Inlägg från: Saurin8960 |Visa alla inlägg
  • Saurin8960

    Tidigare hjärtfel som förvärrats

    Jag har sedan 10 års ålder dels en arytmistörning på hjärtat som gör att hjärtat under för hög belastning rusar upp i 160-180 i puls. Det här har jag medicinerats för förut men nu är jag gravid i vecka 22 och medicinen anses skadlig för fostret. Jag har också reumatism vilket kommer i skov.

    Nu har jag fått fler och fler episoder av hjärtklappningar och även har mitt reumatiska börjat visa sig sämre på prover osv. Denna veckan är jag sjukskriven för att bebis också ska få vila men på måndag återgår jag till jobbet.

    Jag har ett jobb som administratör/receptionist på ett hotell vilket innebär både hög mental och fysisk belastning. Min chef tycker jag bör sjukskriva mig på 25-50% och jag känner nog detsamma. Jag ska träffa en läkare till veckan för att diskutera detta.

    Vad tror ni om det hela? Sjukskrivning eller inte?

  • Svar på tråden Tidigare hjärtfel som förvärrats
  • Saurin8960

    Ja, just nu är det stressen och den fysiska belastning som en graviditet innebär som gör att jag inte alls mår bra i varken mitt hjärta eller mina leder.

    Det som läkare hela tiden hävdar är att det här inte är farligt varken för mig eller bebisen utan det är två ofarliga sjukdomar - men det hjälper ju inte mig i mitt mående kan jag känna?

  • Saurin8960

    Precis, jag vill och har varit inställd på att jobba så länge jag bara orkar så att tänka på sjukskrivning nu känns som ett slag i ansiktet, även om jag själv känner att orken börjar ta slut.

    Jag har också funderat på att jobba med den administrativa biten hemifrån på 50% för det skulle faktiskt gå, men jag har hört så många skräckhistorier om Försäkringskassan hit och dit så därför rådfrågar jag er nu..

    Ja, så känner jag också. Även om sjukdomarna inte är farliga så finns det ju en anledning till att jag medicinerats för det.

  • Saurin8960

    Ja, jag tror inte jag riktigt skulle klara av att bli sjukskriven på 100% nu heller genom att jag ändå har lite mindre än halva tiden kvar.

    Har du gått igenom nån sån process nån gång med att bli sjukskriven? Känns som jag är inställd på att inte ens få någon nu eftersom man vet att det är svårt för gravida att bli sjukskrivna, vad ska man säga, hur går det till osv..

Svar på tråden Tidigare hjärtfel som förvärrats