• Nimzay

    Till köttätare...

    Valentina01 skrev 2018-04-23 16:49:03 följande:

    Skulle man aldrig kunna slakta ett djur själv/se när det slaktas så är det extremt motsägelsefullt att äta kött/köpa det färdigt. Lite som att man vill döva sitt dåliga samvete med att låtsas att det inte är vad det är.
    Är själv köttätare men trappar ned på grund av denna anledning. Känns som sagt väldigt falskt av mig att blunda för verkligheten och bara få leva loppan, så att säga. 


    Intressant tanke på ett sätt, funderar ibland på om jag skulle klara av att slakta ett djur...^
  • Nimzay
    oanonym skrev 2018-04-23 16:55:27 följande:
    Gör du även så med myggor, spindlar, flugor, m.m. som folk dödar?

    Var drar du gränsen?
    Fast nu är det ju trots allt stor skillnad på en mygga/spindel/fluga och en till exempel en gris
  • Nimzay
    Anonym (Veganen) skrev 2018-04-23 17:13:43 följande:

    Köttätare ni äter ju lik. Ägg är hönsens Mens. Tänkt på det?


    Hysterisk vegan, huga!!!
  • Nimzay
    LFF skrev 2018-04-23 17:25:16 följande:
    Varför då? Ett djur är ett djur. Och kan man inte med att det ena djuret dödas så kan man inte med att det andra djuret dödas. En gris dödas iaf för att bli mat. Att döda en spindel/mygga/fluga är ju definitivt onödigt, eller brukar ni använda dem till mat?
    Men snälla, man kan inte jämföra en gris med en mygga. Är för övrigt väldigt försiktig med att döda insekter bara för att, är rädd om dem och vill helst inte alls råka döda dem och så. Äter kött, och håller självfallet med om att det är stor skillnad på att slakta djur för att de ska bli mat och att mosa insekter bara för att - det sistnämnda tycker jag bara är onödigt och taskigt. Men jag tycker samtidigt inte att man kan jämföra ett däggdjur med en insekt bara för att båda är djur, enligt mig blir det en helt konstig och överdriven jämförelse om man gör det.
  • Nimzay
    LFF skrev 2018-04-23 17:39:16 följande:
    Varför är däggdjur "finare" än insekter?

    Tacka vet jag de som använder munskydd för att inte råka svälja insekter av misstag, de är iaf konsekventa i sitt tänk om att alla djur har rätt att leva.
    Har jag påstått att däggdjur skulle vara finare än insekter? Det jag menar är att däggdjur exempelvis är mer mänskliga än insekter, avancerade varelser på ett annat sätt och så. Liksom, det är väl ganska uppenbart att det är stor skillnad på ett däggdjur och en insekt, herregud hur tänker folk...
  • Nimzay
    klyban skrev 2018-04-23 17:47:37 följande:
    Djur har ingen mänsklighet, de tycker bara de som projicerat sina egna känslor på djuren.
    Har aldrig heller påstått att djur besitter någon total fullkomlig mänsklighet, bara att vissa djur är MER mänskliga än andra-.-
  • Nimzay
    LFF skrev 2018-04-23 17:57:24 följande:
    Bin, myror och humlor har ett större medvetande om tex gruppens mående och behov än egoismen människan. Varför anser du att de, liksom många andra insekter, inte är avancerade varelser?
    Avancerade varelser på ett annat sätt, sa jag. Alltså att de säkert kan vara avancerade men inte riktigt på samma sätt som människor och inte lika mycket lika människor/mänskliga som exempelvis en gris eller ko - så tänker i alla fall jag mig det. Och då anser jag personligen att man som människa bör känna mer sympati och empati med en gris/ko än exempelvis en myra - men det är ju förstås hur jag ser det. 
Svar på tråden Till köttätare...