Inlägg från: Anonym (Hepp) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Hepp)

    Lämnar barn på förskolan

    Får man inte som förälder ta semester ensam utan barn och åka iväg med vänner? Har man chansen till det så är det ju inte fel. Man kan behöva komma iväg lite på egen hand med sina vänner.

    Nu har ju barnet en pappa som jobbar. Då är det ju givet att barnet får vara på förskolan. Eller ska pappan i detta fall ta semester också bara för att mamman är iväg på skidsemester med sina vänner??

    Som sagt man måste kunna umgås med vänner utan barn ibland.

  • Anonym (Hepp)

    Tycker det är en väldigt skillnad om man tex lämnar eller hämtar barnet tidigare/senare för att man vill iväg och träna, fika mm. Än att ett barn går sina fasta tider under en vecka som ena föräldern inte är hemma. Dessa tider hade ju barnet fått gå iaf om båda var hemma. Dessa timmar är satta på ett schema som föräldrarna betalar för. Det skulle ju inte göra någon skillnad för förskolan, då det är nåt de redan går efter, som de har planerat för.

    Däremot om man titt som tätt lämnar tidigare eller senare är ju värre om man inte säger till om det i tid utan kör sitt eget race. Då kanske det inte finns personal eller att personal måste jobba över osv.

  • Anonym (Hepp)

    Hur är det med er som gnäller om en sådan här sak, har era barn långa dagar på förskolan annars? Jag menar om man är 2 sammanboende föräldrar som båda jobbar heltid där barnen får gå till 17-18 tiden. I min värld är det knas då jag anser man ser till att antingen en eller båda går ner i tid så barnen inte går hela dagar på förskolan. Skillnad om man är ensamstående och kanske inte har nåt val.

  • Anonym (Hepp)

    Tänker lite på sommarlovet. Har föräldrarna separerat så kan barnet många gånger få vara ledig hela sommaren då ena föräldern har semester första perioden och den andra 2:a perioden. Däremot om de bor ihop så är det väldigt viktigt att man har semester ihop och då får barnet mindre ledigt. Är inte det värre då än att barnet är en vecka på förskola (som barnet annars skulle iaf) när ena föräldern har semester.?

    Helt förståligt att man vill ha semester ihop om man bor ihop, men det betyder inte att man måste ha hela semestern ihop? Vad gör det om man har 1-2 veckor ensam med barnet?

    Prioritet är att (om man kan välja) se till att barnet är ledig så mycket från förskolan som möjligt på sommaren. Inte att hela familjen ska behöva ha hela 4-5 veckor ihop samtidigt.

Svar på tråden Lämnar barn på förskolan