Inlägg från: Anonym (Enni) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Enni)

    Rätt till fyra veckors sammanhängande semester?

    SysterY skrev 2018-03-11 14:18:47 följande:

    On man inte förstår att det kan hända att man får ta sin semester senare pga olika skäl så har man inte i vården att göra.

    Eftersom man inte kan stänga vården under sommaren så kommer det alltid finnas någon som får semester senare. Bemanningen finns, det är lönerna som är såpass låga att folk inte vill jobba. Men det har inget att göra med sommarsemestern att göra. Är snarare så att få ssk/bm önskar enbart sommarjobb. De flesta vill ha fast/tillsvidare.


    Men så sjukt märkliga kommentarer du ger? Det funkat förr att låta de anställda som har barn få sammanhängande ledigt! Självklart ska det strävas stenhårt mot det.
  • Anonym (Enni)
    Anonym (Sanna) skrev 2018-03-13 19:55:26 följande:

    Jag vet inte hur det blir i år, men förra året fick alla på min avdelning uppbruten semester pga inbeordringar, trots att vi i personalgruppen själva gett in ett gemensamt semesterförslag som alla var överens om och som täckte upp hela avdelningen hela sommaren.

    Chefen ignorerade vårt förslag, bestämde alla semestrar själv, misslyckades med att täcka upp med ordinarie och vikarier och alla fick 3-9 dagars beordring mitt i sina semesterveckor. Själv var jag ledig en vecka, arbetade 3 dagar, semester en vecka, arbete en vecka och sen resten av semestern.

    Skitsurt när cheferna ignorerar ens lösningar för att, jag varför? Prestige?


    Det är provocerande att ens höra att såna får vara chefer. Att de får agera så och ändå behålla sin chefsposition. Prestige är så otroligt värdelöst. Jag skulle ha varit tacksam att någon gjort mitt jobb om jag inte lyckades med det.

    Ni skulle ha sagt upp er allihop samtidigt.
Svar på tråden Rätt till fyra veckors sammanhängande semester?