Inlägg från: AnneSophia |Visa alla inlägg
  • AnneSophia

    Nu säger C ja till att 9000 ensamkommande ska få stanna-rätt eller fel?

    nihka skrev 2018-05-01 11:34:58 följande:

    För att du kommenterade flera andras respons på påståendet om radioprogrammet och tyckte det var konstigt att man ägnade flera inlägg åt det. Därför verkar det som du känner till något om dylika radioprogram. Eller gör du inte det?


    Det är fortfarande inte en anledning. Det är inte jag som pratat om ett radioprogram. Det är inte svårare än så.

    "Därför verkade det som du", om du lämnar mer utrymme till det som står än dina fantasier så ska det nog gå bättre.
  • AnneSophia
    KillBill skrev 2018-05-01 10:08:37 följande:

    Vi är överens om att det råder personalbrist i vården, med det är nog det enda.

    Jag har aldrig hört/läst att vårdavdelningar har stängt ner pga. av för mycket patienter.

    Att du tror att vårdavdelningar stängs ner pga. av för mycket patienter saknar relevans i en faktabaserad diskussion men har du källor som stödjer ditt påstående så får du gärna länka till dessa.


    Är läkarbristen det enda vi håller med om från mitt inlägg? Då håller du inte med om att asylsökande belastar akutvården? Eller att invandringen överlag leder till brist på resurser i samhället? Eftersom jag skrev om det också.

    Jag har inte sagt att jag "tror" något. Det var du själv som sa att det var ett ologiskt scenario och jag kommenterade utifrån det. Det var alltså du som kom med ett påstående att det var ologiskt men har du källor som stödjer ditt påstående så får du gärna länka till dessa.
  • AnneSophia
    KillBill skrev 2018-05-07 18:17:23 följande:

    Det extrema åren brukar vissa kalla åren efter den nya och mycket hårdare sexualbrottslagstiftning som trädde i kraft år 2005 och de ökningar som t.ex. extremhögern brukar lyfta fram kan ofta hänföras till den lagskärpningen. Ska du analysera statistik över våldtäkter så måste du ta hänsyn till de lagändringar som har skett med jämna mellanrum sedan 70-talet. Senast sexuellagen skärptes var år 2013.


    Det där stämmer ju inte ens utan är bara ett sätt att förminska det faktum att sexualbrott faktiskt ökar. I den Nationella trygghetsundersökningen har siffran stigit. Läser man på BRÅ skriver de att en orsak kan vara att anmälningarna ökat. Att anmälningarna ökat kan bero på olika orsaker, delvis lagändringen, vädret (inget skämt) eller just för att de bara ökat. Det finns alltså inget som utesluter att anmälningarna ökat för att våldtäkter ökat. BRÅ utesluter inte det. Men det är något som gärna extremvänstern blundar för. Eftersom det gynnar "högerextrema krafter".

    Tyvärr är också den analysen felaktig (att det gynnar högerextrema krafter) då det som gynnar det mest är just mörkandet av faktan och rädslan för att lyfta problemen kopplad till invandringen. Ulf Kristerson stod igår och sa att han inte alls vet varför våldtäkterna ökar. Nej visst. Det vet ju ingen...

    Du själv har säkert lyckats värva många medlemmar till "högerextrema" partier med ditt förnekande.
  • AnneSophia

    Fakta som utgår från Nationella trygghetsundersökningen:

    "Andelen som uppger att de utsatts för sexualbrott har ökat från den tidigare rekordnivån på 1,7 procent 2015 till 2, 4 procent 2016."

  • AnneSophia
    KillBill skrev 2018-05-07 20:39:20 följande:

    Jag finner det inte osannolikt att avslöjanden kring sexuella trakasserier, #metoo etc. sätter sina spår i den här typen av undersökningar. 


    Så anmälningsbenägenheten på gruppvåldtäkter har ökat till följd av metoo?

    "Haduintehörtommetoo?", "haduintehörtommetoo?".
  • AnneSophia
    KillBill skrev 2018-05-07 22:48:47 följande:

    Ja men på 70 talet...

     


    "Ja men...", "hallå men vädret då?", "haduintehörtommetoo?"
  • AnneSophia
    KillBill skrev 2018-05-08 15:30:35 följande:

    Gruppvåldtäkterna står för en mycket liten andel av det totala antalet våldtäkter. 


    Då vet vi att de inte är lika viktiga och prioriterade enligt dig. Bra! Men nu var det inte något som helst svar på min fråga. Jag ställer frågan igen:

    Så anmälningsbenägenheten på gruppvåldtäkter har ökat till följd av metoo?
  • AnneSophia
    K Kalle skrev 2018-05-08 13:00:22 följande:

    Troligtvis till viss del ja. Man lägger inte längre skulden på sig själv i lika hög grad.


    Anmälningarna på gruppvåldtäkter har ökat för att det helt enkelt sker fler gruppvåldtäkter. Inte så svår slutsats. Och nej det har inget med metoo att göra. Det har att göra med... Trumvirvel... Invandringen.

    Så, då var det utrett.
  • AnneSophia
    K Kalle skrev 2018-05-08 16:26:33 följande:

    Både och. Delvis på grund av att fler vågar anmäla och delvis på grund av faktisk ökning.

    Sverige har genom åren blivit mer och mer jämställt - vilket resulterat i att det blivit fler kvinnor som vågat anmäla och förhoppningsvis något färre män som våldtar - men nu har vi fått ett antal människor som är mycket mer ojämställda. Inte bra!!!


    Nej.
  • AnneSophia
    KillBill skrev 2018-05-08 17:38:45 följande:

    Det är trist att du inte kan debattera ärligt, Varför hittar du på saker som jag inte har sagt? Alla våldtäkter är vidriga och förtjänar uppmärksamhet, jag tycker bara att det är konstigt att nästan enbart fokusera på gruppväldtäkter som kanske står för någon tiondels promille av våldtäkterna.

    Det kan inte uteslutas att anmälningsfrekvensen har ökat efter #metoo upproret. I samband med detta uppror kom det in ett stort antal polisanmälningar, många var flera år gamla.


    Det kan inte uteslutas att våldtäkterna ökar pga invandringen. Vi vet också att våldtäktsmännen, t ex vid gruppvåldtäkter, är överrepresenterade av araber och afrikaner bland annat. Den vanligaste våldtäkten är inte längre den som sker i hemmet utan det är överfallsvåldtäkter. Även där finns det en överrepresentation av de med utländsk bakgrund. I alla våldtäkter finns en överrepresation av de med utländsk bakgrund.
Svar på tråden Nu säger C ja till att 9000 ensamkommande ska få stanna-rätt eller fel?