Inlägg från: Anonym (beda) |Visa alla inlägg
  • Anonym (beda)

    Mannen måste sova i samma rum som bonusbarnet

    Så där ja. Där fick "eliten" luft i lungorna. Klart du måste mästras till tystnad. "Barnen är alltid viktigast". För det visste du ju inte redan, du är ju bara en elak styvmor, bara måste vara det. Klart du låter ett barn gråta ensam medan du och pappan har hett sex. (För på nåt sätt kan du säkert förvränga pappan att gå med på det.) Idioter!

    Jag har tyvärr inga bra råd till dig men jag förstår dilemmat du har. Kanske handlar det bara om en kort period i och med den stora förändringen. Vad är hen rädd för? Hur lyckades ni förra gången? Vilka andra stunder kan du och mannen ha närhet?

  • Anonym (beda)
    sextiotalist skrev 2018-02-22 11:57:26 följande:

    Det är inte av elakhet, utan konstaterar bara att du förväntar dig att detta barn ska fixa det du inte vill göra, dvs sova själv.

    Du skriver att han rädslor, vänd dig till dig själv, skulle du vilja sova helt själv om du var väldigt rädd?

    Han är liten, han behöver den tryggheten just nu, du är vuxen och måste kunna hantera detta betydligt bättre.

    Så ställ inte högre krav/förväntningar på ett barn än vad du själv kan leva upp till.


    Du tolkar ts som djävulen tolkar bibeln. Hon gav dig öppet mål genom att berätta att hon vill ha denna närhet till sin man och du öser på skott efter skott efter skott. Tror du verkligen det är så ovanligt att vuxna människor vill kunna sova ihop? Du gör dig löjlig över nåt som många trots allt tycker är givet.

    Det här är naturligtvis två olika saker. Ts är inte mörkrädd och hon önskar inte barnet vara det heller. Ts oroar sig för andra saker när det gäller sin mans frånvaro. Kanske går det att lösa på annat sätt men knappast genom att du raljerar. Men just det finner väl du ointressant.

    Nin, vad oroar dig med att mannen sover med barnet? Hur långt hade ni kommit med att hen sov själv och när gick det tillbaka?
  • Anonym (beda)
    Anonym (Sussi) skrev 2018-02-22 21:03:59 följande:

    Mycket tjafs i denna tråd. Egentligen är alla överens om att barn ska vara trygga och att barns behov är viktiga. Det som skiljer är att vissa som ts gärna ser att barnet är tryggt i egen säng och gärna vill ha tips för att underlätta detta för barnet medan andra tycker att samsovning är det absolut bästa. Det kan man tycka olika om utan att antyda att önskan att sova med sin man i sitt eget rum skulle vara oerhört egoistiskt. Är man en ännu bättre förälder om man sover riktigt dåligt med barnen i sängen och guldstjärna om parrelationen tar stryk?

    Det är svårt nog att hantera barns alla behov och faser utan att vi föräldrar behöver trycka till och skuldbelägga varandra för olikheter.


    Dagens bästa inlägg.
  • Anonym (beda)
    Anonym (NY) skrev 2018-02-22 21:46:36 följande:

    Tror du utelämnade några detaljer, men du tyckte kanske de var helt oväsentliga i sammanhanget? Ändrade för klarhets skull.

    Nu verkar det dock inte som att någon form av kompromiss duger åt TS, utan hon är helt enkelt inte nöjd så länge mannen inte slutar sova hos sin son och börjar sova i kärnfamiljrummet i stället. Och ja, då är det väl bara att ta diskussionen med mannen och se vad han tycker!

    Jag undrar lite över er som tycker TS fått "elaka" svar. Jag har främst sett goda skäl till att varför 6-åringar med nattskräck och ny familjesituation skall ges visst utrymme och inte bara trängas bort. Sextiotalist t.ex. har generöst bidragit med tid och tips och har verkligen inte skrivit något elakt, men har däremot fått en del skit tillbaka. Själv tycker jag det är betryggande att så många, inklusive 6-åringens pappa, faktiskt verkar bry sig om barnens situation.

    Ingen av er som tycker det är självklart att parrelationen ska gå före 6-åringen har heller något att säga om att man kan ha sex, närhet och morgondagsplanering innan man går till sängs? Kreativitet, som sagt.


    Vad bra att du fetade till texten annars kanske vi andra hade missat att ts är en elak jävla styvmorsa. Eller vad var skillnaden egentligen? Att ett barn och bonusbarn inte har samma värde?

    "Nu verkar det dock inte som att någon form av kompromiss duger åt TS, utan hon är helt enkelt inte nöjd så länge mannen inte slutar sova hos sin son och börjar sova i kärnfamiljrummet i stället."

    Jag tycker du har läst in mer i det hela än vad som finns där. Ta gärna på dig ett par nya glasögon och läs alla ts inlägg en gång till för det där finns inte att läsa där, det har du själv lagt till.
Svar på tråden Mannen måste sova i samma rum som bonusbarnet