Inlägg från: Tom Araya |Visa alla inlägg
  • Tom Araya

    Nu säger C ja till att 9000 ensamkommande ska få stanna-rätt eller fel?

    nihka skrev 2018-06-20 23:14:20 följande:
    Nej. En artikel om hundra personer handlar om dessa hundra personer - inte om alla eller ens de flesta andra från samma land. Sluta kalla andra för naiva som inte försöker smutskasta människor utifrån nationalitet. Om man som du försöker belasta stora grupper för vad vißa gör är det inte bara rasism utan också kontraproduktivt. Om man identifierar vilka som faktiskt behöver åtgärder kan man rikta det mot dem istället för alla från samma land. Vi behöver inte lägga resurser på att bekämpa brottslighet eller på drogavvänjning på laglydiga och drogfria.
    Nej, en artikel om hundra personer med utländsk bakgrund handlar om en på flera punkter misslyckad migrationspolitik. Dels en illa utformad migrationspolitik och integrationsprocess, men också en överbelastad sådan och även därav saknar förutsättningar att fungera väl.
  • Tom Araya
    nihka skrev 2018-06-20 22:59:29 följande:
    Ja, verkligheten är att vi har Schengensamarbetet och det innebär inte att det är fritt tillträde TILL Schengenområdet utan (mestadels) INOM området. Stor skillnad.
    Kontrollen vid de yttre gränserna av EU/Schengen har inte fungerat och då blir den fria rörligheten inom området också ett problem.
    Sedan så finns det även illegala varor och människor som har sitt ursprung inom EU.
  • Tom Araya
    nihka skrev 2018-06-21 15:12:25 följande:
    Då får man rikta insatserna ditåt istället för att försöka skylla på att svenska politiker skulle föra en sådan politik att "alla möjliga personer kan springa runt på våra gator".
    Men snälla... Svenskt medlemskap i EU och Schengen-avtalet är ett resultat av politik svenska politiker fört, det har liksom inte trillat ner från himlen.

    Sverige har också som medlemmar möjlighet att påverka politiken inom EU och säga ifrån, när något är helt uppåt väggarna.

    Sverige skulle direkt när flyktingkrisen var ett faktum, ha infört gränskontroller, fastställt identitet på de som kommer in och också ha koll på var de sedan tar vägen. Nu står vi där och har ingen koll på vilka som finns i landet och var. Inte konstigt att så få av utlysta utvisningar verkligen genomförs.
  • Tom Araya
    nihka skrev 2018-06-22 00:16:56 följande:
    Du får sluta betrakta dig som talesperson för medborgarna. Medborgarna är inte en homogen grupp. Jag känner mig helt väsensskild från dig. Du talar inte för mig. Du talar inte för alla medborgare, men du inbillar dig det.
    Detsamma gäller även dig.

    Det finns en stark opinion mot den migrationspolitik som förts, särskilt den som fördes av regeringen Reinfeldt och den som c och mp velat föra. Stödet för sd, men även missnöjet inom övriga partier och bland dess väljare visar detta väldigt tydligt.
  • Tom Araya
    nihka skrev 2018-06-22 03:44:56 följande:
    Nej. Lägg märke till orden jag och mig i mitt inlägg. Jag talar om mig och inte om alla medborgare.

    Stödet för SD finns naturligtvis men ska inte överdrivas. Att så många stödjer andra partier visar detta väldigt tydligt.

     
    FDFMGA skrev 2018-06-22 09:28:31 följande:
    Samtidigt får man inte glömma den stora majoritet av oss svenskar som ogillar SD och vad partiet står för.
    Motståndet till Reinfeldt-Moderaternas, Miljöpartiets och Centerpartiets migrationspolitik finns även utanför SD och NMR.

  • Tom Araya
    FDFMGA skrev 2018-06-23 00:27:08 följande:
    Jomenvisst.

