljuger. Hade det enbart varit sex så hade han säkert kunna släppa henne på två röda. Men om han var kär så kommer det inte släppa bara för att du kom på honom, kär är han fortfarande, det är mer en fråga om han fortsatt ha kontakt med henne eller ej. Min gissning är att han har det.

    3 Om de har kontakt eller inte kommer du aldrig veta. Det enda du har att gå på är hans ord på det och den vet du ju redan inte är speciellt pålitlig. Självklart kommer de vara betydligt försiktigare efter att ha blivit påkomna

    4 Om han älskar dig eller inte är irrelevant så länge han inte respekterar dig och era barn. Hur man än vrider och vänder på det så tyckte han bevisligen att du och era barn inte var tillräckligt viktiga för at låta bli den andra kvinnan. Sen kan man prata om kärlek hit och dit, men i slutändan är det våra handlingar och inte våra känslor som definierar oss.
  • Anonym (härdad)
    Anonym (Hej) skrev 2018-02-09 12:00:45 följande:
    Du har såklart rätt. Jag måste komma fram till detta själv. Men tror du att om han INTE har kontakt med henne så betyder det att han inte är kär?
    Nej, som jag skrev... känslor försvinner inte bara från en dag till en annan. han ÄR antagligen fortfarande kär i henne. Sen har han kanske avstått från att ha kontakt med henne pga att han blev påkommen. Men min gissning är att han fortfarande har kontakt med henne.

    Jag förstår att det du hoppas på allra mest är att han ska ha slutat älska henne och älska bara dig, men du för sitt eget bästa måste du sluta se saker igenom önsketänkandeglasögon och vara lite mer realistisk. Risken är att du gräver ner dig ännu djupare och tar beslut som du senare kommer ångra.

    Allt handlar inte bara om känslor, älskar man någon men behandlar personen som skit så spelar det liksom ingen roll att man älskar personen. Läs punkt 4 igen.
  • Anonym (härdad)
    Anonym (Kris) skrev 2018-02-09 12:12:26 följande:

    Många som upplevt samma sak ser jsg och många som velar, att gå eller stanna. Risken är ju att det händer igen, att man blir totalt lurad. Många som valt att gå vidare där det händer igen väljer stt gå. Men som någon sa det har ju redan hänt om och om för mig. Jag önskar alla,slapp det här.


    Nu tolkar du väl lite vinklat TS?

    Om du läser tråden igen, så kommer du se en ganska tydlig röd tråd. Hur många av de som stannade kvar ser det ut att ha gått bra för? En majoritet av de som skrivet verkar ångra sitt beslut och nu pratar jag inte bara om de där otroheten repeterade sig nästan ALLA verka må skit i sitt förhållande.
  • Anonym (härdad)
    Anonym (femår) skrev 2018-02-09 15:48:20 följande:
    Det kan ju vara så att de som mår bra i sådana förhållanden inte engagerar sig i debatten.

    Och hur många är det som lämnat och ändå mår skit?
    Det är ju det som är det intressanta, av de som lämnat verkar betydligt fler må klart bättre. De mår skit ett tag, men sen kommer de över det, jag har sällan hört någon som lämnat som ångra sitt beslut, men ganska många som stannat verkar ångra det. Det kanske det kanske beror på att man träffar någon ny eller för att det är lättare att läka och komma vidare när man lämnat det gamla bakom sig. Är man kvar i det och påminns om det varje dag så är det kanske svårare att läka.

    Personligen tror jag det beror på att om man lämnar och träffar någon ny så är den personen ett oskrivet blad, bilden man har av den personen är inte nersolkad av svek och lögner och man kan börja om på ett rent blad. Stannar man kvar så är bilden man har av sin partner redan nersolkad av allt som hänt och man måste lära sig acceptera personen med alla brister. Givetvis kan en ny partner vara minst lika opålitlig som den gamla, men det vet man ju inte från början, den gamla partnern däremot vet man ju redan har visat sig vara opålitlig och man har en hel del förbittring, ilska och sårade känslor kvar mellan sig. Och det tror jag är klart svårare att traggla sig igenom. Säkert möjligt om båda ger sig fan på det, men mycket svårare.
  • Anonym (härdad)
    Ensombryrsig skrev 2018-02-09 16:27:37 följande:
    Bra skrivet!
    Jag har också gjort den observationen och jag tror att du har rätt i det mesta du skriver. Jag kan bara skriva för min egen del, men oavsett hur gullig och snäll min fru är efter att ha blivit påkommen, så är hon plötsligt någon annan. En som jag förmodligen inte hade blivit tillsammans med för 21 år sedan om jag visste hur benägen till detta svek hon nu visat sig vara. Jag märker också att allt fler småsaker hos henne, stör mig på ett helt annat sätt. Småsaker som kanske var gulliga egenheter innan, har nu blivit saker som får mig att se rött direkt. Det, tillsammans med sveket och att det inte längre finns någon tillit, gör det förbannat svårt att se att det ens går att "ge sig fan" på att klara det. För hur gör man det? Det är ju inga små hinder man ska ta sig över. De är ju de mest fundamentala sakerna i ett förhållande. Att man älskar sin partner för sina egenheter och att man känner en trygghet i att h*n delar ens syn på hur ert förhållande ska funka.

