Inlägg från: Kasperina |Visa alla inlägg
  • Kasperina

    Hjälp mig bestämma unikt namn på vårt barn

    Vill ni ha ett ovanligt namn på ert barn så välj ett ovanligt namn, men stava det "korrekt" så att barnet slipper stava sig igenom livet. Jag har ett mycket ovanligt efternamn och är sjukt less på att alltid alltid alltid  behöva bokstavera och att aldrig kunna vara säker på att inte missa att man blir uppropad hos läkare/tandläkare/i skolan eftersom man aldrig vet hur de försöker uttala det.

    Av namnen du listar är det inte så många som är "unika" så där borde ni nog läsa på lite om det är viktigt. Gå in på SCB och kolla hur många i landet som har namnet. Sen är det bra att tänka på vilka associationer namnet ger gemene man.

    Malekai likställer jag med Adolf - det är ett ok namn men pga tidigare innehavare har det ett ondskefullt sken. Kolla vilken skräckkfilm som helst från 80 och 90-talet, där finns det alltid en Malechai/Molechai som är riktigt ondskefull med.

    Alecto och Kevlin är inte "riktiga" namn. Alecta och kevlar är associationer som många kommer att få.

    Benji är ett hundnamn.

    Aidan och Callum är ok om ni har anknytning till engelsktalande länder, inte annars. Kalum är bara märkligt.

    Holden är ett bilmärke/modell.

    Freya - jättefint. Jag tänkte först stava min dotters namn så för att det skulle uttalas korrekt på engelska, men det passade inte så bra skriftligt ihop med brorsans namn så det blev j i alla fall. Freja var jättevanligt ett tag, men det gick snabbt över så den stora "klicken" tycks vara födda under 2012.

    Novali, Lovali, Tindra och Tundra är jättevanliga bland de som ibland jämförs med USAs WT.

    Övriga "flicknamn" är bara konstiga.

    Förslag på riktigt ovanliga namn:
    Wilton, Aquilina

Svar på tråden Hjälp mig bestämma unikt namn på vårt barn