    Men det hindrar ju inte att SD är det mest avskydda riksdagspariet, man kan ju förövrigt vara motståndare till den migarationspolitik du tar upp och ändå avsky den politik SD står för.
    Visst är det så. Det är en sådan människa som skriver den här raden och jag är inte ensam.
  • Tom Araya
    tobbe01 skrev 2018-06-23 18:17:35 följande:
    Det trista är att ingen av er verkligen satt er in i vad SD står för. Man ska komma ihåg att även nysvenskar finns i SD:s sfär. Etablerade invandrare har ALLT att förlora på en ansvarslös asylpolitik.
    Jag vet tillräckligt för att kunna säga att sd inte är mitt parti.
  • Tom Araya
    nihka skrev 2018-06-24 00:30:32 följande:
    Sett några SD-motioner om att bekämpa antisemitism? Nope.
    Har du sett många motioner mot antisemitism, oavsett parti?
  • Tom Araya
    KillBill skrev 2018-06-24 21:15:37 följande:

    Här kan man läsa om hur främlingsfientliga krafter förvred historien om Vintertullens äldreboende på Södermalm i Stockholm.

    www.stockholmdirekt.se/nyheter/langlasning-sa-forvred-framlingsfientliga-historien-om-aldre-och-nyanlanda-pa-vintertullen/reppkc!y1deQg6037yqMpTVVTJF9Q/


    I texten finns det uppenbara upphovet till oro, kritik och ryktesspridning...och det har ingenting med främlingsfientlighet att göra.

    Delar av texten kopierad nedan med understrykning och fetstil gjord av mig, för förtydligande:

    ------------------------------------------------------------------------------------------------------------
    "Men alla är inte nöjda. Michaels 95-åriga, dementa mamma har bott och trivts på Vintertullen i 8 år när de får veta att boendet ska stängas, trots att Michael och hans syskon inte märkt att det skulle vara något fel på mammans avdelning.


    Eftersom det finns en ledig plats på ett annat boende de valt i Nacka går flytten i april mycket snabbt.


    För snabbt, tycker Michael. Om de vill ha platsen måste de flytta samma vecka meddelar det nya boendet. Stressen blir stor, både för barnen och mamman. Och när Michael får höra av flyttgubbarna att nyanlända ska flytta in blir han arg och besviken.


    ? Vi hade bara fått veta att huset skulle renoveras så det är klart att då undrar man varför vi inte fått veta detta om de nyanlända, om det är den egentliga anledningen till att mamma måste flytta, säger han.


    Det stämmer att staden redan i mars börjar titta på om Vintertullen kan fungera som ett tillfälligt korttidsboende för nyanlända, något vi då skriver om i Södermalmsnytt.


    Samma månad har nämligen den nya lagen börjat gälla som slår fast att alla kommuner ska ta emot nyanlända. I år och nästa år ska Stockholm ta emot 6 200 personer som nyligen fått uppehållstillstånd. Bostadsläget är akut.


    Så trots Vintertullens stora renoveringsbehov, beslutas det i maj att det ska hyras ut till nyanlända en begränsad tid. Lägenheterna kan hyras i max två år medan de nyanlända letar efter ett eget boende.


    I september flyttar de första nyanlända in i ett 50-tal av lägenheterna.


    När Michaels mamma flyttar i april, är inget av detta ännu bestämt, men Michael anser att staden ändå borde ha berättat att det här var ett alternativ för huset. Det hade kunnat stoppa ryktesspridningen och ilskan, anser han.


    När vi träffas i oktober mår hans mamma bra. Hon trivs på sitt nya boende och när jag berättar hela bakgrunden om fastighetens skick och varför nyanlända ändå anses kunna bo här en kortare tid, säger han att han förstår.


    ? Jag önskar att de hade varit tydliga med det här från början. Jag har inget emot de nyanlända men eftersom vi anhöriga inte fick veta allt, så blev det en massa rykten, säger Michael."
    ------------------------------------------------------------------------------------------------------------


    Så artikeln du länkar till, som kritiserar en vinkling av historien, vinklar sin version till att ge falska intryck om att detta skulle handla om främlingsfientlighet, när det egentligen handlar om missförstånd p.g.a. en forcerad utflyttning med brister i informationen.


