• Sirest01

    Vi som försöker bli gravida med första barnet

    Jagerika skrev 2018-08-10 07:40:39 följande:

    Hur går det för alla? När har ni BIM? :)


    Har bim 5/9 så ett tag kvar. Blir vårt första försök :) Ska bli så spännande och jag har längtat länge.
  • Sirest01
    Jagerika skrev 2018-11-06 10:43:25 följande:

    Hue går det för er? :)


    BIM+7 idag. Tog ett gravtest den 1/11(bim+2) med det va negativt, men ska ta ett nytt gravtest imon tänkte jag. Har inga större förhoppningar.
  • Sirest01

    Behöver skriva av mig lite. Förra månaden kom mensen på dag 40, 10 dagar sen var den. Nu är jag på cd 42 och ingen mens än. Negativt test cd 37. Har inga känningar att mensen är på g eller så. Ibland kan jag känna typ som mensvärk men ändå inte sån mensvärk som jag brukar känna innan den kommer. De senaste gångerna har jag även blivit öm i bröstvårtorna innan mensen, men inget sånt känner jag heller. Är så frustrerande att inte veta! Jag har ingen aning om eller när ägglossning skett, har tagit äl test i 3 månader men aldrig fått nått positivt sådant. Jag kanske inte har nån ägglossning? Förra mensen varade 3 dagar och jag hade väldigt lite mensvärk, den brukar vara 5 dagar och med mer värk. Sen jag slutade med p piller så har mensen kommit några dagar tidigare för varje gång än föregående cykel. Vet inte vad jag ska göra? Eller kan man göra nått? Bara att vänta eller?

  • Sirest01
    oshark skrev 2018-12-20 22:23:51 följande:

    Just nu tror jag bara det är att vänta. Eventuellt kan du ju kontakta gyn men eftersom det är jul lär du ju tyvärr inte hinna få en tid innan årsskiftet.

    Nästa cykel skulle jag rekommendera att börja tempa, om det passar din livsstil. Jag fick ÄL CD32 min förra cykel, men då visste jag iaf att jag inte fått någon ÄL innan det och behövde inte gå runt och undra eller gravtesta i onödan.

    När jag inte hade fått ÄL på CD32 ringde jag gyn och fick en tid samma vecka för en allmän undersökning. Sen kom ÄL samma natt mem jag gick dit ändå för jag ville prata med dem. Fick ett VUL där de kunde se att jag haft ÄL och allt såg bra ut. Så det kan ju vara värt att fundera på till januari om det fortsätter så här.

    Hur brukar dina cykler vara annars? Har du nyligen slutat med hormonella preventivmedel?


    Jag har funderat på att börja tempa, men väntar med det till efter mensen kommit. Det är så tråkigt att vänta o inte veta vad som händer :p Jag slutade med p piller i augusti, å det är ju faktiskt inte så länge sen även om det känns som evigheter. Min cyklar har varit väldigt olika än så länge men för varje gång har mensen kommit tidigare än föregående, förutom den här cykeln då. Jag förväntade mig att den skulle komma tidigare.

    Tack för ditt svar :)
  • Sirest01
    oshark skrev 2018-12-21 08:01:51 följande:

    Jag slutade också med p-piller i augusti och känner att det nog inte var förrän cykel 4 som min kropp börjat bli sig själv igen. De första tre cyklerna var alla runt 30 dagar (33, 29 och 27) men med ÄL helt olika (CD27, 20 och 17). Cykel fyra var 43 dagar med ÄL CD32 som sagt. Under ett p-pillerstopp för 7 år sen hade jag mens ca var sjätte vecka.

    Så jag skulle nog försöka tänka att kroppen fortfarande håller på och letar efter vad som är normalt för den själv, och sen på CD1 börja tempa.

    Håller tummarna


    Ja, får försöka tänka så. Minns att min mens var ganska oregelbunden innan jag började med p piller så får se om den rättar till sig nån gång

    Tack!
  • Sirest01

    Idag på julafton berättade min syster att hon är gravid, blir hennes femte barn... Fick gå undan en sväng för jag blev ledsen. Kan faktiskt inte va glad för henne just nu, jättekul att de ska få barn.... IGEN. Hade hoppats att det kunde få va min tur nu, att jag skulle få barn "före" henne....

