Inlägg från: Anonym (Hm) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Hm)

    Vad tänker ni om denna familjekonstellation?

    Varför kallar du din man den afrikanske mannen? Låter märkligt att prata om sin man sådär. Och håller med om att det är fult att kalla ditt barn mulatt. Ursprungligen är ordet kränkande.

    Har själv barn med en man från Afrika och sen jag blev varse om ordets ursprung har jag inte använt det. Slog mig också att det bara är när människor från afrika är inblandade det ska finnas ett speciellt ord för dem. Som n-ordet och mulatt. Alla andra säger att deras mamma är svensk pappa iransk/bosnisk ja whatever det kan vara.

    Annars hade jag inte tänkt något speciellt om er familj. Ganska vanligt med stora familjer än idag och även vanligt att man har olika ursprung.

    För om jag förstått det rätt hade du 3 barn, han 1, ni blev ihop och fick ett barn ihop samt ett fosterbarn. Kanske hade jag funderat över varför ni valt att ha fosterbarn(om jag ens förstått det inte var ditt biologiska sedan tidigare)

    Annars får jag känslan av att du vill vara normbrytande..

  • Anonym (Hm)
    Anonym (Överkänslig much?) skrev 2018-04-21 11:25:32 följande:

    Vad är det för fel p¨att kalla en spade för en spade?


    Vad är det för fel med att prata om sitt barn refererande till dess namn, som man gör med sina vita barn? Varför ska det bruna barnet ha ett speciellt ord man kallar det?
  • Anonym (Hm)
    Anonym (qwerty) skrev 2018-04-21 13:57:26 följande:

    Förmodligen eftersom att TS ser att andra har fördomar om barnet som inte ser ut som några av sina syskon. Förmodligen går inte TS runt och basunerar ut att hon har 4 vita barn, ett vad jag antar är ordet du godkänner mest: ?maximalt pigmenterat? och ett ?halvt pigmenterat? barn hemma.

    Hursom så är det TS som har tolkningsföreträde och det är TS som själv bestämmer hur ena barnets utseende ska beskrivas så att alla förstår.

    För utseendet är väldigt relevant i den här frågan.


    Så folk fattar inte vad ts menar om hon säger att hon som är vit har barn med en afrikan? Och nej, ts har inte tolkningsföreträde det har ts barn. Men jag antar hen inte är gammal nog att förstå innebörden av ordet och dess historia.
  • Anonym (Hm)
    Anonym (qwerty) skrev 2018-04-23 07:56:02 följande:

    När säger TS det egentligen? Att hon tagit barnet för att _tjäna_ pengar?


    Anonym (Nyfiken) skrev 2018-04-20 14:54:28 följande:

    Delvis sant! Det är en möjlighet att få hjälpa och att kunna vara hemma extra med bebisen istället för att börja i förskolan som 1 åring. Det är ett arbete och Mannen är hemma, medans jag jobbar.

    Vi går emot alla normer haha


    Känns märkligt när man uttrycker man delvis har fosterbarn för att kunna vara föräldraledig längre. Och alltså tjäna på det om man inte hade kunnat vara hemma utan att barnet var placerat. Jag uppfattade inte detta först men förstår vad en del i tråden menar nu. Hoppas innerligt detta barn får kärlek och blir väl omhändertaget av ts och familj.
Svar på tråden Vad tänker ni om denna familjekonstellation?