Inlägg från: Clemmentina |Visa alla inlägg
  • Clemmentina

    Vi som försöker bli gravida med första barnet

    Jagerika skrev 2018-12-15 14:54:09 följande:

    Hej allihopa! Idag är det exakt 1 år sedan jag slutade med mina piller, utan minsta plus. Är så fruktansvärt ledsen, besviken, frustrerad och bröt ihop igår när jag kom på att det var 1 år idag. Jag känner att jag sviker min sambo, känner mig mindre kvinnlig då jag inte blir gravid. Jag vet att det kanske är dumt tänkt och att det kanske inte är nått fel på oss men ändå så känner jag mig heeeelt värdelös vissa dagar.. har sån tur att jag har världens bästa sambo som genast förstod att jag var deppig igår och fixade god mat, öl och startade vårat spabad och bara myste ensamma <3 vi har haft ett väldigt jobbigt 2018 med många dödsfall både i familjen och bland vänner så nu önskar jag att 2019 blir ett fantastiskt år istället! En positiv sak som jag längtar efter är att jag ska bli faster igen i maj till en liten kille! Önskar såå att jag kunde få barn samma år så kusinerna kan växa upp tillsammans :D vi får kämpa vidare med denna barnlängtan så håll alla tummarna för oss! Kram på er alla <3


    Känner verkligen med dig! Det är frustrerande när något som är naturligt ska vara så svårt. Men som wanderchild skrev kan det ju bero på många olika saker och det behöver inte bero på att något är fel hos dig/er. Glömt inte att de allra flesta lyckas ju faktiskt bli gravida förr eller senare med hjälp. Fint att du har bra stöd från din man och att ni är två i det här. <3 Kram
  • Clemmentina
    Jagerika skrev 2019-01-04 10:06:26 följande:

    Jag har idag pratat med mödravården. Hon sa att några månader spelar ingen roll utan detta är vårat 2:a år tillsammans så hon ryckte vi skulle söka för en utredning! Min sambo är med på detta, han ska läsa igenom pappren vi skulle fylla i och prata om allt ikväll :D jag har nämligen fått bröstmjölk ut ena bröstet igårkväll. Detta kan vara ett tecken på förhöjt prolaktin värde och kan göra det svårt att bli med barn! Så vi ska undersöka detta nu :)


    Har inte varit inloggad på ett par dagar så läser ikapp nu. Vad skönt att ni kan börja med utredning nu och att sambon är med på det. Håller tummarna för er! <3
  • Clemmentina
    Jagerika skrev 2019-01-04 10:49:17 följande:

    Ja här händer det grejer ska du veta :D haha! Men pratade med gyn om vätskan nu också, den tanten va ju helt knäpp! Hon sa att man inte kunde få positivt test så här tidigt! Alltså jag är ju förbi Bim nu och då brukar ju tjejer plussa!! Hon menade på att dom flesta inte får positivt fören 3 VECKOR efter missad mens. Då är man ju i v7 ju! Helt knäpp va hon och blev inte klokare över vätskan i brösten..och att man inte kan säga när hcG är tillräckligt hög för att bli positivt! Jag hade varit bättre sköterska än hon! :P

    Hur går det för dig? När har du Bim? :)


    Haha, märkligt! :) Hoppas du träffar på bättre personer framöver. Måste hålla med Jojjans om att du har ett imponerande driv och positivitet som kommer räcka långt.

    Jag har slutat tänka på bim då min cykel krånglar men har ett besök hos gyn inbokat om 1,5 vecka som jag hoppas på. Om det inte ger något kommer vi gå vidare med utredning. Slutade med p-piller för nästan exakt ett år sedan.
  • Clemmentina
    Sirest01 skrev 2019-01-07 16:13:20 följande:

    Nej, har inte kollat upp det. Men funderar på att göra det, vem kontaktar man? :P


    Sirest01 skrev 2019-01-07 08:07:29 följande:

    "BIM" +29 idag. Är på cykeldag 60 och börjar bli smått galen nu. Att vänta och vara ovetande om vad som pågår är jobbigt :/ Jag har nog ingen ägglossning tror jag...


