Inlägg från: Anonym (D.D) |Visa alla inlägg
  • Anonym (D.D)

    Varför könsuppdelade omklädningsrum: varför?

    Varför har vi uppdelade omklädningsrum:

    För att upprätthålla stigmatiseringen av våra könsgrupper och det sexistiska synsättet men människor är naiva och tror det "skyddar" de att segrera grupperna när det istället blir ännu mer vi- mot de, mellan könen som egentligen utan problem är en grupp tillsammans, på min tid duschade flickor och pojkar tillsammans i lågstadiet och hade normerna varit att det gäller hela livet hade ingen ens tänkt tanken på att ha separerade omklädningsrum vi är samhället,vi skapar samhällets regler, nu är regeln "kvinnor göm er för annars blir ni överfallna!!" Och att alla med en kuk mest troligt skadar dig om du är kvinna. Att gå efter denna norm betyder att separera könen, men ingen tänker på att människor är anpassningsbara och att vi bara följer reglerna vi alla tillsammans satt ut.

    Vill vi ha ett lugnare mindre sexualiserat samhälle där vi kan slå på och av vår sexistiska scanner så måste vi gå efter regler där alla nakna människor bara är nakna människor och att det är vardag, det är normalt, nu är inte naket normalt, det är skämmigt pinsamt och har man turen att se lite hud så är det som en lyxig dessert.

    Men fråga en läkare hur mycket sex hon eller han tänker på runt sina patienter, när den läkaren ser hud, kroppar och människors känslor/ bröst varenda dag på jobbet miljoner gånger per år.

    Alla i samhället klagar på hur sexistiskt det blivit medan alla som klagar upprätthåller allt som formar oss att vara sexistiska.

    Conclusion: människor vill bara gnälla och se fel som de skyller på andra. Människor är rädda för att ha fel. Så rädda att de fortsätter göra det som skapar det samhälle de beklagar över.

Svar på tråden Varför könsuppdelade omklädningsrum: varför?