• Studentpappa

    Mannen måste sova i samma rum som bonusbarnet

    Vi har en sexåring som i perioder sover dåligt. Mardrömmar och ibland bara vaknar och inte kan somna, hon vill inte sova hos oss för hon tycker om sitt rum. Hon har en säng som går att dra ut till dubbelsäng så när hon har mardrömmar eller har perioder där hon sover dåligt så sover någon av oss hos henne, då sover hon hur bra som helst utan att vakna.

    Vi lägger oss dock inte samtidigt givetvis och det går fint att ha sex eller närhet först och sedan gå och lägga sig hos dottern. Det tycker jag är en helt ok kompromiss, det går ju garanterat över.


    Träna hårt, Ät bra, Dö ändå
  • Studentpappa
    Canadasvensk skrev 2018-02-21 19:13:08 följande:

    Hej TS jag har (och är) i en liknande situation med bebis och barn och bonus barn i liknande ålder.

    Det finns hur mycket tips som helst på nätet men det här har funkat för oss.

    1. Skaffa en monitor till hans rum. En sån med kamera. Då kan han ropa på pappan när han blir rädd. Då vet han att pappan alltid hör honom och finns i närheten. (En trygghets känsla helt enkelt.)

    2. När han vaknar på natten så kan pappan gå med honom och ligga bredvid tills han somnar.

    3. Se till att han har en nattlampa OCH vitt brus (typ fläkt) så han slipper höra alla små ljud på natten.

    4. Pappan kommer troligvis behöva gå in flera gånger per natt tills pojken vänjer sig men det är viktigt att vara konsekvent. Stannar han EN gång så vet barnet att han kan "vinna" om han bara tjatar tillräkligt länge.

    5. Ge honom poäng för saker som han gjort bra. Typ poäng för att bädda sängen, poäng för att borsta tänderna och så vidare. Efter typ 20 poäng så får han godis eller en liten leksak. Så fort han är med på noterna så ge ni han typ 5 poäng för att sova i sin säng själv.

    Vi brukar dock säga att har dom ont, blivit sjuka eller har en mardröm så är det naturligtvis okej att komma över (men vi går alltid tillbaka med dom). 

    Synd att du fått så mycket kritik från kurlande föräldrar som tror att barnen måste komma först. Men vad dom glömmer är att funkar inte förhållandet mellan föräldrarna så kommer barnen att lida mångdubbelt mer. (Det vet mitt barn med skilda föräldrar liksom mitt bonus barn...) 

    Lycka till!


    Nej det är väl klart man ska curla sin nya vuxna kvinna som inte vågar sova själv över sitt barn.

    Att barn med skilda föräldrar och nya syskon är mer otrygga än innan, kan ju inte förvåna någon mer än möjligen några bonusföräldrar.
    Träna hårt, Ät bra, Dö ändå
Svar på tråden Mannen måste sova i samma rum som bonusbarnet