  • Tom Araya
    KillBill skrev 2018-06-24 21:53:59 följande:
    Det är väl inte konstigt att äldre människor inte vill flytta? Det hag tycker är konstigt ör att yngre människor inte förstår att det ibland kan vara nödvändigt. Här handlade det om lokaler med ett mycket stort behov av renovering (bla stambyten, byte av ventilation).

    [Kerstin Stålskog, VD på Norlandia care som drev Vintertullen de sista åren, beskriver en fastighet där det ständigt var problem med vattenläckage och stopp i avloppen -När man kom in på en avdelning stod det ofta en hink på golvet där det droppade vatten från taket. För oss var det tydligt att man måste göra något radikalt med huset, att det inte längre skulle gå att lappa och laga, säger hon]

    De flesta borde förstå stt det inte går att bedriva bra vård och omsorg samtidigt som man byter stammar och byter ventillation.
    Om du läser den text som faktiskt finns i artikeln och som jag kopierade och klistrade in, för alla att läsa här, så handlade kritiken om att det gick för fort, var stressigt o.s.v. Det är väl inte så svårt att förstå att även det kan vara påfrestande och att folk undrar om det verkligen är nödvändigt samt av vilka skäl det ska ske så fort.
  • Tom Araya
    KillBill skrev 2018-06-24 22:41:42 följande:

    Det är helt ok att kritisera att ett beslut går för snabbt och det går utmärkt att göra detta utan att bli konspiratorisk och eller främlingsfientlig.


    Fast orsaken till det är även den redogjord för. Jag ser inget konstigt i att rykten uppstår av situationen som den var. Med information kan man förebygga att rykten uppstår.

    Sedan är frågan också hur man rapporterade om det i media... med samma vinkling som i rubriken till denna artikel...?
  • Tom Araya
    Sensationellt bakslag för regeringen

    ANALYS · Att en svensk domstol vägrar att följa en lag stiftad av Sveriges riksdag är sensationellt. Migrationsdomstolens sågning av gymnasielagen är ett tungt bakslag för regeringen. Det innebär också att frågan om ensamkommande unga åter blir politiskt sprängstoff i debatten.
    ...

    www.svt.se/nyheter/inrikes/sensationellt-bakslag-for-regeringen

  • Tom Araya
    FDFMGA skrev 2018-11-24 21:31:42 följande:
    Klart det inte stämmer, inte för vanliga arbetande svenskar.

    Däremot tycks det vara en slags sanning bland de mest fnoskiga av skrikhögeraktivister att Sverige är på väg mot katastrof - men risken att de här tutingarna ska få något inflytande är obefintlig, så om 10 år kommer Sverige att vara ett lite bättre land att leva i än nu, och fortfarande ett av världens bästa länder.
    Det stämmer nog i högre grad för knegar-Svennsons som lever mitt i smeten än för typiska högerröstande som bor i bättre områden.
  • Tom Araya
    nihka skrev 2019-03-12 22:50:35 följande:
    Jo då. Jag har läst om flera fall där de blev uppsagda då man inte velat förnya ett tidsbestämt kontrakt. De bestämdes att de inte skulle hjälpas till bostad utan få fixa själva precis som andra gymnasiestudenter.
    Nej, det finns inte tillräckligt med bostäder.
  • Tom Araya
    nihka skrev 2018-12-04 10:21:00 följande:
    Möjligen i genomsnitt, men det finns ju en grupp som känner sig bekräftade i sin rasism nu när det till och med finns ett rasistiskt parti i riksdagen.
    Men sådan representation finns ju även i flertalet andra länder.
  • Tom Araya
    nihka skrev 2019-03-12 23:31:20 följande:
    Dessa ungdomar är INTE nyanlända och bodde någonstans tidigare, men nu är det slut på förturen och deras gamla kontrakt har inte förnyats utan gått till någon annan som stått i bostadskö längre än dem.

    De får hyr rum. Bli inneboende.
    Det spelar ingen roll. Bostadsbristen fanns när de kom och den finns fortfarande. Deras bostad gör att någon annan blir utan.
Svar på tråden Nu säger C ja till att 9000 ensamkommande ska få stanna-rätt eller fel?