Inlägg från: Anonym (fast) |Visa alla inlägg
  • Anonym (fast)

    Lämnar barn på förskolan

    Fast det angår väl ändå visst oss alla till viss del?  Vi betalar ju ändå skatt för att folk ska kunna ha sin barn på förskolan för att arbeta, inte ha semester. Ganska sorgligt också att man väljer att inte umgås med sitt barn på semestern kan jag personligen tycka åtminstone när de är så små. Dessutom är det väl minst lika välbehövligt för barnen att få ledigt? Att få ledigt från sina barn är ju knappast någon rättighet såvida man inte är sjuk kan jag tycka. men visst vi vet ju inte bakgrunden till det hela. 

    Att lämna tidigare för yoga kan ju vara okej kan jag tycka beroende på hur mycket tid barnet går på förskolan och lite situationen hemma. Träning är ju ändå något som är positivt. Jag tycker dock att man i första hand får anpassa sin träning så att man kan lämna barnet med partner hemma eller ordna barnvakt. Men även i denna situation vet vi ju inget, kanske är hon ensamstående utan någon som kan passa barnet så hon kan träna och i så fall tycker jag det är helt okej. Men det är ju bara min åsikt. :)
  • Anonym (fast)
    Anonym (Eh, va?) skrev 2018-02-09 14:30:16 följande:
    Fast nu är det en förälder som åkt iväg med kompisar medan den andra föräldern är hemma med barnen. Ungefär som att en vv-förälder åker iväg när h*n inte har barnvecka. Är det också fel? Hur är det med jobbresor med övernattning? Är det OK? Konferenser? Var går gränsen för vad som inte är godtagbart för skattebetalarna?
    Ja fast att som vv förälder ta ut semester och åka iväg med kompisarna när man ändå inte skulle haft barnen kan jag tycka är skillnad just för att barnen ändå inte skulle varit där, de påverkas ju inte. Det är ju väldigt konstigt sätt se på det,att bara för att ensamstående kan gör så för att de har vv så borde alla kunna göra så, men de ska väl inte behöva lägga livet på is tiden barnen inte är där bara för att sammanboende föräldrar inte kan göra som ensamstående kan när de inte har barnen? Jag personligen om jag haft barnen bara varannan vecka skulle jag helt klart valt att ta ledigt min vecka med barnen och hittat på något med dem. 

    Jobbresor är ju stor skillnad eftersom det är just arbete vilket man har just barnomsorg för. 
  • Anonym (fast)
    modsey skrev 2018-02-09 21:48:46 följande:
    Tja när jag åkte på semester och barnen var hemma med sin pappa som jobbade, hämtade han också som vanligt. Ingen skillnad för dagis ingen skillnad för min man, trots att jag var utomlands
    Jag antar då att du lever ihop med barnets pappa? Så det blir ju visst skillnad för barnen, eftersom du inte är där när de är hemma. Och hur länge anser du att det är okej, jag menar ju äldre barnen blir ju mer inser de att du ju faktiskt väljer bort tid med dem för något annat.  Sedan handlar det ju om att det knappast är rätt att utnyttja skattefinansierad barnpassning för nöjesresor och dylikt. Tänk om alla tänkte så om sådant vi betalar skatt för då skulle ju snart inget fungera. 

    Är det lika okej att utnyttja förskolan så att jag kan vara hemma och ta det lugnt en vecka? eller varför inte vara ute och festa en kväll mitt i veckan och lämna barnen för att jag behöver sova? 
  • Anonym (fast)
    Anonym (Iris) skrev 2018-02-09 23:56:16 följande:
    Jag tror det är nyttigt för barn i alla åldrar att inse att föräldrarna inte enbart existerar för dem utan att även föräldrar vill göra saker för sin egen skull ibland.

    Jag skulle inte bli det minsta upprörd om du lämnade dina barn på föris för att sova ut om du behövde det. Mår du bättre av att gå ut en kväll så blir du nog en bättre förälder av det och jag tror inte att förskolan är en hemsk plats för barn att vistas på.
    Jo det kan väl i och för sig vara sant. 

    Jag tror inte heller att förskolan är en hemsk plats för barn att vara på, min egen son älskar förskolan. Men faktum kvarstår att i de flesta kommuner har man inte rätt till barnomsorg om man är ledig. Vill jag vara ifrån mina barn när jag är ledig så får jag skaffa egen barnvakt.

    Jag tycker det är en ganska trist attityd att strunta i de reglerna för sin egen höga nöjes skull. Att sedan som flera här gjort beskylla personer som påpekar detta som fel att de är avundsjuka och att de har väl inget att göra med hur andra familjer gör är ju också trist. Jag är inte avundsjuk bara för att jag påpekar att det är fel att att använda förskolan som sin egen privata barnvakt när det ju faktiskt är något vi alla oavsett barn eller ej bidrar till via skattesedeln.

