• Jagerika

    Vi som försöker bli gravida med första barnet

    JenniB skrev 2018-08-07 08:30:51 följande:

    Men herregud jag blir ju ledsen och arg bara av att läsa det här... Nu är jag och sambon "bara" på tredje försöket än så länge men vi längtar så otroligt mycket efter en liten och jag vet precis vad du menar. Nu har ju just din vän skyddat sig och trots det blivit gravid, men sen finns det ju även de som bara chansar och hoppas på det bästa så att säga. Förstår mig verkligen inte på de som gör det om och om igen och tycker det är sjukt att vissa inte bryr sig. Det är faktiskt ett blivande liv som man väljer bort och enligt mig även en del av sig själv. :(


    Ja dom hade inte planerat detta och tycker verkligen synd om min kompis som är så kluven men dom har valt att vänta tills båda är redo, som för visst är bra! Men ändå blir man så arg för att dom har så lätt men vi bara försöker månad efter månad :/
  • Jagerika
    JenniB skrev 2018-08-07 08:48:43 följande:

    Jag förstår de också och visst är det bättre att båda är redo men känner som dig, det är jobbigt när man själv försöker. :( Vilket försök var du på? 


    Nu är det 8:e försöket , det tär verkligen på mig kan jag ju säga!
  • Jagerika
    JenniB skrev 2018-08-07 10:38:52 följande:

    Det kan jag tänka mig :( Jag lovar att hålla tummarna lite extra hårt för dig denna månaden! När har du BIM nästa gång?


    Jag tror jag har ÄL i morgon och då borde Bim bli 24:e :)
  • Jagerika
    JenniB skrev 2018-08-07 11:11:25 följande:

    Så spännande, då har du BIM långt innan mig. ;) Mensen börjar lyda mot sitt slut tror jag så mitt BIM blir den 1/9. Fyller år 5 dagar senare så jag hoppas sååå mycket på att få världens bästa födelsedagspresent.


    Åh hoppas du får världens bästa present då! <3

    Nu är jag på ÄL+2 bara, men ändå så känns det som livmodern är spänd på något sätt. Har lite molvärk hela tiden men inte som mensvärk. Svårt att förklara men typ som om man är hårt i magen? Ja det återstår att se vad som händer denna månad och jag kommer inte testa fören på BIM. Har alltid testat några dagar innan BIM men nu ska jag vänta tänkte jag! :)

    Hade sex 4 dagar innan, 1 dag innan och på ÄL-dagen så det finns chans
  • Jagerika
    JenniB skrev 2018-08-10 13:24:01 följande:

    Ja det hoppas jag med! <3

    Det känner jag igen, inte alltid superskönt enligt mig. Tycker det är bra att du försöker vänta med att testa, då lyckas du nog inte stressa upp dig på samma sätt! :) Har en kanske dum/jobbig fråga.. har du varit gravid någon gång och fått missfall tidigt? typ  precis efter du plussat isåfall? Eller har du verkligen trott att du varit gravid men sedan fått (en lite annorlunda och konstig) mens ändå?

    Det låter som att ni gjort allt ni kunnat. ;) HOPPAS!


    En gång så fick jag en riktigt slemmig mens, men då var testen negativa så tror min ägglossning inte kom den månaden ELLER att det var ett så tidigt missfall att det inte visade hcG nivåerna på testen men det kommer jag aldrig få veta. Vad tänkte du på? Jag har aldrig känt mig direkt gravid nånsin, och testen har alltid varit negativa. Fått nått enstaka spökstreck men då har jag fått mens direkt efter. Så jag vet inte hur det ska kännas heller haha!! Alla månader är olika känslor för mig och denna månaden så är jag stram i magen/ livmodern. Jag har varit skengeavid en gång och då spydde jag till och med xD
  • Jagerika
    Emsopemso skrev 2018-08-10 12:22:30 följande:

    Jag har låångt till BIM. 28 aug :((

    Men inväntar ÄL. Köpt digitalstickor, så bli spännande när flörtgubben vill dyka upp ;)


    Samma här.. jag har 24 aug så det är låååångt kvar!!
  • Jagerika

    Hur vanligt är det med ägglossning två gånger på en cykel? Nån som vet? Igår på ÄL+5 så hade jag ÄL-värk heeeela dagen! Kändes precis som när jag har ägglossning! Hade också sex med sambon igår och det gjorde faktiskt ont! Alltså antingen så har jag missuppfattat min kropp och fått ÄL senare men det tror jag ändå inte då jag hade ÄL flytningar för någon vecka sen och ÄL-värk den 8:e. Så nån som vet?

    Eller kan man få kraftig mensvärk/ÄLvärk när ägget fäster? Är så förvirrad nu Hahaha

  • Jagerika
    Areyam96 skrev 2018-08-15 18:13:02 följande:

    Hejsan vet inte om någon skriver här längre men jag vill gärna hänga med.

    Jag är 21 och blir 22 i oktober, min fästman blev nydligen 26 och vi har nu bestämt oss för att skaffa barn! Saken är att vi misstänker att jag redan är gravid då jag inte har fått min mens än. Vi har haft oskyddat sex 7,8,11 och 13 augusti men även 18 och 23 juli då jag hade äl. Min mens skulle ha kommit nu den 11 August men inget har kommit, jag har haft lite små mens liknande kramper då och då men inget mer än så.

    Jag har tagit 3 tester och alla har visat neg men ändå känner jag mig lite konstig i kroppen, har gått upp i vikt men det är bara magen som har växt...

    Ingen aning om vad som händer men ska ta ett nytt test om 2v för att se om det är något. Har någon annan gått igenom något likande?


    Hej och välkommen! Jo klart vi skriver här ibland, när man behöver råd eller bara vill prata av sig :) har du slutat med piller nyligen? För då kan mensen krångla i början! Mina första 3 månader efter pillrrstoppet var jätte oregelbundna men är helt normala idag efter 8 månader :)
  • Jagerika
    Areyam96 skrev 2018-08-16 19:02:01 följande:

    Hejsan!

    Nä jag har inte slutat med något nu nydligen utan det var då p-piller men det var flera år sen och jag har haft en regelbunden mens.


    Vad märkligt! Du får ringa till mödravården om du blir orolig! Eller vänta en vecka och testa igen?
Svar på tråden Vi som försöker bli gravida med första barnet