• Sirest01

    Vi som försöker bli gravida med första barnet

    Jagerika skrev 2020-12-04 08:47:28 följande:

    Men wow! Hela 5 st! :D det är ju toppen resultat!!!

    För mig går det skit. Började med ÄL-tester i lördags eftersom min ägglossning skulle komma typ igår. Men i tisdags började jag blöda floder! Fattade ingenting! Dom på Sahlgrenska trodde jag fått en hormonrubbning och att förra blödningen inte var mensen utan att det är nu som mensen kom! Så jag är tillbaka på ruta 1 igen :/ hon sa att jag måste få omslag på ÄL-testerna senast 17 december för att hinna insättning innan jul. Så jag har ställt in mig på att det inte blir något i denna cykeln. Men hoppas ändå att ÄL kommer lite tidigare så vi hinner, för det skiljer kanske 2 dagar, ska få ÄL ca 19 december :(


    Men oj vad konstigt, har du upplevt det förut? Hoppas du hinner få omslag innan den 17 då!
  • Sirest01
    Jagerika skrev 2021-01-28 09:20:24 följande:

    Efter 3 år och ett missfall är jag äntligen gravid igen tjejer!! Hoppas nu allting kommer gå vägen! :D <3 BF i oktober <3


    Wow, va underbart! Håller mina tummar hårt för er! :)
  • Sirest01
    Clemmentina skrev 2021-02-10 19:53:35 följande:

    Hur går det för dig!? :) Har det blivit någon återföring ännu?


    Väntar fortfarande på operation. Jag kommer nog få vänta ett tag till tyvärr. Räknar inte med någon återföring förens typ i höst/vinter kanske.

    Hur går det för dig?
  • Sirest01
    Clemmentina skrev 2021-02-11 19:46:06 följande:

    Åh nej vad jobbigt! :( Är det en cysta som ska opereras bort? Är det på grund av Covid det dröjer? Minns inte om du skrivit det...men hur många ägg fick ni till frysen?

    Jag gick missfall i december och väntar nu på att börja en Provera-kur om lite mindre än två veckor. När jag får mens efter det så sätter vi igång nästa behandling. Fick ju inga till frysen sist...


    Har en polyp som måste bort innan återföring. Ja, pga Corona prioriteras endast akuta operationer nu. Vi har 5 ägg i frysen.

    Åh nej vad tråkigt. Hoppas det går bättre nästa gång!
  • Sirest01
    Clemmentina skrev 2021-02-12 20:06:58 följande:

    Ja just det ja en polyp är det. Går det att göra det privat om du inte orkar vänta? Skönt med 5 blastocyster i frysen.

    Ja det var riktigt trist. Vill bara börja om nu.


    Det kostar en del att göra det privat. Har olika känslor kring att vänta, vissa stunder känns det okej, andra inte.

    Förstår det.
  • Sirest01

    Pratat med operationskoordinatorn idag för att få ett hum om väntetiden. Kanske kan bli aktuellt med operation i höst. Så jag lär väl få göra återföring först nästa år. Våra embryos ska alltså ligg i frysen över ett år. Det känns så jävla hemskt alltihop, har typ panik.

  • Sirest01
    Jagerika skrev 2021-03-03 11:48:11 följande:

    Säg hej till bebis! <3

    Så otroligt lycklig idag!!


    Wow, stort grattis! Vilken vecka är du i nu?
  • Sirest01
    Jagerika skrev 2021-05-19 11:42:07 följande:

    Hej allihopa! Ville bara uppdatera att bebis mår bra och varit på RUL idag <3 just nu är jag i v20 och känner bebis varje dag! Jättekonstig känsla! Men är så lycklig!! :D jobbar denna veckan ut och sen får jag gå hem pga Corona-risken på jobbet, så det ska bli så skönt att få vila upp mig lite <3


    Åh så härligt att höra! Har ni tagit reda på kön? Så skönt att få gå hem snart, bara få fixa och dona innan bebis ankomst :)
  • Sirest01
    Jagerika skrev 2021-05-19 11:42:07 följande:

    Hej allihopa! Ville bara uppdatera att bebis mår bra och varit på RUL idag <3 just nu är jag i v20 och känner bebis varje dag! Jättekonstig känsla! Men är så lycklig!! :D jobbar denna veckan ut och sen får jag gå hem pga Corona-risken på jobbet, så det ska bli så skönt att få vila upp mig lite <3


    Åh så härligt att höra! Har ni tagit reda på kön? Så skönt att få gå hem snart, bara få fixa och dona innan bebis ankomst :)
  • Sirest01
    Jagerika skrev 2021-05-19 16:01:40 följande:

    Nej det ska bli en överraskning faktiskt! Men tror att det är en liten tjej och det har jag trott sen första början! Tänk om jag har fel haha <3


    Så spännande!

