• Aniiee

    Till köttätare...

    Nej, jag får inte mer dåligt samvete av att äta en levande varelse än du får när du äter levande varelser. Varför skulle jag få det? Du får ju inte det. Eller det kanske du får?

    Och ja, jag likställer den (fd) levande grisen med den (fd) levande moroten här. Det har många gånger bevisats genom div forskningsprojekt att växter kommunicerar och känner, precis som djur gör.

    Dessutom vet jag att väldigt många veganer är drabbade av gullighetssjukan, så jag ger heller inte så mycket för deras argumentation av den aledningen.

    Välj gärna att vara vegan. Det lägger jag mig inte i. Men om du vill att andra ska göra samma sak så måste du välja andra metoder än att visa upp en bild och säga "gullig, va? varför äter du upp honom?"


    Hunger, disease, tyranny, superstition and guacamole
  • Aniiee
    Anonym (Veganen) skrev 2018-04-21 21:21:37 följande:

    Men hade ni själva velat bli slaktade om ni var ett djur? Människan är liksom inte gjord för att äta kött..


    Månniskan är gjord för (evovlverad att och genom att) äta kött, jo. Hade vi inte varit det så hade vi fortfarande varit habilis och aldrig någonsin blivit sapiens.

    (Andra) Djur har inte den nivån på sitt resonemang, så det är en moot fråga. Hade jag varit ett (annat) djur så hade jag inte vetat skillnaden.
    Hunger, disease, tyranny, superstition and guacamole
  • Aniiee
    Anonym (Veganen) skrev 2018-04-21 21:27:00 följande:
    Min man tycker inte djur är gulliga tyvärr. Han fortsätter äta kött ändå trots bilder. Dessutom är kött om något cancerframkallande.
    Vad synd. Många djur är gulliga. Men du verkar, som så många andra veganer, vara drabbad av gullighetssjukan.

    Kött i sig har inte belagts vara cancerframkallande (däremot en del köttprodukter som behandlats med nitrit och div andra ämnen), inte mer än diverse växter du äter, lika lite som det är belagt att dicerse växter skyddar mot cancer. Både bränt kött och brända grönasker har en viss cancerrisk, det är sant....
    Hunger, disease, tyranny, superstition and guacamole
  • Aniiee
    Anonym (Q) skrev 2018-04-21 21:26:11 följande:

    Får inte du dåligt samvete när du sitter och använder din telefon som någon som tjänar 3 öre i timmen har byggt ihop?
    Har du sett bilder inifrån smartphoenfabrikerna? Helt galet! Du vet väl om att den personalen jobbar arbetspass långa som du inte ens kan föreställa dig, 7 dagar i veckan, året om. De bor på campus tillsammans med kollegorna, får bara åka hem under nyåret och då samtidigt får de hela intjänade årslönen i en stor klumpsumma.
    Får du verkligen inte dålig samvete när du är med och exploaterar andra människor på det sättet?


    Personligen får jag mer dåligt samvete av att ha en smartphone än att nacka en höna.
    Hunger, disease, tyranny, superstition and guacamole
  • Aniiee
    Anonym (mmm) skrev 2018-04-22 18:01:15 följande:
    Eh nej? 
    Människan är i grunden en carnivore. 
    Det är lika illa med fel åt båda hållen.

    Människan (homo sapiens) är i grunden omnivor. Hominidae som familj är omnivor. Om vi ska hitta en "i grunden"-varelse släkt med människor som var renodlad ätare (carni- eller herbivor) måste vi tillbaka till minst jura-tiden, om inte ännu längre (minns inte precis, men även Purgatoris lär ha ätit både kött (insekter) och växter. 

    Det är inte ens säkert att det går att säga att någon del av människans evolutionshistoria varit annat än omnivorer, men jag har förstås bara tänkt tillbaka 65 miljoner år. Kan hända att vi ätit renodlat tidigare.
    Hunger, disease, tyranny, superstition and guacamole
  • Aniiee
    Vik945 skrev 2018-04-23 14:59:21 följande:

     


    Helt rimligt att du kan äta levande varelser utan dåligt samvete.
    Men att du likställer en gris med en morot är det är det dummaste jag läst idag, förmodligen är det inte ett ärligt påstående från dig. Jag antar att du försöker ha logisk konsistens. 


