Inlägg från: Anonym (Alicia) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Alicia)

    Bilen som statussymbol

    Varför är så många kvinnor så måna om att visa upp sig med en fin bil? Det är tydligt hur de mallar sig på förskole- eller icaparkeringen och dröjer sig kvar för att visa hur mycket bättre de är för att de kliver in i en stadsjeep. Det är så uppenbart att det blir pinsamt, och det är så vanligt. Har till och med varit med om att tjejer eller kvinnor tittar elakt på mig och drar uppmärksamheten till sig för att visa vilken bättre bil de kliver in i. Jag skulle kunna köpa en my stadsjeep kontant så det är inte avundsjuka, men jag åker omkring i en 10 år gammal halvkombi. Jag märker hur undersköterskor, arbetslösa och städerskor växer 3 decimeter när de parkerar bredvid mig med sina belånade bilar och liksom tittar på mig som om de har högre status. Och de känner ju uppenbarligen att de är bättre på grund av bilen de åker i. Varför denna hysteri med att skaffa en statusbil? Själv beundrar jag de kvinnor (och män) som kör runt i en liten skrothög, de är coolast för att de vågar stå emot trycket att belåna sig och skaffa en likadan bil som alla andra.

  • Svar på tråden Bilen som statussymbol
  • Anonym (Alicia)
    Anonym (mja) skrev 2018-02-17 22:40:04 följande:

    Mja jag själv skulle aldrig med nuvarande ekonomi prioritera en fin bil men visst ibland skäms jag över vår lilla bil från -00 men tänker ha den tills den dör och då försöka klara oss utan. Hur vet du vem som är undersköterska, städerska etc? Parkerar du utanför deras arbetsplats?


    Jag vet vad flera av barnens klasskompisars föräldrar jobbar med.
  • Anonym (Alicia)
    Anonym (Q) skrev 2018-02-17 22:55:31 följande:

    Alla har vi våra egna prioriteringar. Jag älskar att köra bil och använder den långt mycket mer än bara för att ta mig från A till B. Därför är jag villig att lägga en del, för att jag kan.

    Men jag känner mig absolut inte igen mig i TS beskrivning. Mindervärdeskomplex mycket?


    Hade jag haft mindrevärdeslomplex så hade jag följt med strömmen.
  • Anonym (Alicia)
    Anonym (Juli) skrev 2018-02-17 23:36:50 följande:

    Varför drar du undersköterskor till samma " kategori" som arbetslösa?


    Jag har varit vårdbiträde och städerska, och även arbetslös. Lägger ingen värdering i detta. Men folk som lever på relativt låga löner, på sin mans lön och prioriterar sig en ny bil anser jag ha lite fel prio då de pengar som läggs på räntor kunde spenderas på annat. Klart inte min sak att bedöma men det visar hur viktigt det är att ha en fin bil utåt.
  • Anonym (Alicia)
    Inisario skrev 2018-02-18 11:09:55 följande:

    Du påminner lite om alla dessa kvinnor som är ofertila och anser att kvinnor med barn enbart tittar nedlåtande på dem. Ditt problem är definitivt inte din 10 år gamla bil, tro mig.


    Du påminner om en som hamnat i helt fel tråd...

    Goddag yxskaft.
  • Anonym (Alicia)
    Mandel skrev 2018-02-19 11:06:52 följande:

    Kör en ny MB GLE350 som är betald kontant, ser du ändå ned på mig och tror att den är köpt på avbetalning?

    Hur vet du yrkesrollen bara genom att titta på kvinnor och deras bilar? Ser du andra saker också?

    Jag är inget av det du rabblar upp...

    Själv är jag väldigt glad och tacksam över att jag är 40+ och har sådan bra ekonomi att jag kan åka runt i en bra bil och inte vara nervös över att bilen för 20.000kr som inte startar när jag ska till eller från jobbet.

    Jag kan dra en långresa direkt utan att fundera över om bilen håller eller ej. Visst kan nya bilar gå sönder de med, men då trycker jag på knappen i tacket och visp kommer det assistans på direkten och ger mig en ersättningsbil så jag kan åka vidare.

    Är över lag glad och tacksam för att jag arbetat och gjort rätt val genom livet och lever ett bra liv med välartade barn och samma man sedan 24 år tillbaka.

    Visste inte att det stack så dant i ögonen på andra...


    Som jag skrev tidigare så vet jag vad föräldrar till barnens klasskompisar jobbar med och det märks tydligt att de anser sig vara bättre då de iklädda odd mollykoftor finansierade av sina män kliver ur sina större bilar.
  • Anonym (Alicia)
    Anonym (K) skrev 2018-02-20 07:59:35 följande:

    Ja! Hen är avslöjad.

    Ingen mallar sig med Odd Molly kofta.


    Jo, det är just denna typ av kvinna jag menar. Har man en utbildning, egen inkomst och försörjer sig själv så behöver man inte hävda sig.
  • Anonym (Alicia)
    Anonym (Betydelse) skrev 2020-04-10 16:13:52 följande:

    Bryr sig verkligen kvinnor om bilmärke vad det är för bil eller har det ingen betydelse alls vilken bil du kör?


    Det här handlar ju inte om vad MÄN kör för bil, utan vad en själv kör för bil.
Svar på tråden Bilen som statussymbol