• Mojjan

    Bjuden på barnfritt bröllop, har ammande 4-månaders

    Anonym (Nixpix) skrev 2018-03-20 19:59:32 följande:

    De har väl valt barnfritt av en anledning! Att de vill ha barnfritt. Få saker kan förstöra stämningen så brutalt än en skrikande barn. Helt oavsett hur söt den är, eller hur naturligt det är...

    Jag skulle ta mycket illa vid om en bjuden gäst skulle komma med förklaringar om hur mycket ditt barn behöver dig och propsa på att ta med sig denne. Festen handlar inte om er. Det är deras stora påkostade fest och de har all rätt att sätta upp premisser för det.

    Jag skulle tacka nej utan förklaring.

    Eller känner du behov av att ge dem dålig samvete?


    Behöver inte ens ha med barnskrik att göra att man väljer bort barn vid bröllop.

    Ni vi gifte oss (borgerligt) lät vi barn vara med vid vigseln och middagen, eftersom vi själva hade vår 1,5-åring vid bordet och inte tyckte det kändes ok att säga nej till andras barn.
    Men så fort maten var uppäten framåt 19.30 så fick barnen lämna lokalen med sina barnvakter (i vårt fall mormor och morfar som ändå inte orkade stanna kvar för festen) och den "riktiga" festen med dans och bubbel började. Samtliga småbarnsföräldrar som var inbjudna hade antingen ordnat barnvakter eller så valde någon av föräldrarna att åka hem med barnet. Vi fick inte ens frågan av någon om det var okej att ändå ha kvar barnen.

    En del kanske tycker att det var konstigt att vi valde att inte ha vårt eget och andra barn med hela kvällen, men faktum är att som småbarnsförälder så släpper man aldrig riktigt fokus på sitt eget barn - av naturliga skäl. Inte heller på andras, faktiskt, för det sitter i ryggmärgen att hålla koll även på andras barn.
    Jag som brud ville kunna koncentrera mig på min make och min fest som jag planerat och betalat för. En enda gång i vuxen ålder tillät jag mig själv att vara en fullblodsegoist. Tror säkert att många andra brudpar resonerar likadant.

    Jag skulle tvärtemot vad många andra säger i tråden absolut inte vilja ha med något av mina egna barn till ett bröllop för mina vänner (möjligtvis om någon nära släkting gifte sig) eftersom jag vill kunna gå dit och njuta av lite barnfri tid (trots att jag inte längre dricker alkohol). Det händer så ofantligt sällan när man är flerbarnsförälder så ett aningshål på några timmar en gång vartannat år uppskattas
  • Mojjan
    Anonym (kyrka) skrev 2018-03-22 11:37:26 följande:
    Självklart frågar man INTE! Utsätter man någon för en sådan påtryckning, så är man minst sagt dåligt uppfostrad. Inbjudan är explicit (inga barn); -då tackar man nej, och det är allt.
    Eller hur? Jag är så konflikträdd att jag hade känt mig tvingad att säga JA till både ammande bebisar och småbarn (och utomjordingar för den delen) om någon hade ringt upp mig personligen och frågat om lov även om det uttryckligen stått barnfritt i vår inbjudan
Svar på tråden Bjuden på barnfritt bröllop, har ammande 4-månaders