• minnie768

    Vi som försöker bli gravida med första barnet

    Känner att jag måste få ventilera lite här angående att ha bäbisverkstaden öppen i mars månad med bf i december. Vi är sååå kluvna här hemma!! Har försökt bli gravida sen sommaren 2018 utan minsta antydan till plus. Jag är själv född på nyårsafton och har ALLTID hatat det! Jag har fått allt sist, och som det nämndes längre upp att när jag väl fick köra moppe eller gå på krogen var det inte många kompisar som tyckte det var lika coolt som jag :P Därför har jag alltid sagt att jag aldrig vill utsätta mina barn för samma sak. Jag skulle ju aldrig avbryta en graviditet för den sakens skull, men inte aktivt planera det.
    Men så är ju läget som det är, det känns just nu såå motigt att sluta försöka fram till april typ....
    Min sambo har flera familjemedlemmar som också fyller i december, de tycker inte det är lika jobbigt som jag, men de hade hellre fyllt år på sommaren.

    Tänk om man bara kunde få ett plus om ett par veckor så man slipper ta det beslutet, haha. 

  • minnie768
    Anonym (Ehm) skrev 2019-01-22 06:07:16 följande:
    Hej! Förstår dig precis, som du sa pratade jag och erika lite om det tidigare i tråden.  Jag fyller tidigt (februari) Och jag älskar det, har försökt skaffa barn sen maj utan antydan till plus. precis som du skulle jag aldrig avbryta en graviditet för att bf blir i dec men vi har tagit beslutet att pausa i mars månad. alltså köra med kondom för vi vill inte "ge" vårt barn det om man kan säga så ^^ Sen kan man ju aldrig veta, man kan ju föda för tidigt/gå över tiden och ändån få det runt jul/nyår men det valet har vi gjort. Känns som vi har försökt så länge så en månad känns ändån på något sätt okej att hoppa, ska till och med bli skönt att slippa äl och bim tankarna och bara "vara" tror jag kan behöva det :)
    Som du säger är 1 månad ingenting i jämförelse.. Vi hade en sådan månad i december, inga tester, ingen temp, vi bara va. Försökte att inte tänka på när mensen skulle komma eller när ägglossning var. Men vi hade inte så mycket val, vi var på semester och sen opererade jag mig så jag kunde inte tempa för de, o sen kunde vi inte sexa på 2 veckor pga operationen. Men ändå, veckan innan bim var likadan som de andra, om inte värre. för då visste jag ju inte 100% att vi hade prickat in äl.
    Får se hur vi gör i mars, jag har ändå två bim att ta mig igenom innan dess :P
  • minnie768
    Anonym (Ehm) skrev 2019-01-22 21:21:37 följande:

    Precis. Ah det var så, trodde man kanske kunde släppa det helt då :P Får se hur det blir för mig i mars ^^ har som dig 2 bim att ta mig igenom först :P


    Hoppas op gick bra iaf! :)


    Det trodde jag också, men ICKE kan jag säga! :P När är din nästa bim? Min är 2/2, fick positivt äl-test i söndags, i måndags var det en tom ring (digitalt test). Känns som en evighet tills dess.....

    Tack, det gjorde den. Var en mindre knäoperation så inget stort men åt ju massa mediciner efter som ställde till det lite. 3 operationen på samma knä så kändes nästan som rutin, haha.
  • minnie768
    Anonym (Ehm) skrev 2019-01-28 17:55:23 följande:
    Hehe, min är 9/2 och ja känns som en evighet :P din är ju ändån snart :D Ska du testa tidigare? 

    Ah va skönt :)
    Ja nu börjar det närma sig :) Tyvärr är tempen alldeles för låg för att jag ska ha något hopp om att det tatt sig :'( Är likvärdigt med de andra månaderna när jag tempat. För visst bör det synas på tempen nu eller är det för tidigt? Är bara äl+8 idag..

    Jag hade tänkt testa på torsdag bim-2, ska på begravning för min farmor då som gick bort i början av januari, min förra bim-dag (egentligen mest för att jag någonstans tror att jag tror på det där med att ett liv fortsätter leva någon annan stans) Är rätt så nere så känns som att det hade inte funnit någon bättre dag att plussa på (svårt att förklara hur jag tänker) Hoppas du förstår :)

    Ska du testa tidigare? :)
  • minnie768
    Anonym (Ehm) skrev 2019-01-29 18:18:38 följande:
    Aha :/ Jag har faktiskt ingen aning, tar inte temp då jag jobbar vaken natt så har ingen koll på detdär, men kanske någon annan här som vet? Men jag tror det är senare i cykeln den höjs? Eller att den inte sjunker mer som tyder på graviditet? 

    Nej men fy, beklagar verkligen sorgen!! Nej jag tror jag förstår hur du menar :)  Hoppas du får ett plus så du har något positivt att tänka på <3 

    Jag testar nog på bim-1 mest för att veta om jag kan ta mig ett glas vin på spelkvälen eller inte :P

    Tack, det är som sagt svårt att förklara. Vi stod varandra väldigt nära och hon gick bort så hastigt! Hoppas också det .-.-. Bim-3 idag, så imorgon är det -2, tycker ju att det bör synas då om det är något litet där inne .-.-.


