Inlägg från: Anonym (Vfu handledare) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Vfu handledare)

    Resa under VFU

    Anonym (Belkiisa) skrev 2018-03-24 17:19:47 följande:

    För elevernas skull

    det är därför jag startade den här tråden. Tycker att det ska gå att byta ut veckorna men vill inte verka oseriösJo men jag kanske kan ta några dagar i veckan ledigt till det, det var det vi kom fram till


    Du kan inte bara ta ledigt från din vfu hur som helst. Det är detvenda momentet under din utbildning som du måste bli godkänd på för att kunna gå vidare i utbildningen. Du kan inte påbörja nästa termin om du inte är godkänd på din vfu.

    Du har nu tre veckor (var det så?) att genomföra din praktik. Du förväntas genomföra uppgifter som du har med dig å du har lärande mål att uppnå. Du kommer antingen att få besök av din kurshandledare från högskolan direkt till din praktikplats eller så genomför ni den genom ett sk. Trepartssamtal. Denna kurshandledaren finns tillgänglig under din vfu å en kort period efter. Då kan du inte bara ta ledigt från din praktik utan att prata med skolan. Det går liksom inte att skjuta upp å göra senare... Din praktik handledare skriver på under heder å samvete hur många dagar du varit på plats å en veckas frånvaro är alldeles för mycket för att kunna bli godkänd. Att resa bort är ingen bra idé å jag skulle inte rekommendera det om du vill bli godkänd..
Svar på tråden Resa under VFU