Inlägg från: KillBill |Visa alla inlägg
  • KillBill

    Böneutrop!

    Thereisthat skrev 2018-04-08 14:40:03 följande:
    Nej men du måste ju också begripa att dina åsikter inte på något sätt är allenarådande. Många människor såg det som goda handlingar i nazityskland p.g.a. det jag att att de ansåg att ändamålen helgar medlen. Såna resonemang är långt ifrån ovanliga ens idag, så svaret på din fråga är fortfarande ja, det är många människor som skulle kunna uppfatta nazismen som god. Och bara för att du och jag inte gör det så betyder det väl inte att det är omöjligt att det kan finnas människor som kan tycka det?

    Jag kommer aldrig att förstå hur att någon kan argumentera för att det ens går att betrakta nazismen som god. Även om man tar hänsyn till att människor kan vara naiva så beskrivs målet med rasrenhet av nazisterna så tydligt att naivitet inte är en godtagbar ursäkt. Svårigheterna att uppnå målet är ju överhuvudtaget inte något som ursäktar nazismen utan bör i stället ses som ett lyckligt faktum.

    Jag förstår att man inte kan döma människor som inte var/är insatta i ideologin men skulden faller tungt på de nazister som förstår och gillar ideologin. Förintelse av judar, romer, handikappade och homosexuella, oliktänkande kan aldrig ursäktas med att ändamålen helgar medlen och den person som hävdar att nazismen är godhjärtad har helt enkelt fel.


    Tino Sanandaji: SD är ett gäng skånsk trash med låg IQ!
  • KillBill
    Thereisthat skrev 2018-04-08 15:39:28 följande:
    Det är nog också därför som du också bör avhålla dig från att ge dig in i debatter som handlar om ideologier. För ett av grundfundamenten man ska ha om man ska fördjupa sig i ideologier är just att förstå hur de tänker och hur de rättfärdigar sina handlingar, oberoende av vad man själv tycker och framförallt skilja på att kunna förstå och att hålla med. Jag kan t.ex. förstå varför Hutuextremisterna gjorde som de gjorde i Rwanda, men likväl kan jag aldrig hålla med. Jag kan förstå att många kvinnor som blivit utsatta för vidrigheter från män börjar att hata män, men jag kan aldrig hålla med. Jag kan också förstå att en människa från Palestina som blir utsatt för övergrepp från Israel börjar hata judar, men jag kan aldrig hålla med den personen. Och vill man ha en djupare förståelse för ideologier så kan man inte gå på sina egna premisser utan man måste kunna tänka utanför sin egen box. Kan man inte det så är man helt enkelt inte lämpad för att ha såna här diskussioner. Och man ska absolut inte ställa hypotetiska frågor om man redan på förhand har bestämt sig för att man aldrig kommer att förstå svaret.

    Jag har inga problem med att förstå ideologier eller varför människor attraheras av olika ideologier. Vår meningsskiljaktighet handlar inte heller om ideologier (vi verkar vara hyfsat överens om vad den nazistiska ideologin går ut på) utan om det filosofiska begreppet godhet.


    Du menar att om man är naiv och blundar för de svårigheter det skulle innebära för att uppnå den nazistiska visionen så kan man hitta en god nazism medan jag hävdar att en ideologi som förespårar ett system där man vill rensa samhället från judar, romer, handikappade, homosexuella och oliktänkande med västerländsk moral inte kan betraktas som god.


    Tino Sanandaji: SD är ett gäng skånsk trash med låg IQ!
  • KillBill
    EnAnonumius skrev 2018-04-08 17:31:08 följande:

    Som jag påpekat tidigare kan man både ta kraftigt avstånd från kommunismens fasor och tro på den ideologi som Marx och Engels förkunnade.  Menar du att en sådan persion per automatik är ond? I så fall får du gärna ge exempel på varför.
    Tino Sanandaji: SD är ett gäng skånsk trash med låg IQ!
  • KillBill
    EnAnonumius skrev 2018-04-08 17:31:08 följande:
    Jag kan inte heller fatta att det finns individer som kan påstå att man kan "förstå att det finns människor" hitta gott i kommunismen, när det som konsekvens i PRAKTIKEN har lett till fler människor som dött under kommunismens styre, än under nazismens styre.