    Tänk om alla skulle göra så, strunta i vissa regler för att det passar en, då skulle ju snart inget fungera. 
  • Anonym (fast)
    Topcom skrev 2018-02-10 09:47:20 följande:
    För att personer i tråden tycker att man bör ha skuldkänslor och att det är synd om barnet som får gå på förskolan trots att föräldern inte jobbar. :)
    I de flesta fall handlar det ju om att man inte har rätt att ha sina barn på förskolan när man är ledig. Ifall du tar illa upp av att folk stör sig på att folk använder skattefinansierad barnomsorg som sin privata barnvakt är ju upp till dig. Om vi alla valde vilka regler vi vill följa skulle ju snart inget fungera. Jag menar du kan väl se problemet? Att du kan välja att ignorera reglerna när det passar dig är ju för att majoriteten inte gör det. Och när är det okej? Är det okej för mig att utnyttja andra skattefinansierade system? 
  • Anonym (fast)
    Topcom skrev 2018-02-10 10:29:02 följande:
    Som sagt, hade jag inte åkt iväg så hade jag jobbat. Och då hade dem alla fortfarande varit på förskolan. Om vi ska se det så, så gör jag väl förskolan en tjänst som låter ett barn följa med ;)

    Sen betalar jag också skatt. Sen är det tillåtet i Sthlm där jag bor. Bara det inte går till överdrift. Sen betalar jag också avgift på heltid även fast mina barn inte är där.

    Arbetslösa betalar inte skatt då de inte jobbar men de får ändå ha barn på förskolan? Då betalar personen inte i praktik för sitt barn där, Så det är ok?

    Detta kan man ju dividera om i en evighet. Men jag vet alla fall att jag hör det bästa för mina barn och det är det viktigaste för mig. Och jag stjäl inte från någon och ingen blir skadad av detta.
    Ja är det tillåtet där du bor så är det ju en annan sak, men i de flesta kommuner är det ju faktiskt inte det, än i alla fall ;) Och jag tycker då att det är fel att ignorera de regler som existerar och förmodligen gör det av en anledning. 

    Nu pratade jag inte om hur mycket vi betalar för att ha våra barn på förskolan utan att alla är med och bidrar för att det ska fungera och därmed faktiskt har rätt att ha en åsikt. Vilket vissa i tråden verkade tycka att man inte har eftersom det är privat vilket det inte är om man felaktigt nyttjar något som är skattefinansierat, är min åsikt.  

    Ja det är ju skönt att du vet att du gör ditt bästa för dina barn och jag misstror dig inte angående det. :) Jag ska väl erkänna att jag i början tänkte lite svart och vitt om varför man reser iväg utan sina barn. Men håller fast vid min åsikt kring att lämna på förskola när man inte har rätt till det :) 
  • Anonym (fast)
    Ingrediensen skrev 2018-02-11 13:17:02 följande:

    På vårt dagis ringer de och kräver att barnet ska hämtas om de får veta att en förälder har semester. Detta har gällt sammanboende föräldrar, antar att de inte ringt om de varit skilda.

    Jag tycker förskolan får tänka om och låta samma regel gälla för alla föräldrar och barn.

    Argumentet att skilda föräldrar inte ska behöva samarbeta tycker jag verkligen är förkastligt. Du behöver inte vara ihop med barnets pappa resten av livet men du MÅSTE samarbeta så länge barnet är omyndigt. Så enkelt är det!

    De allra flesta måste kunna göra det och så får väl undantagsfallen söka dispans. Jag menar skulle den som har samarbetssvårigheter riskera att förlora vårdnaden kanske samarbetet skulle ta fart.


    Men Det är ju en stor skillnad på sammanboende och skilda föräldrar. De som bor ihop delar ju sitt liv och då anpassar man ju såklart sitt liv efter varandra. Jag menar jag kan ju inte precis dra iväg och göra något utan att min sambo först är med på det och tar barnen då t.ex.

    Men man kan ju knappast kräva att vv föräldrar ska vara tvungna att anpassa sig efter varandra just eftersom de ju lever separata liv. Eller menar du att de aldrig ska kunna skaffa en annan partner t.ex. för jag skulle iaf inte vilja leva ihop med en person som är tvungen att anpassa sitt liv helt och hållet efter någon annan som inte ens bor där. det är ju orimligt. Självklart ska man kunna samarbeta men det är ju skillnad på att samarbeta och att anpassa sitt liv efter varandra.
Svar på tråden Lämnar barn på förskolan