Inlägg från: Anonym (f.d mormon) |Visa alla inlägg
  • Anonym (f.d mormon)

    religiösa saknar kritiskt tänkande

    Jag är f.d mormon. Kan inte svara för andra inriktningar men mormonrörelsen är en överlag mkt positiv och stöttande kyrka för utsatta. Därför är medlemmarna vänliga , i stort behov ( även jag som kom in direkt efter att ha gått in i väggen ) de har ett ljust och hoppfullt budskap för den svage.

    När man mår dåligt behöver man gemenskapen de erbjuder, terapin osv. Att tänka kritiskt finns inge på kartan. I slutändan går msn ur rörelsen med mkt nytt och positivt i bagaget. Om texten inte matematiskt sätt är korrekt eller rationell är av mindre betydelse då man funnit ljuset bakom det sanna rationella och kritiska dom hjärnan suktar efter. Yoga är för kroppen. Vissa sekter tar en på djupet i själen. Men de är inte utan brister och det lämnar jag till en annan debatt. Min stolthet från den tiden blrv aldrig intellektuell. Den byggde upp ett hopp och god portion trygghet.

  • Anonym (f.d mormon)

    Alltså vitsen lite grann är väl att det ska vara en lögn. Det där med yoga gissade jag men det andra du skrev är rätt på. Dela himmelriket är precis vad det går ut på. Nu menar jag inte att man kan uppbära allt själv. Det är omöjligt. Men för alla tillsammans är det nog möjligt.

    Varför är sanningen så viktig? Allt i bibeln kretsar ju kring att gud ljuger för oss. Medvetet. Allt är fördold för de stolta typ. Och vi ljuger till varandra. Därför att den intellektuella sanningen relativt sätt oviktig den andliga sanningen. Såndärnt som att må bra och hitta vägen och livet och budda o sånt....om det finns en sanning som är det ock en lögn och likaså kommer den bara fram om man hittar den. Hjärnan hittar få skatter själv.

  • Anonym (f.d mormon)

    kan jag lyssna på en mormon så kan jag lära mig av dig, bara berätta. Det känns som jag missat något ev under min sjukdom Kristendomen är komplex och inte alldeles lätt..

  • Anonym (f.d mormon)

    En blind kan ju säg att de seende är troende. De tror att de ser men de kan inte påvisa vetenskapliga belägg att de ser.

    "Jag ser"

    -jo..jag hör det

  • Anonym (f.d mormon)

    En troende kan ju enkelt komma upp med bevis. Men den otroende kanske inte kan se beviset. Det är ju bsra att köra ett datortest.

    Alltså det var en logisk kullerbytta, inget emot ateister eller religösa.

Svar på tråden religiösa saknar kritiskt tänkande