    För oavsett vad Hitler skrev i sin "Mein Kampf" och hur han och hans hantlangare VALDE att gå tillväga, så skulle man även med nazismen kunna lösa det samhällsutopin de ville uppnå  med ICKE våld". 

    Att som barnläkare sitta och krama en ideologi, vars konsekvens, som har fler folkmord än vad nazismen har som även drabbat barn (precis som med nazismen också), så borde man fan få sin läkarlicens indragen och inte få lov att vara i närheten av barn alls och än mindre sitta och medverka i grenledning Astrid Lindgrens pris..
    Jag skiter högaktningsfullt i att den barnläkaren är "också en jude" (för allden del, det hör INTE heller dit om huruvida han skulle vara homosexuell heller) för det hör faktiskt inte hit för varken relogonstillhörioghet och/eller sexuell läggning saknar relevans helt.

    Jag har sagt det förut och jag säger det igen.
    Nazismen och kommunismen är två ideologier jag lägger i samma papperskorg egentligen då där samma skit i grund och botten. 

    Jag kan utveckla detta. Då jag har läst på nazismen som ideologi, och även kommunismens som ideologi så kan JAG FÖRSTÅ att det går hitta GOTT i bägge ideologier, och jag kan även förstå bägge ideologier. Det lät ju ganska så fint på PAPPRET båda dessa ideologier. 
    Dock så har ju BÅDE Nazismen och Kommunismens en sak GEMENSAMT med varandra det är att KONSEKVENSERNA av detta leder till våld och massmord på ett eller annat sätt. Man SKALL aldrig Glömma Mao Zedong (aka Mao Tse Tsung) och Stalin. Två kommunister som hade som agenda att skapa en kommunistisk utopi.
    Håller jag med för att jag förstår? Nej det gör jag inte, jag har den mycket fula ovan att förstå fullt ut att det är en signifikant skillnad, av magnituder, mellan "förstå något" och "hålla med något". 

    Stalin och Mao Zedong, skall aldrig avfärdas och andra skall inte sitta och tramsa sönder för människor som vill visa och diskutera kommunismens och konsekvensen av vad det också kan leda till med kommunismen.
    Ändå gör vissa personer detta genom att komma med dumma brasklappar som "ja visst är det ju hemskt, men Hitler <fyll i valfri diverse knep att styra över till att handla om nazismen och Hitlers dumma tillvägagångssätt, här>" och rent av att sitta och tysta ned folk med, genom att direkt sjunka så lågt som att använda direkta (medvetna) lögner om vad folk skriver och hålla dess direkta lögner emot folk som sanning.

     


    Jag kan inte se att du svarar på min specifika fråga i det inlägg du hänvisar till. Var i inlägget svarar du mig?  Det jag undrar är alltså om en person som tar kraftigt avstånd från kommunismens fasor men som ändå tror på den ideologi som Marx och Engels förkunnade.  Menar du att en sådan person ond? Hur motiverar du detta?


    Tino Sanandaji: SD är ett gäng skånsk trash med låg IQ!
  • KillBill
    Thereisthat skrev 2018-04-08 18:31:07 följande:
    Jo, du har faktiskt problem med att förstå ideologier och varför människor attraheras av dem när du säger att du aldrig kommer att förstå hur någon människa kan tycka att nazismen är god. Och jo, våra meningsskiljaktigheter beror på ideologier och inte på filosofi då det hela började med att du ställde en hypotetisk fråga.

    Finns det någon objektiv grund för att just ditt sätt att betrakta godhet är rätt för alla?

     


    Ja min uppfattning är att det inte går att förena godhet (som i godhjärtad) med nazism och det handlar mer om moral än om synen på ideologier. Nazismen vilar på rasistisk grund, nazismen propagerade för rasrenhet och det går helt enkelt inte att förena detta med godhet. Jag tror att en majoritet av befolkningen håller med mig om detta och det beror på de som har en  västerländsk moral anser att repatriering av vissa folkgrupper, homosexuella, handikappade och politiskt oliktänkande är en ondsint handling. 


