• Canadasvensk

    Mannen måste sova i samma rum som bonusbarnet

    Hej TS jag har (och är) i en liknande situation med bebis och barn och bonus barn i liknande ålder.

    Det finns hur mycket tips som helst på nätet men det här har funkat för oss.

    1. Skaffa en monitor till hans rum. En sån med kamera. Då kan han ropa på pappan när han blir rädd. Då vet han att pappan alltid hör honom och finns i närheten. (En trygghets känsla helt enkelt.)

    2. När han vaknar på natten så kan pappan gå med honom och ligga bredvid tills han somnar.

    3. Se till att han har en nattlampa OCH vitt brus (typ fläkt) så han slipper höra alla små ljud på natten.

    4. Pappan kommer troligvis behöva gå in flera gånger per natt tills pojken vänjer sig men det är viktigt att vara konsekvent. Stannar han EN gång så vet barnet att han kan "vinna" om han bara tjatar tillräkligt länge.

    5. Ge honom poäng för saker som han gjort bra. Typ poäng för att bädda sängen, poäng för att borsta tänderna och så vidare. Efter typ 20 poäng så får han godis eller en liten leksak. Så fort han är med på noterna så ge ni han typ 5 poäng för att sova i sin säng själv.

    Vi brukar dock säga att har dom ont, blivit sjuka eller har en mardröm så är det naturligtvis okej att komma över (men vi går alltid tillbaka med dom). 

    Synd att du fått så mycket kritik från kurlande föräldrar som tror att barnen måste komma först. Men vad dom glömmer är att funkar inte förhållandet mellan föräldrarna så kommer barnen att lida mångdubbelt mer. (Det vet mitt barn med skilda föräldrar liksom mitt bonus barn...) 

    Lycka till!

  • Canadasvensk
    Anonym (Nin) skrev 2018-02-22 11:48:00 följande:

    Finner inte ord för hur elaka människor kan vara. Ni drar såna konstiga och onda slutsatser med massa fördomar.

    Tackar för alla tips. Som tur är har vi det bra och barnet och jag tycker om varandra väldigt mycket. Det här är inget som kommit bara för vi har fått ett barn. Vi har provat att man ligger där och sen går ut. Vi har provat att lampor ska vara på eller haft på lugnande ljud för barnet. Det här har pågått väldigt länge. Vi pratar om år. Men senaste månaden har det varit MER rädsla för mörker och monster m.m Vi har också sovit tillsammans hela nätter med barnet. Inte en eller två gånger utan väldigt ofta. Blir så trött på alla dumma kommentarer om att man är självisk. Jag bad om tips inte kommentarer som inte löser någonting.


    Jag kan tyvärr bara hålla med. Finns otroligt mycket dryga människor här som tycker att barnen ska gå före ALLT. Men så har många av dessa kurling föräldrar inte behövt förklara varför mamma och pappa inte kan leva under samma tak längre...

    Hur som helst, skit i dom dryga människorna och ta åt dig av dom tips du får.

    Jag kan bidra med ett till, skaffa en flaska med "monster spray". Givetvis bara vatten men du kan klistra på ett litet gulligt monster på flaskan. Vårat monster spray håller också borta spöken och spindlar. Ifall dom blir rädda så får dom hjälpa till att spraya hela rummet. Vi har också "installerat" speciella väggar i huset som monster och spöken inte kan ta sig igenom. Flört

    Men oj det var väl också alldeles för ego trippat och hemskt för våra stackars kurling föräldrar!


  • Canadasvensk
    Anonym (metod) skrev 2018-02-22 15:05:15 följande:
    Målet är såklart att barn ska bli trygga och våga sova ensamma och bli mer och mer självständiga. Men det är bra om det sker utifrån barnets utveckling och inte utifrån föräldrarnas behov av att inte bli störda.