    Hur går det för er andra? Vi väntar fortfarande på den där jäkla operation, men får nog vänta till hösten.
  • Sirest01
    NatMar005 skrev 2021-05-20 08:52:55 följande:

    Hallå där! Jag är faktiskt gravid igen efter mitt mf som var senast jag skrev här. Vågar inte hoppas än men har inskrivning på mvc 1/6 samt vul på gyn 31/5. Om inte startar vi IVF i augusti.

    Jag måste ha missat, vad är det för operation du ska göra? Så drygt med denna väntan... :(


    Åh jag håller tummarna för dig!

    Jag måste operera bort en polyp i livmodern innan jag får göra en återföring av ett ägg (vi har 5 ägg i frysen). Har väntat sen december på operationen men den här jäkla pandemin förstör allt. Jag är ju inte prioriterad direkt.
  • Sirest01
    NatMar005 skrev 2021-05-20 22:18:44 följande:

    Men åh så jobbigt för dig! Minns bara hur jag kände när jag fick veta att jag stod i kö för livmoder-op under mf-utredningen. Stoppat pga pandemin. Kändes förjävligt men ska inte klaga för är blev ju trots allt spontangravid nu.

    Håller alla tummar och tår tillbaka!!! <3


    Grattis till graviditeten! Ja alltså pandemin förstör mycket.
  • Sirest01

    Här kommer ett gnäll-inlägg från mig. Igår fick jag reda på att min syster är gravid igen...barn nummer 6 blir det. Kan inte säga att jag är särskilt glad för det. Två barn kommer hon ha fått under tiden vi försökt, känns piss rent ut sagt!

    De har inte plats i huset för barnen de har nu, 7pers och två sovrum. Hur tänker man?

    Känner att jag behöver ta lite avstånd just nu, hur säger man det till ens syster? Vill inte se henne gravid för det klarar jag inte av just nu.

    Det skulle ju vara vår tur nu eller?

    Nu får ni inte tro att jag avskyr min syster, utan det är mer situationen som gör mig upprörd. Kommer tycka om det här barnet precis lika mycket som de andra barnen. Men livet är fan orättvist!

  • Sirest01
    Clemmentina skrev 2021-06-01 13:14:58 följande:

    Lider med dig! Förstår att det är otroligt jobbigt och påfrestande för dig. Har inga goda råd att komma med men kan säga att du inte är ensam. Kan du berätta för din syster om att ni kämpar och att du är glad för hennes skull men behöver ta lite avstånd just nu för att orka!?


    Hon vet om vår situation och har stöttat mig mycket. Hon har ju inte själv berättat det här för mig, utan det gjorde min mamma, så hon vet inte att jag vet. Väntar liksom på att hon ska säga nått, men hon kanske känner sig på att det kan bli jobbigt för oss.
  • Sirest01
    NiMi12 skrev 2021-06-01 10:33:42 följande:

    Jag förstår absolut din känsla och den är helt förståelig. Jag har inga goda råd utan vill bara skicka lite stöttning. Jag hoppas att det snart är din tur <3


    Tack så mycket! :)
  • Sirest01

    [quote=81330830][quote-nick]Jagerika skrev 2021-08-24 02:03:57 följande:[/quote-nick]Hej tjejer! Hur går det för er? Själv är jag i v34 nu och längtar nått hemskt efter bebis <3

    Har haft en riktigt bra graviditet och seriöst bara gått upp +2 kg än, trodde jag skulle se ut som en valross men har bara fått mage! Bebis lever rövare nonstop och jag är så himla nyfiken på vem denna lilla människan är! Om ca 6 veckor kommer plutten och det känns helt overkligt fortfarande <3[/quot

    Så nära nu! Spännande :)

    För min del händer det inte så mycket, väntar fortfarande på operation. Har dock flyttat remissen till ett annat sjukhus som kan ge tid snabbare än Sahlgrenska. Blir snart knäpp av den här väntan, går sönder inombords.

Svar på tråden Vi som försöker bli gravida med första barnet