• LFF

    Fru gravid - orosmoment och ångest

    osteros skrev 2018-03-03 14:32:34 följande:
    En 1a på ungefär 50 kvm. Planerar att skaffa en 3a iaf. Har ungefär 100m till ett tåg som går till sthlm och 20m till buss som går runt i staden vi bor i. Som jag skrev till en annan i tråden så är det väl mer att jag fått för mig själv att jag måste ha körtkort som förälder om det skulle hända något el så. Egentligen behövs det väl inte förens barnet är något år och behöver hämtas på dagis.
    Jag tror det är svenska samhället om allt som folk förbereder inför de får barn på facebook då de flyttar och inreder rum och har sig som påverkat mitt tankesätt faktist. En bebis är lika glad oavsett och den kritiska tiden är när barnet är lite äldre.

    Tack!
    Oj, det är ju en jättestor etta! Ni behöver absolut inte flytta den närmaste tiden.

    Vi bodde i en tvåa med tvillingar deras första två år. Det gick alldeles strålande. Man behöver absolut inga stora ytor med en liten bebis. När de sen börjar röra på sig mer så är det ju bara att ta sig ut :)

    Om ni har en buss så nära och tåget så nära så finns det inget direkt behov av bil heller, inte ens när barnet börjar på förskolan (om ni inte får en plats på andra sidan stan).

    Hur lång tid har frun kvar på sin utbildning? Vänta istället med flytt, spara pengar på att inte flytta till något dyrare och bo kvar i er stora etta. Om ni bor kvar billigt så kan ni ju även spara föräldradagar. Man måste inte ta ut några dagar alls under barnets första år.
Svar på tråden Fru gravid - orosmoment och ångest