    Ja men va bra! Men vad var då felet med att hjälpa barnet att känna sig trygg i dom tips jag gav? Föresten kan du Googla själv så kommer du se att mina tips är väl dokumenterade... 

     
     
    TS måste backa en smula i det här läget, och invänta att pojken blir mer självständig i sin egen takt.

    Självständig? Mitt barn vill att jag ska följa med in i skolan varje dag? Ska jag göra det då ELLER hjälpa mitt barn hitta trygghet i sig själv och visa att det är okej och att pappa kommer tillbaka och hämtar henne efter skolan varje gång?

    Eller tycker du att jag ska "vänta" in henne och skita i mitt jobb bara så hon är trygg?


    Det kan mycket väl hända att hon själv snart har en sexåring som inte vill sova ensam och då kommer hon förmodligen att se på det annorlunda.

    Du är så duktig på att spå framtiden. Så vad kommer du själv göra när din man skiljer sig från dig och din nya sambo har en 6 åring som kommer in på natten? Som svar på din fråga så VET du inte det! Så sluta att spå andras framtid!
  • Canadasvensk
    Anonym (metod) skrev 2018-02-22 10:33:53 följande:
    Canadasvensk - skulle du själv vilja bli föremål för en sån här checklista där din man utarbetar en strategi för att hantera dig och göra dig mindre problematisk i dina behov och önskemål?
    Om jag hade ett problem och min fru (inte man!) presenterade ett förslag på hur jag kunde komma över min rädsla skulle jag bli arg då?

    Nä jag tror faktiskt inte det...
  • Canadasvensk
    Anonym (NY) skrev 2018-02-22 21:46:36 följande:
    Tror du utelämnade några detaljer, men du tyckte kanske de var helt oväsentliga i sammanhanget? Ändrade för klarhets skull.

    Nu verkar det dock inte som att någon form av kompromiss duger åt TS, utan hon är helt enkelt inte nöjd så länge mannen inte slutar sova hos sin son och börjar sova i kärnfamiljrummet i stället. Och ja, då är det väl bara att ta diskussionen med mannen och se vad han tycker!

    Jag undrar lite över er som tycker TS fått "elaka" svar. Jag har främst sett goda skäl till att varför 6-åringar med nattskräck och ny familjesituation skall ges visst utrymme och inte bara trängas bort. Sextiotalist t.ex. har generöst bidragit med tid och tips och har verkligen inte skrivit något elakt, men har däremot fått en del skit tillbaka. Själv tycker jag det är betryggande att så många, inklusive 6-åringens pappa, faktiskt verkar bry sig om barnens situation.

    Ingen av er som tycker det är självklart att parrelationen ska gå före 6-åringen har heller något att säga om att man kan ha sex, närhet och morgondagsplanering innan man går till sängs? Kreativitet, som sagt.
    Men jösses läs Sussis inlägg en gång till!

    Synd att du helt missat hennes poäng för det var det bästa inlägget på denna tråden...


  • Canadasvensk
    Anonym (metod) skrev 2018-02-23 11:03:50 följande:
    Det är faktiskt Canadasvensk själv som säger att de uppoffrat sig så för barnen att det lett till separation. Och tydligen också förklarat för barnen att det är deras fel att mamma och pappa inte kan leva under samma tak... Jag tycker att det är att beklaga.  

    Och om dessa curligföräldrar inte behöver berätta varför de skilt sig så är det väl inte givet att föräldraskap som sätter barnets behov i första rummet alltid leder till separation. 
    Canadasvensk skrev 2018-02-22 20:47:39 följande:
    Jag kan tyvärr bara hålla med. Finns otroligt mycket dryga människor här som tycker att barnen ska gå före ALLT. Men så har många av dessa kurling föräldrar inte behövt förklara varför mamma och pappa inte kan leva under samma tak längre...


    Bittra "metod", jag orkar inte besvara dina påståenden...

    Trevlig fredag! Skål
Svar på tråden Mannen måste sova i samma rum som bonusbarnet