Inlägg från: legomum |Visa alla inlägg
  • legomum

    Svårt att sova pga tant som jämrar sig och verkar ha ont/ångest om nätterna

    Om damen är dement och får ångest på natten är det ju fruktansvärt om hon inte kommer ihåg larmknappen (jag antar hon har). Då kan ju ingen komma tdit och stötta henne.

    Det är mycket som kan hända inte bara ångest.

    Ring hemtjänsten och förklara läget.

    Kanske är det dags att damen behöver tillsyn och hjälp dygnet runt.

  • legomum
    Nisse1992 skrev 2018-02-12 12:18:59 följande:

    Hej!


    Hon har en larmknapp som man kan höra att hon trycker på för det blir som en telefonsignal och någon svarar i andra änden. Eftersom jag legat vaken en del på sistone pga detta så har jag hört hur det fungerar med knappen och så då det är hyfsat lyhört här. Hon kan börja jämra sig straxt efter att hemtjänsten gått sen så fort hon tryckt på knappen och fått reda på att någon är på väg så slutar hon. Så tror det kan vara ångest i och med demensen. 

    Är så hemskt för vi har bott här i snart 3 år nu och jag har aldrig sett någon förutom hemtjänsten hälsa på henne. Skär i hjärtat. Men måste få min sömn känner jag, tär på en att somna vid 02-02.30 varje natt


    Usch det är så tragiskt i många fall. Många äldre är verkligen ensamma. Men ring du det är ju för tantens bästa. Du får se det som att du hjälper er båda.

  • legomum
    Nisse1992 skrev 2018-02-17 17:47:52 följande:

    Tack för alla tips. Det har blivit än värre nu. Men hemtjänsten vet om det, men nu trycker hon på sin knapp så fort dom lagt på, om och om och om igen. Hon skriker hallå så fort hon tryckt. Hemtjänsten är här minst en gång i timmen nu. 

    Blir tokig snart, tycker så synd om henne, vilket liv att leva. Hon verkar inte ens veta vad hon gjorde för 5sekunder sen men samtidigt börjar irritationen krypa på.


    Inte hållbart att behöva få vara ensam när man mår så dåligt :(

    Har det blivit bättre för damen?
Svar på tråden Svårt att sova pga tant som jämrar sig och verkar ha ont/ångest om nätterna