    Jag håller verkligen alla tummar och tår för att TS reder ut det på bästa sätt.
    Som sagt, så blir nog tyvärr mitt bästa sätt, att lämna.
    Här sätter du verkligen huvudet på spiken, jag tror många som aldrig varit där har vårt att förstå just detta (understruket). Det snackas om att försöka komma över saker, förlåtelse, inte låta ilska och bitterhet färga ens beslut, etc. Men det handlar inte om det tycker jag (kanske i början). Det är något mycket djupare än så. Precis som du skriver, hur fan lyckas man ta sig över något när det mest basala i ett förhållande har smulats sönder? Det är inga bulor eller gropar på vägen, hela jäkla vägen är borta och man ska på nåt sätt försöka köra vidare.

    Även om man kommer över ilskan och bitterheten så är man fortfarande kvar i något där de mest basala delarna saknas eller är väldigt skadade. Förtroendet är borta, respekten är borta, och allt präglas av någon slags dov sorg över det man förlorat. Känslan av att man hade något unikt som man bara delade med varandra försvinner totalt.

    En otrohet tar död på så mycket på så många plan att jag tror att det är något som måste upplevas för att förstås fullt ut.
  • Anonym (härdad)
    Ensombryrsig skrev 2018-02-12 08:52:23 följande:
    Jag önskar ofta att jag kunde leva som jag lär. Jag sitter helt fast i ett stadie av det som hänt, som jag inte kan ta mig ur. Lider varje dag av vad min fru har gjort, ligger sömnlös, hatar, är vansinnig, blir allt mer en sämre och sämre pappa osv. Ligger ofta och planerar hur jag ska förstöra för honom, som inte kan hålla sig borta från min fru, som han vet är gift (det är han också...).

    Jag kanske egentligen är helt fel människa att skriva detta till dig, eftersom jag inte själv kan intala mig att göra samma sak. Men det finns en något kosmisk logik i det och jag hoppas att du kan ta det till dig;

    Om din man, sökte sig till henne och blev kär i henne för att hon är snygg och smart, så vet du vad som triggar honom. Han är fortfarande gift med dig. I min hjärna betyder det att DU är snygg och smart, annars hade ni kanske inte blivit ett par från början.

    Jag gissar att det var nåt helt annat som triggade honom till att inleda ett förhållande med henne. Vad det var, är egentligen oviktigt. Men att han gjorde det bakom din rygg och så länge, det är svinigt. Men det beror varken på dig eller den andra tjejen. Det är för att han är egoist i ordets sanna bemärkelse. Han har övertygat sig själv om att han står över all andra och får göra som han vill. Han har överlagt med sig själv och kommit fram till att vad detta än orsakar, så är det värt det. Han "löser det" när/om det uppdagas. För han "behöver" detta. Han har inte ägnat en enda tanke på hur detta skadar dig, era ev. barn, ert liv eller något annat. Han vill ha och "behöver" nåt, och då är det ok att göra som han vill för att få det. Jag kan nästan svära på att han hemma, också brukar säga att han gör så mycket för alla, ställer alltid upp, tänker aldrig på sig själv utan bara på andra. Men att det är få som någonsin tänker på hans behov? Eller har jag fel?

    Hur svårt det än är, så vänd inte skulden mot dig själv. Det finns INGENTING du kan ha gjort eller gör, som rättfärdigar det han har gjort. Kände han som han uppenbarligen gör, skulle han lyft det med dig först. Hade ni inte klarat ut det, skulle han brutit med dig först och sen gått vidare. Då först och aldrig annars, hade han tänkt på nån annan än sig själv. Och det är rimligtvis när detta går upp för den otrogne (om det någonsin gör det) som man som par ens kan börja prata om att gå vidare och lösa det.
    Har du varit i kontakt med den andra mannens fru?
Svar på tråden När krisade ni som värst efter otrohet