Inlägg från: Topcom |Visa alla inlägg
  • Topcom

    Lämnar barn på förskolan

    På sportlovet kommer jag åka iväg med mina äldsta två barn till Sälen. Min yngsta som inte kan stå på ett par skidor än, kommer vara hemma med pappa. OCH vara på förskolan :"""( stackars barn! Eller inte...

    Om inte jag hade valt att åka iväg så hade jag jobbat och då haft alla ungar på skola/förskola. Så det hade knappast gjort någon skillnad för yngsta.

    Sen har jag och min sambo extra semestervecka så yngsta kommer få gott med semester under året.

    Lika glad för det är jag :) och inte har jag några skuldkänslor för det!

  • Topcom
    Anonym (mor) skrev 2018-02-10 09:44:16 följande:
    Varför tar du åt dig?
    För att personer i tråden tycker att man bör ha skuldkänslor och att det är synd om barnet som får gå på förskolan trots att föräldern inte jobbar. :)
  • Topcom
    halfbaked skrev 2018-02-10 09:48:22 följande:

    Men vänta. Vem tar semester och låter barnen gå på fsk? Barnen är väl en del av familjen?! Förstår det mer om man har vv och en förälder åker iväg på sin barnfria vecka. Men om föräldrarna bor ihop? Sen har jag svårt att förstå det här med att åka utomlands utan barn, iaf om båda föräldrarna åker samtidigt och fixar barnvakt till barnet/barnen. Blev lite ot.

    För att svara på TS fråga: nej det är inte ok. Yoga är ett fritidsintresse och då får man skaffa barnvakt!


    Ok, men om man"bör" göra allt med sitt barn eftersom det är en del av familjen bör man ju också boka in semesterveckan under den vecka man har barnet, för annars är hen inte en del av familjen. Blir det annorlunda bara för att man har varannan vecka?

    Varför ska föräldrar som bor ihop "behandlas annorlunda" bara för att man råkar bo ihop?

    Barnet tappar ju precis lika mycket semestervecka om barnet är hos andra föräldern och "tyvärr måste gå på förskola" som hen hade gjort om föräldern som väljer att ta semester åker under barnfri vecka :)
  • Topcom
    Anonym (Förskollärare) skrev 2018-02-10 10:00:40 följande:
    Skillnaden är dock att vissa skaffar egna barnvakter när de vill göra något utan sina barn och inte utnyttjar förskolan som barnvakt när de ska roa sig.
    De som är ensamstående och inte har något nätverk att använda när hon/han vill ta lite semester då? Det är ju de personer som skulle behöva semester mest av alla. Då pratar vi typ en fyra-fem dagar av 365 dagar under året..

    Det gör ju knappast någon större skillnad på förskolan med ett par dagar om året..

    Fan vad folk är missunnsamma.

    Som jag sa tidigare. OM det inge hade bokats någon semester så hade ju föräldern jobbat istället och ändå låtit sitt barn vara på förskolan.
  • Topcom
    modsey skrev 2018-02-10 10:04:36 följande:
    Låter mysigt ! Jag har också gjort resor med bara ett barn i taget. Dels av skäl att de är stor åldersskillnad mellan dem men också för att det är trevligt att göra en resa med en i taget. När mina nu stora barn var små och jag ensamstående var ju också det andra barnet på dagis och jag måste ha fuskat då med enligt flera här eftersom jag tog ledigt och reste med ett barn och hade det andra barnet på dagis då mormor som var barnvakt ju jobbade. Hm om jag varit skild och haft vv vecka hade det inte vart fusk...men nu var jag änka och då var det fusk tydligen
    Det är samma för mig att jag har stor åldersskillnad på barnen vilket gör att jag ibland gör egna saker med det yngsta barnet som än så länge behöver det. De äldsta barnen är mer självgående pch jag väljer att görs roliga saker för dem också, så att allt inte anpassas efter den yngsta hela tiden.

    Alla mor och farföräldrar jobbar fortfarande vilket gör att jag inte skulle ha en sportslig chans att få barnvakt under fem hela dagar. Vilket då skulle ha gjort att det inte blir någon aktivitet -igen- för de äldsta.

    Självklart kommer den yngsta få följa med så fort det fungerar. Men nu hade det lixom inte varit roligt varken för henne eller någon annan attfölja med..

    Ibland behövs det för att ladda lite och bounda med barnen igen..:)
  • Topcom
    Anonym (fast) skrev 2018-02-10 10:20:09 följande:
    I de flesta fall handlar det ju om att man inte har rätt att ha sina barn på förskolan när man är ledig. Ifall du tar illa upp av att folk stör sig på att folk använder skattefinansierad barnomsorg som sin privata barnvakt är ju upp till dig. Om vi alla valde vilka regler vi vill följa skulle ju snart inget fungera. Jag menar du kan väl se problemet? Att du kan välja att ignorera reglerna när det passar dig är ju för att majoriteten inte gör det. Och när är det okej? Är det okej för mig att utnyttja andra skattefinansierade system? 
    Som sagt, hade jag inte åkt iväg så hade jag jobbat. Och då hade dem alla fortfarande varit på förskolan. Om vi ska se det så, så gör jag väl förskolan en tjänst som låter ett barn följa med ;)

    Sen betalar jag också skatt. Sen är det tillåtet i Sthlm där jag bor. Bara det inte går till överdrift. Sen betalar jag också avgift på heltid även fast mina barn inte är där.

    Arbetslösa betalar inte skatt då de inte jobbar men de får ändå ha barn på förskolan? Då betalar personen inte i praktik för sitt barn där, Så det är ok?

    Detta kan man ju dividera om i en evighet. Men jag vet alla fall att jag hör det bästa för mina barn och det är det viktigaste för mig. Och jag stjäl inte från någon och ingen blir skadad av detta.
  • Topcom
    Anonym (mor) skrev 2018-02-10 10:31:58 följande:
    Eller hur? "Förskolan en tjänst" när du tar med dig ett av dina barn. De jublar säkert och gör vågen med alla andra skitungar de tvingas ta hand om?
    Om de ser barn som skitungar bör de nog byta jobb:)
Svar på tråden Lämnar barn på förskolan