     


    Anonym (Anonym) skrev 2019-01-29 20:04:51 följande:
    Tempen höjs efter äl men behöver inte höjas ytterligare för att du ska vara gravid men den ska inte sjunka runt bim om du är gravid.

    Okej, tack för ditt svar! Är på bim-3 idag, och den ligger något högre än tidigare månader även om det inte är mycket.
    Översta grafen är från denna månaden, nedersta är från november (tempade inte under december) Den är ju som sagt inte mycket högre, men vad tror ni finns det något hopp?


  • minnie768
    Anonym (Ehm) skrev 2019-01-30 21:02:49 följande:
    Ja klart det kan synas på bim-2, ska blir spännande att få höra ditt resultat! :)

    Det är jobbigt när det sker hastigt, eller jobbigt vilket som är det ju men man hinner inte riktigt förbereda sig på samma sätt. Beklagar sorgen igen och önskar dig ett STORT plus imorgon :D
    Tyvärr ett negativt test igår :( :( Bim bör vara imorgon så blir till att vänta o se om mensen dyker upp, annars tar jag nog ett nytt test om några dagar.
    Tack <3
  • minnie768
    Jagerika skrev 2019-02-10 22:09:04 följande:

    Idag har jag börjat käka EPA-glandin, så får vi se om det hjälper att bli på smällen! 1 vecka till ÄL idag så det borde ju hinna bli lite tjockare i livmodern så ägget kan fästa bättre :)


    Jag läste faktiskt inlägget du skrev om i förra veckan. Är redigt trött på negativa tester så beställde också hem tabletterna faktiskt :) Hoppas att de kommer idag eller imorgon, då börjar jag med dem direkt. Har äl runt den 19e så vi är nog rätt synkade denna månaden :)

    Använde mig av progesterall-kräm i förra månaden, och fick så annorlunda mens, trodde det var ett tidigt missfall men det var det inte för testerna var neg även på gynakuten (1177 rådde mig att söka för de misstänkte utomkvedshavandeskap först på mina symptom). Deras enda teori var att ägget blev befruktad men tills slut inte kunde fästa -berättade inte för dem om krämen, glömde helt bort det i all oro på akuten.
    Hoppas detta blir våran månad .-.-.
  • minnie768
    Anonym (L) skrev 2019-03-05 11:09:41 följande:

    Hej, jag undrar om någon här använder sig eller har använt sig av clearblues fertilitetsmonitor?

    Undrar just angående deras grav.test.... tog ett i morse där det på displayen visar "inte gravid" men när man drar ut stickan så ser man 2 streck, ett svagare. Så min fråga är om det alltid visar två streck oavsett på de testen eller om det är så att det kan vara positivt men det är för svagt för att monitor ska kunna läsa av det? Jag har en svajig cykel och korta lh-ökningar så vet inte riktigt när jag har ägglossning eller när mens kommer, men har känt av äl-flytningar och jag är på cykeldag 31.

    Kram till er alla som kämpar för ett + :)


    Jag har inte använt deras grav-test faktiskt då jag använder monitorn första gången denna månaden. Eftersom jag också tempar visade det sig tyvärr att jag inte haft äl denna månaden. MEN jag har läst en del om det, och de säger att man enbart ska utläsa resultatet i monitorn, man ska inte förlita sig på om det är ett, eller två sträck :/
    Men jag hoppas att det ändå är "rätt" att det är två sträck :)
  • minnie768
    Jagerika skrev 2020-01-20 22:48:57 följande:

    Hej tjejer! Uppdaterar lite! Har nu påbörjat våran IVF resa och idag har jag tagit 3:e sprutan i magen. Det går bra men är oerhört rädd varje gång! Ska fortsätta ta sprutorna i ca 1 vecka till tror jag och på fredag är första kontrollen på Sahlgrenska och se om äggblåsorna har växt till sig som dom ska :) önska mig lycka till! <3 hoppas ni alla har det bra!


    Kul att höra hur det går för er! Jag håller alla tummar och tår även för er att allt kommer gå bra och att ni snart plussar <3 Jag inväntar bim, har testat Ovitrelle denna månaden, tog ett neg gravtest idag så nu är sprutan ute ur kroppen, skönt! Tempen är relativt hög för att vara jag, så det är lite nervöst om det beror på ovitrellen eller om det faktiskt kan växa ett frö där inne eller inte.... Kram
  • minnie768
    Jagerika skrev 2020-01-22 06:38:33 följande:
    Hoppas verkligen att du har ett frö i dig! Hur länge har ni försökt? <3
    Tack .-.-. Vi har försökt aktivt sedan sommaren 2018, så tiden kan gå snabbt även om man inte har så roligt....
Svar på tråden Vi som försöker bli gravida med första barnet