Inlägg från: Igeln |Visa alla inlägg
  • Igeln

    Träna bort amningsnapp?

    Hej! Jag har både bra och dåliga erfarenheter av att sluta med amningsnapp.

    Vi slutade med amningsnappen för ca en vecka sen när min son var 12 veckor. Jag upplever inte att mina bröstvårtor ändrat form men han får tag o suger utan nappen även om han har lite annat grepp. Amningstiden halverades nästan (5 istället för 10 min) och det är klart mycket skönare att inte behöva kladda med nappen. MEN det blev mer strul för sonen så idag började vi faktiskt igen.

    Jag tror att han blev störd av att mjölken kom så fort och att han utan den inte kunde ligga o bara mystutta.

    Han började böka massor, släppa o ta tag och gnälla, mot slutet av amningen och skrika när jag tog bort honom från bröstet. Kräktes mer och oftare. Han fick Inte mindre gaser utan nappen vad jag kunde märka och det har han ganska rikligt av...

    Mest påtagligt var nog att han inte kom till ro vid bröstet på kvällarna. Jag har alltid ammat honom till sömns och för oss funkade inte det alls bra längre. Med amningsnappen har han ju nåt i munnen hela tiden medan han aktivt måste suga in bröstvårtan när vi kör utan. Alltså går det inte att bara ligga o snutta på samma sätt utan. Ikväll åkte nappen på igen och han somnade sött vid kvällsmatningen.

    Jag tror vi kommer köra med nappen i fortsättningen eftersom det enda jag egentligen ogillar med den är att det är lite besvärligt för mig. För sonen har det alltid funkat fint.

Svar på tråden Träna bort amningsnapp?