Inlägg från: Tonårsmamman1 |Visa alla inlägg
  • Tonårsmamman1

    Spara till barnen - hur gör ni?

    Har sparat i vårt eget namn. Jag skulle inte uppskatta om mina barn slösat upp pengarna, då kan jag göra det själv istället. Slösa är helt OK med egna pengar tycker jag, men inte dom jag avstår.

  • Tonårsmamman1
    NELJ skrev 2018-04-19 15:02:37 följande:
    Jag håller helt med. Jag skulle bli jättebesviken om barnen brände pengarna på något kul för stunden. Jag lutar nog åt att ha sparandet i mitt namn i stället, då kan man också som Carambolan skrev se till så att det blir rättvist. Det kan ju bli så att en flyttar hemifrån vid arton och den andra vid tjugofyra. Men pengarna från mormor och morfar får nog stå kvar i deras.
    Gåvor är en annan sak, tycker. De är ju personligen till barnen. Vårt sparande till barnen har aldrig varit barnens pengar, utan våra, som vi vill använda för att hjälpa dom när de ska ut i vuxenlivet.
  • Tonårsmamman1
    NELJ skrev 2018-04-19 17:12:10 följande:
    Jo precis. Nu har i och för sig mormor och morfar sagt att pengarna ska användas till något vettigt, som körlektioner men det är ändå mer än gåva än vad mitt sparande ska vara tänker jag.
    Ser nu att det är du som TS, och att de fått ganska mycket av mormor och morfar. Ja, då förstår jag att det ska gå till något vettigt.
  • Tonårsmamman1
    Klora skrev 2018-04-19 17:46:41 följande:

    Vi sparar barnbidragen åt barnen på ett separat konto, vi har inte fonder eftersom det skattas på det den dagen barnen tar ut pengarna


    Sparar man i ISK så skattas man schablonmässigt varje år. Dessutom hinner pengarna växa sig stora tills det är dags att ta ut dom.
Svar på tråden Spara till barnen - hur gör ni?