    Samma för mig! Fast CD70 här nu. Bokade en privat gyntid i nästa vecka då väntetiden är lång här om man söker via landstinget.
  • Clemmentina
    Jagerika skrev 2019-01-07 08:12:10 följande:

    Jag som va säker på jag hade ÄL den 19:de! Trodde först den 18:de men sen fick jag starkare värk dagen efter så räknade från då! ÄL+5 till typ ÄL+11 hade jag brutalt illamående och mensvärk så kanske va då jag hade ÄL? Alltså ÄL+5 för då är ju Bim i morgon isåfall? Jösses vad kroppen lurar mig nu!


    Det låter inte helt omöjligt att det kan vara så. Bara och vänta och se om mensen dyker upp då. Du kan inte tänka dig att testa att tempa för att bli mer söker på om/när ägglossning sker? För egen del tycker jag det känna mindre stressande än tex ägglossningstest.
  • Clemmentina
    Jagerika skrev 2019-01-07 19:17:32 följande:

    Jag fixk in lite nu och läste om natural cykles och det verkar ju bra! Kanske ska prova detta :) jag är ju rätt att jag kanske känner ÄL så bra som jag gör för att kroppen försöker släppa ägget men att det inte går. Vissa månader har det gjort riktigt ont så jag inte kan sitta ner liksom! Men så fort jag får mensen så ska vi skicka in blanketten för utredning så hoppas få komma intill i kanske april :)


    Det kan vara värt att testa i alla fall! Då får du liksom svara på vitt. Jag köpte termometer från Babyplan och grattis-appen från Fertility Friend. Bra att ni är redo att skicka in! Jag ska till gyn nästa vecka. Får se om de kan göra något för att få igång min mens eller om de föreslår utredning.
  • Clemmentina
    Sirest01 skrev 2019-01-17 09:37:58 följande:

    Ja, jag ska gör det nu har jag tänkt. Det är lungt, jag brukar inte tänka det värsta. När det gäller såna grejer så brukar jag vara lugn innan jag vet säkert vad det beror på. Visst lite orolig blir man ju men just nu är det bara för att det känns som att jag inte ens har en chans att bli gravid, det är nog det som oroar mig mest :/


    Kolla upp det! Jag är på CD80 idag men var hos gynekologen igår. Fick tabletter som ska ge mig en blödning om ca 2 veckor. Förhoppningsvis kickar det igång min egna cykel igen.
  • Clemmentina
    Sirest01 skrev 2019-01-23 21:55:39 följande:

    Tänkte ta tag i att kolla upp varför min mens inte kommit än. Men funderar på vart jag ska vända mig. Kan jag ringa till barnmorskemottagningen i min kommun? Jag gjorde cellprov där, så antar att de har gynmottagning där?

    Men en annan tanke jag har är vad man ska säga när man ringer? Tycker sånt är lite jobbigt :p vad säger man? Haha :p


    Precis, som övriga skrivit tycker jag att du ska säga som det är. Tror inte det blir något problem att få komma dit även om det givetvis beror lite på hur söktrycket ser ut. Där jag bor har vara svårt att få tid hos gynmottagningen/kö så jag sökte till en privat klinik för samma problem som du. Jag fick Provera utskrivet för att få igång mensen. De tog även lite olika tester men de var jättebra allihop! .
  • Clemmentina
    Jagerika skrev 2019-01-28 07:38:02 följande:

    Negativt test idag på ÄL+12/13, har jätte ömma bröst som jag brukar få innan mens så den kommer säkert i veckan hoppas jag! För då kan jag skicka in papper för utredning :D tjohoo! Fast bästa vore ju om mensen inte kom och att testen blir positiva istället :)


    Du har verkligen en fantastisk inställning! Håller tummarna för positiva test men skönt ändå att du ser utredning som något positivt.

    Min mens kom äntligen. Jag fick tabletter för att få igång den men den kom igång av sig själv innan. Snart är den över så jag håller tummarna för ägglossning den här månaden. Annars blir det utredning för oss med.
  • Clemmentina
    Sirest01 skrev 2019-01-29 10:30:23 följande:

    Har nu varit i kontakt med gynekologimottagningen (som var väldigt svår att få tag i, ringde i flera dagar). Men de vill inte ta emot mig förrän mensen är minst 6 månader sen! Typ i maj då?! Om jag vill vända mig till en privat så ligger den 10 mil bort :/


    Vad trist och vad jobbigt att närmsta privata ligger såpass långt bort. Kan du testa att gå via vårdcentralen? De kanske kan kolla din sköldkörtel i alla fall?
Svar på tråden Vi som försöker bli gravida med första barnet