    Växter saknar nervsystem och hjärna och känner därför ingen smärta såvitt vi vet. Att du har någon egen teori att dom känner smärta är orimligt. Du förmedlar ditt argument som att det är logiskt och självklart, förstår inte hur du kan tro att ditt argument är vettigt? 
    Du anser att det är samma sak att plocka och skära upp en morot som att döda och stycka en hund? Det har jag svårt att tro.

    Efter din egen logik borde du inte ha något problem med att äta människor heller om medvetande och kapacitet att känna inte har någon större betydelse än definitionen för "levande varelse", när det kommer till moral.


    "Dessutom vet jag att väldigt många veganer är drabbade av gullighetssjukan, så jag ger heller inte så mycket för deras argumentation av den aledningen."

    Intressant hur du använder en halmdocka för att avfärda argument medan du själv tar dina argument till det extrema för att undvika inkonsekvens. Oskyldig


    Fast nu skriver du om saker som jag inte har skrivit. Jag skrev att växter kommunicerar och känner, vilket är vetenskapligt belag,. inte att de känner smärta, för det har jag inte sätt några belägg för, så det srkev jaginte heller.

    En halmdocka hade varit "Alla veganer är drabbade av gullighetssjukan alltid överallt", vilket inte heller var vad jag skrev. Att väldigt många veganer är drabbade av gullighetssjukan är en erfarenhet jag har, inte en halmdocka.
    Hunger, disease, tyranny, superstition and guacamole
  • Aniiee
    Anonym (Hmmm....) skrev 2018-04-23 15:42:34 följande:
    Thomas DI Leva sa i ett TV-program att han inte åt svemt eftersom han var vegetarian och inte åt sina vänner. Det kanske inte var så knäppt som det lät då. Svampar är smartare än man tror. Slemsvampar kan minnas saker, hitta bäst väg i en labyrint mm. Svampar pratar med varandra och även andra växter visar prov på intelligens. Så vad ska vegetarianer äta då? Fallfrukt?

    "Det finns fler organismer som är oväntat intelligenta. Anthony Trewavas, professor vid universitetet i Edinburgh, arbetar med intelligent beteende hos växter. Många växter har förmåga att väga in information från mängder av olika källor, innan de slutligen bestämmer sig för vart de ska sända sina skott eller rötter."

    "Det är fortfarande oklart vilka mekanismer som ligger bakom växternas intelligenta beteende. Men klart är att växter har effektiva metoder att känna av små förändringar i sin omgivning. De reagerar på ljus av olika våglängder, och känner av vilka mineraler som finns i jorden. Dessutom verkar de kunna lära sig och minnas, på samma sätt som slemsvamparna.


    - Varje cell har förmågor som liknar en enkel hjärna, det sker massor av kommunikation inuti celler. Till och med bakterier kan lära sig saker och minnas, om än mycket begränsat, säger Anthony Trewavas."

    www.dn.se/nyheter/vetenskap/svampar-ar-smartare-an-du-tror/

    "Forskarna jämför svamparnas kommunikation med människornas. Svampar talar samma svampspråk men på grund av olika dialekter kan alla svampar inte förstå varandra. Eftersom alla inte förstår varandra kan de inte påbörja en kommunikation som skulle leda till cellfusion."

    www.svt.se/nyheter/vetenskap/livsfarligt-for-svampar-att-ragga-fel


    Thank you.
    Hunger, disease, tyranny, superstition and guacamole
  • Aniiee

    Kalvgryta och blåbärspaj till middag idag......


    Hunger, disease, tyranny, superstition and guacamole
  • Aniiee

    Resterna av kalvgrytan var goda. Nu! Blåbärspaj.... men vaniljsås.... Det blir.... 4 djurprodukter idag.

