Inlägg från: cloudberry79 |Visa alla inlägg
  • cloudberry79

    Lämnar barn på förskolan

    modsey skrev 2018-02-12 12:07:09 följande:
    Måste säga emot dig här. Tror det är jätteviktig att ha längre sammahänngande ledighet hela familjen! Vet så många som slår knut på sig och ger barnen långledigt på bekostnad av gemensamm familjeledighet!
    Håller med dig. Alla jag känner försöker alltid se till att barnen är lediga så länge som möjligt, så familjen aldrig har semester ihop. Tyvärr vi också. Eftersom jag kan styra min egen semester kommer jag ta två veckor själv med barnen, sen tar maken två veckor själv med barnen, sen jag en vecka och maken en vecka därpå. Efter det tar vi en gemensam semestervecka. Det innebär också att ingen av oss får någon lång sammanhängande semester, utan jag har 2 veckor semester, 2 veckor jobb, 1 vecka semester, 1 vecka jobb och 1 vecka semester från början av juli då förskolan stänger för sommaren fram till skolstart. Maken har samma typ av upplägg. Det är inte ovanligt, alla småbarnsföräldrar vi känner (rätt många faktiskt) gör på liknande sätt för att maximera barnens ledighet.
    Just NO.
  • cloudberry79

    Jag får träna en timme på arbetstid i veckan. Både jag och maken reser mycket i jobbet. På resorna är det inte alltid bara arbete, utan ibland teambuildingaktiviteter som skidåkning och liknande. Nu har vi snart inga förskolebarn längre, men jag önskar väl mest att folk slutade dra förhastade slutsatser. Ja, jag kanske går på morgonyoga varje onsdag. På arbetstid. Alternativet är att gå direkt till kontoret, inte ligga hemma och ha sovmorgon och vara ledig.


    Just NO.
  • cloudberry79
    Anonym (Bjma) skrev 2018-02-13 10:17:10 följande:
    Jag har ett tjänstemannajobb med oreglerad arbetstid. Normal arbetstid är vardagar 8-16.30, men jag har minst två-tre kvällsmöten i månaden, som jag kompar för, plus att jag är borta en helg i månaden som jag också kompar för. Jag har alltså en normal kontorstid, men den varierar. Mycket kan jag styra själv och anpassar mina arbetstider efter de människor som jag arbetar med.

    Friskvårdstimme på jobbet är väl inte ovanligt på något sätt. Om jag sen tar den på morgonen, mitt på dagen eller på eftermiddagen beror på om jag har några inbokade möten eller andra åtaganden under dagen. Eftersom jag är morgontrött så skulle det nog inte falla mig in att gå på just morgonyoga, men jag brukar simma, åka skidor eller promenera när jag tar ut min friskvård. Det är verksamheten som bestämmer om jag kan ta ut min timme och det passar oftast bäst i början eller slutet av dagen.

    Jag lämnar alltid barnen på morgonen (den ena till skolan och den andra till förskolan) och sen åker jag till jobbet. Precis som vem som helst som har reglerad arbetstid. I de flesta större organisationer har man väl nån typ av personaldagar eller liknande där man gör annat än bara jobbar. Vi brukar även ha någon friskvårdsdag om året där vi gemensamt gör någon aktivitet. Det är jobb det också, även om det inte är vår vanliga verksamhet.

    För mig har aldrig förskolan varit barnpassning, men att dra förhastade slutsatser av att någon går på morgonyoga är lite galet. Bara för att man själv är kedjad vid sin arbetsplats 8-16 innebär inte att andra är det. Jag har en lång utbildning och ett hyfsat välbetalt jobb, som innebär att jag faktiskt kan ta ut den där friskvården och ibland också jobba hemifrån.

    Det händer också att jag har barnen hemma när jag jobbar hemifrån, men det blir inte så mycket gjort som jag hade önskat. Jag vobbar en hel del, alltså jobbar hemifrån samtidigt som barnen är sjuka. Det är inget avundsvärt, men gör jag det inte så ligger arbetet på hög när jag kommer tillbaka eftersom ingen kan göra det åt mig. 
    Just NO.
Svar på tråden Lämnar barn på förskolan