  • Sirest01
    Jagerika skrev 2018-12-24 21:23:33 följande:

    Usch jag vet hur du har det! Min bror och hans tjej ska ha barn i maj, sitt andra barn och jag ville vara först men man får försöka vara glad att det blir en tillökning i familjen :) jobbigare för sig när hon redan har så många barn sedan innan :/


    Ja inte kul alls. Hon behöver bara tänka på barn så är hon gravid. Ja kul med tillökning, men hade önskat det va jag som bar på den tillökningen istället. Tar nog ett tag att smälta detta, är väl tur att man bor långt ifrån varandra... Nä fy va negativ jag är nu men kan inte ro för det :(
  • Sirest01
    Jagerika skrev 2018-12-24 22:02:36 följande:

    Man får göra det bästa av situationen, man kan inte göra mer än att pricka ÄL, kroppen är bra lurig och vi får kämpa på så gott vi kan! När har du Bim?


    Ja absolut försöker tänka positivt. En tanke som dykt upp nu är att det vore roligt om jag blev gravid snart så kan jag o min syster vara gravida tillsammans, det vore lite kul ändå. Jag hade BIM för 16 dagar sedan :/ jag har ingen aning när ÄL skedde eller om jag ens har ÄL. Har använt ÄL test i 3 månader men aldrig fått nått positivt test.
  • Sirest01

    Det tar på ens psyke att gå å vänta på att mensen ska komma. Är idag på cd52 och ingen mens i sikte, inga känningar överhuvudtaget. Efter jag slutade med p-piller i augusti kom första riktiga mensen (pillermensen kom som vanligt 3 dagar efter) på cd55 och sen mens nr2 på cd40, så jag tänkte vad bra då kommer ju mens nr3 tidigare men icke. Den har inte kommit än. Det känns ju som att just nu har vi inte ens en chans att försöka bli gravida, känns ju onödigt att försöka när cykeln är så oregelbunden. Kan jag göra nått? Eller är det bara å vänta? Blir mer deppig för varje dag som går.... Det är nu jag önskar att jag slutade med p piller mycke tidigare, men det är ju svårt att veta i förväg.

  • Sirest01
    LJosefine skrev 2018-12-30 11:42:54 följande:

    Jag förstår dig precis <3 känner samma, önskade at jag också slutade mycket tidigare och visste vad jag vet nu.

    Försök tänka att din kropp gör det som den kan just nu - att återställa sig. Det kan ta tid och det blir bättre. Att stressa kroppen gör bara att det tar längre tid och kanske går fel.

    Jag vet hur svårt det är att sluta tänka och oroa sig, men vi får försöka att låta tiden gå. Jag är också otålig och känner mig ledsen. Ibland undrar jag vad som är fel på mig.

    Men sånt är bara onödigt att ha i tankarna och det gör bara att det gör mer ont i hjärtat.

    Försök vara snäll mot dig själv och din kropp - lev på som vanligt och försök slappna av.

    All lycka till dig och det där plusset kommer nog ska du se!


    Jag försökte tänka att det faktisk inte har gått så lång tid än, sen jag slutade med p-piller. Men nu när min syster berättade att hon ska ha barn i augusti (barn nr5) så påverkar det ännu mer. Av någon anledning känns det inte lika speciellt längre, då våra föräldrar inte reagerade så mycket. Det var mer ett "jaha" och pappa suckade. Hur kommer dom reagera när/om vi får barn? De har ju redan fem barnbarn... Just nu känns det inte så roligt :/ de vet liksom hur det känns att få barnbarn redan... Trodde det var vår tur att få barn nu men nej min syster ska vara "först" som vanligt och jag vet att de inte har försökt så länge som oss. Det tog sig på första försöket igen. Känner mig bitter nu :p

    Får hoppas det blir bättre efter julledigheten å när jag kommer igång med examensarbetet igen, för att tänka på annat. Tack för peppen, ska försöka tänka på annat nu.
Svar på tråden Vi som försöker bli gravida med första barnet