Inlägg från: Kallamakka |Visa alla inlägg
  • Kallamakka

    Vet ni vad Highly Sensitve person är?

    HSP är väl egentligen inte en diagnos, utan ett sätt att vara. Precis som att någon är lättstött, långsökt eller instängd.

    En person med HSP är extra känslig för ljud, känsla och intryck. Ett barn som är på det här sättet kan vara svår att ha att göra med när det gäller påklädning, att lappar skaver eller att det blir kallt/varmt, att strumpan rullat sig eller att kunna fokusera när det är mycket ljud.

  • Kallamakka
    Anonym (L) skrev 2018-04-13 13:05:09 följande:

    Allt det du beskriver är snarare en person under stress och psykiska påfrestningar som behöver jobba med sig själv, klart allt blir känsligt om du inte är utrustad för det som är naturligt och verkligt.


    Ja, allt går att beskriva och dra slutsatser kring. På ett eller annat sätt, tycker du att det låter som någon som behöver jobba på sig själv och någon som är under stress- så är det din tolkning.

    Enligt mig är det en person som behöver bli förstådd för att dennes upplevelser om vardagliga ting är större och mäktigare intryck än för en annan. Så även andra behöver jobba på att hjälpa det barnet att klara vardagliga situationer isåfall.
Svar på tråden Vet ni vad Highly Sensitve person är?