    Tino Sanandaji: SD är ett gäng skånsk trash med låg IQ!
  • KillBill
    Thereisthat skrev 2018-04-08 21:47:15 följande:

    Ja, enligt din moral (och min också för den delen). Men det är en subjektiv uppfattning och du kan inte lägga beslag på att din subjektiva uppfattning är allenarådande. De som energiskt följde nazismen under deras storhetstid tyckte att nazismen var en godhjärtad tanke, och det är ingen åsikt utan det är fakta. Ifrågasätter du det?

    Så nu frågar jag dig igen: tycker du att man är en god människa idag om man följer kommunismen?


    Jag har väldigt tydligt förklarat att min uppfattning när det gäller nazism. Den nazistiska ideologin, med historiska dokument som tex Mein Kampf, är byggd på rasism och nazismen är därför vidrig både i skrift och som den har praktiserats. När det gäller kommunismen så är det framförallt praktiserandet som är vidrigt och som har resulterat i fruktansvärda folkmord och förföljelse.
    Tino Sanandaji: SD är ett gäng skånsk trash med låg IQ!
  • KillBill
    EnAnonumius skrev 2018-04-08 22:09:29 följande:

    Suck struntar du i att läsa (igen)? 

    Jag hävdade ALDRIG att mitt svar #747 innehöll svaret om Engelsk och Marx. Det är något du sitter och hittar på själv. 

    Jag skrev tydligt TILL dig att jag hade Citerat ditt inläg #740, i mitt inlägg #747. och svart på det du hade skrivit i inlägg #740.

    Jag BAD dig uttryckligen att du skulle komma i håg vad du skriver själv i dina olika inlägg.

    Jag tar det kort fatta. Jag skall dra det i "dummy gudie" form..

    1 Jag läste DITT inlägg #740, och inlägg #740 hade INGET som handlade om Engelsk eller Marx i det inlägget (det kan du fan läsa själv så ser du)

    2 Jag citerade inlägg #740, det resulterade i mitt inlägg #747 och jag svarade på det ORDEN/innehållet du skrev i inlägg #740.

    Jag uppmanar DIG att LÄSA om ditt egna inlägg #740, och citera från DET inlägget #740 vad du nämner "Engelsk" och "Marx" i det inlägget. 

    Jag har suttit nu och läste DET fyra gånger nu. Jag hittar inte namnen "Marx" eller "Engelsk" i ditt inlägg #740.

    Så att DU inte hittar svaret på din specifika fråga där ifrån är faktiskt inte så konstigt.  Då inlägg #740 så fanns det inte ett ord om varken Engelsk eller Marx från ditt inlägg #740.

    Så du är fri att ställa frågor, men det är KLÄDSAMT om du ställer frågor som är relaterat till det som faktiskt skrivs.

    Och det är mycket mer klädsamt om du kommer i håg vad du själv skriver i dina olika inlägg.


    Jag tänker som så att i en diskussionstråd får man ställa vilka frågor msn vill.

    Därför frågar jag dig om du anser att en person som tar kraftigt avstånd från kommunismens fasor men som tror på den ideologi som Marx och Engels förkunnade är ond? I så fall, hur motiverar du detta?
    Tino Sanandaji: SD är ett gäng skånsk trash med låg IQ!
  • KillBill
    Thereisthat skrev 2018-04-08 22:35:17 följande:

    Du svarade inte på min fråga. Vad tycker du om människor som är kommunister idag?


    Jo om du tänker och läser mina inlägg så vet du svaret på frågan
    Tino Sanandaji: SD är ett gäng skånsk trash med låg IQ!
  • KillBill
    KillBill skrev 2018-04-08 22:37:31 följande:

    Jo om du tänker och läser mina inlägg så vet du svaret på frågan


    Tänket efter skulle det stå..
    Tino Sanandaji: SD är ett gäng skånsk trash med låg IQ!
Svar på tråden Böneutrop!