    Plus att jag har hundar som förstås också äter djurprodukter, så ytterligare 2-3.


    Hunger, disease, tyranny, superstition and guacamole
  • Aniiee
    Vik945 skrev 2018-05-06 18:56:56 följande:
    Hur dags är hundarna färdig-gödda inför stuvning?
    Personligen äter jag inte köttätare, eftersom det medför dels hälsorisker och dels är det väldigt dåligt kött på dem rent kvalitetsmässigt om de inte är just gödda, och eftersom mina hundar är arbetande djur (en av dem är utbildad terapihund och jobbar 4 dagar i veckan, alla tre är utbildade servicehundar som kan gå "som lärare", alla tre jobbar med sina "urprungsjobb", vall, drag, vakt och apport) så är de mer värdefulla levande än uppätna. Dessutom skulle jag inte vara helt färmmande för att använda i alla fall en av dem som "ullfabrik", vi stönar jämt över all päls ink underull. Det skulle inte vara alltförstor skillnad mellan en ulltröja från et får och en från hunden.

    En slaktvikt på en hund torde väl vara detsamma, procentuellt, som på en gris, annars, så.... 50% över normalvikt, ungefär. 
    Hunger, disease, tyranny, superstition and guacamole
  • Aniiee
    klyban skrev 2018-05-06 18:35:53 följande:
    Hundarna inte vegetarianer, usch då nu blir vik945 arg på dig Flört
    Nä, han drog till med "du äter ju inte hundar" istället. Origiellt och bra.....
    Hunger, disease, tyranny, superstition and guacamole
  • Aniiee
    Vik945 skrev 2018-05-06 20:30:06 följande:
    Det är väl en ganska relevant fråga till någon som likställer ett djur med en växt?
    Jag sa inte att det inte var relevant, jag sa att det inte var originellt. Vitt skilda saker.
    Hunger, disease, tyranny, superstition and guacamole
  • Aniiee
    Vik945 skrev 2018-05-06 20:46:33 följande:
    Jag skulle tro att det är ganska originellt? Jag vet ingen annan som likställer djur med växter så det är sällan relevant som en direkt fråga. 
    Nej,det är inte särskilt originellt från en vegan eller vegetarian att fråga varför köttätare inte äter sina husdjur. Inte det minsta faktiskt. Jag svarar på den frågan med jämna mellanrum, sisådär varannan vecka eller så.
    Hunger, disease, tyranny, superstition and guacamole
  • Aniiee
    Vik945 skrev 2018-05-06 21:30:43 följande:
    Okej.
    Då är det förmodligen för att uppmärksamma en potentiell dubbelmoral.
    Men du har redan förklarat din position till viss del och är extremt underrepresenterad i ditt synsätt. Därför var det en direkt fråga.

    En intressant fråga jag har är om du möjligtvis är sociopat eller har annan form av aspd?
    Det här är en ärlig ovisshet hos mig, det skulle dock förklara din position.
    Ja, det är inte heller så originellt att försöka få andras ståndpunkter (även uppenbart överdrivna sådana) till att vara diverse diagnoser.

    Ja, jag har asperger. Nej, det påverkar inte min ståndpunkt i detta. Möjligvis påverkar det min humor..... den kan vara lite skruvad.
    Hunger, disease, tyranny, superstition and guacamole
  • Aniiee
    Vik945 skrev 2018-05-06 23:47:49 följande:
    Jag var uppriktigt intresserad dock. Jag utgår bara ifrån vad du själv har skrivit i tråden. Jag kan inte bedöma om du har aspd eller ej, därför frågan. Med hjälp av frågan kan jag också få en uppfattning om din ståndpunkt är överdriven eller ej (möjligen i syfte att ha logisk konsistens).
    Å andra sidan har du redan mer än en gång tillskrivit mig både åsikter och uttalanden som jag inte har gett uttryck för, så du verkar ju utgå från mer än jag skriver.
    Hunger, disease, tyranny, superstition and guacamole
Svar på tråden Till köttätare...