• Plattfoten

    Vill inte ha hans pengar.

    Hej! Jag känner igen mig jättemycket i det du skriver. För pappans skull tycker jag du ska låta honom betala. Pappan kommer en dag få en relation till barnet, och den kommer bli bättre om pappan känner att har bidragit. Så

    För pappans skull, för att han i framtiden inte ska skämmas inför sitt barn. Låt honom betala och även försök få dem att träffas någon gång per vecka/ månad.

    Även om pappan inte förstår det nu så kommer han troligtvis vara väldigt stolt och glad för sitt barn en dag. Och känna väldigt mycket kärlek. Och tom tacka dig för att du inte gjorde abort. Och då kommer det kännas bra för honom att inte behöva säga att han inte betalat varken underhåll eller hjälpt till. Så för pappans skull, låt honom bidra.

    Men ta det sen när barnet är fött och situationen är mer verklig för honom och dig. Grattis till graviditeten!

  • Plattfoten
    SofieJ skrev 2018-02-21 22:16:42 följande:

    Jag förstår hur du resonerar TS. Jag hade känt precis likadant!

    Men om den här mannen är registrerad som pappa till barnet, så kan han ju välja att vara delaktig längre fram i tiden, oavsett vad ni kommit överens om nu. Då är det inte riktigt rättvist att du ska ha försörjt barnet under de tidiga åren och sen kommer han inglidandes och skördar frukten som du jobbat så hårt för.

    För att vara säker på att det inte händer kan du inte uppge honom som pappa... Men som någon annan nämnde, då blir barnet utan arv.


    Jag tror man måste uppge vem som är pappa, annars blir det polisutredning. Däremot kan du ha enskild vårdnad. Då får man alla föräldradagar och bestämmer var barnet ska bo och gå i skolan. Oavsett val får barmet arv.
Svar på tråden Vill inte ha hans pengar.