Inlägg från: saraaa3 |Visa alla inlägg
  • saraaa3

    religiösa saknar kritiskt tänkande

    träffade ett par mormoner för ett par dagar sedan och blev förvånad över hur de fullständigt saknar kritiskt tänkande. Har även läst trådar här på familjeliv och andra ställen och det som slår mig är hur alla religiösa både kristna och muslimer mm saknar kritiskt tänkande?

    Förstår att de kan tänka kritiskt utan för sin religion men ex på jobbet och i skolan men så fort det kommer till deras religion så försvinner allt kritiskt tänkande. Hur kommer det sig?

  • Svar på tråden religiösa saknar kritiskt tänkande
  • saraaa3
    Queennr1 skrev 2018-04-08 11:11:55 följande:

    Det ligger i sakens natur. Meningen med en religion är att man köper hela konceptet som ett paket. Man ska TRO utan att kräva bevis eller logik. Man TROR och förlitar sig på det. Kritiskt tänkande tillhör vetenskapen och har inget med religionstro att göra. Själva fundamentet i all religion så jag förstår inte varför du är förvånad?


    Blir väl inte förvånad egentligen men tycker det är väldigt märkligt att man kan vara så insnöad. Skulle man vara lila okritiskt till allt annat än sin religion skulle man ha ganska svårt att klara sig i samhället man skulle bli pålurad all möjlig skor av telefonförsäljare gått på TV reklam mm.

    Man skulle helt enkelt blivit helt bortdribblad på alla fronter.
Svar på tråden religiösa saknar kritiskt tänkande