• Anonym (Q)

    Till köttätare...

    Får inte du dåligt samvete när du sitter och använder din telefon som någon som tjänar 3 öre i timmen har byggt ihop?
    Har du sett bilder inifrån smartphoenfabrikerna? Helt galet! Du vet väl om att den personalen jobbar arbetspass långa som du inte ens kan föreställa dig, 7 dagar i veckan, året om. De bor på campus tillsammans med kollegorna, får bara åka hem under nyåret och då samtidigt får de hela intjänade årslönen i en stor klumpsumma.
    Får du verkligen inte dålig samvete när du är med och exploaterar andra människor på det sättet?

  • Anonym (Q)
    Anonym (Veganen) skrev 2018-04-21 21:21:37 följande:

    Men hade ni själva velat bli slaktade om ni var ett djur? Människan är liksom inte gjord för att äta kött..


    Människan är ett omnivort djur. Våra tänder är uppbyggda så att vi kan tugga allt. Vi har inte i närheten lika komplicerat matsmältningssystem som äkta växtätare, men vi har heller inte lika enkelt system som renodlade köttätare. Vi producerar flera olika matsmältningsenzymer, varav bara en del är avsedda för att bryta ner växtmaterial. 

    Så jo, människan är gjord för att äta kött. Men inte enbart kött.
  • Anonym (Q)
    Anonym (Hmmm....) skrev 2018-04-23 12:17:56 följande:
    Det är lite som när barn ger liv åt sina leksaker och andra döda ting. Ja, djuren är levande varleser, men de tänker och känner inte på samma sätt som människor.
    Det där har vi egentligen inte vetat så mycket om. Som tur är går forskningen framåt, annars skulle vi fortfarande vara kvar i tiden på 80-talet då man trodde att människobebisar inte kände smärta (jo, på riktigt sant och inte en överdrift).
    Till exempel har forskare kommit fram till att delfiner har ett extrem mycket mer komplexare känslomässigt än vad människor är. De kan lätt se samband och konsekvenser, så tänka kan de definitivt också.

    Man tar också och leder kor i speciella fållor och kramar dem hårt innan slakt. Just för att man vet att de känner panik innan de slaktas.
  • Anonym (Q)
    sextiotalist skrev 2018-04-23 12:46:17 följande:
    Att de är rädda är för att de är flockdjur och att de flyttas från sin miljö och sin flock. Mycket ljud och mycket dofter etc. Dvs det är miljön som stressar upp dom, inte tanken på att de kommer slaktas.

    När min systers häst avlivades, så var han lugn och betade, han reagerade inte på slaktmasken och enligt de som var med, så visade han inte det minsta stress. Utan var avslappnad och lugn hela tiden.

    Att man kramar nötkreatur hårt innan slakt är för att stresshormonerna ska bort. För få djur är ostressade när de åker transport (även vana hästar kan bli jättestressade, även om det endast är till sitt sommarbete de ska).
    Jag såg ett program från USA där en (autistisk) professor berättade att när man ska vaccinera djuren så får de stå i en kramare, sedan testade hon den själv och även hon kände sig lugnare (det var om hennes liv som professor det handlade om).
    Ja, jag sa inte att det är tanken på slakt som gör korna stressade. 
    Jag vet också anledningen till varför de blir kramade och jag vet att den metoden fungerar på alla djur, inklusive människor.

    Men vad bra att du berättade det för random folk som kan läsa tråden och lära sig något nytt.
  • Anonym (Q)
    Anonym (Utbildad djurvårdare.) skrev 2018-04-23 13:09:58 följande:
    Håller helt med!! Hade alla varit vegetarianer eller veganer hade ingen bondgård gått runt och då är det naturen som har sin egen lag och lammet hade blivit uppätet av bara ett annat djur än människan
    Och så hade människan haft flera magar och gått runt och idisslat
Svar på tråden Till köttätare...