Inlägg från: KillBill |Visa alla inlägg
  • KillBill

    Nu säger C ja till att 9000 ensamkommande ska få stanna-rätt eller fel?

    Mammaa88 skrev 2018-04-29 12:16:12 följande:

    Jag har en fråga, som kanske inte har med detta att göra MEN iallafall....när jag gick i skolan så brukade vi sjunga national sången vid varje avslutning (sommar). VARFÖR har

    Man slutat med det???!!!!

    Frågade mina barn om dom kunde nationalsången och dom vet KNAPPT vad det är....

    Jag är 88:a


    Det är ingen vanlig tradition att sjunga nationalsången på skolavslutningen (och har inte varit det tidigare heller). Det förekommer emellertid på enskilda skolor (än idag).


    Tino Sanandaji: SD är ett gäng skånsk trash med låg IQ!
  • KillBill
    EnGladPingvin skrev 2018-04-29 12:38:38 följande:

    Funderar på hur det här ska fungera:

    - Hur många av dessa är behöriga till gymnasiet till att börja med?

    - 9000 personer, 30 per klass = 300 klasser. Det är redan lärarbrist. Hur ska man få fram lärare och skolor?

    - Inga krav på betyg. Ska lärarna vara de som avgör om de får stanna genom närvarokontroll?

    - Svenska ungdomar har idag svårt att få jobb efter examen. Är inte risken stor att dessa män hamnar i utpressares händer då de efter examen måste skaffa ett jobb för att få stanna? Eller ska man massutvisa när det visar sig att de inte får jobb inom 6 månader?

    - Ska vuxna män gå i gymnasiet med tonåringar? En del har hunnit bli över 18 år, andra vet vi redan har ljugit om sin ålder men de omfattas ändå av den här lagstiftningen. Man kommer utgå från de uppgifter de utgav när de sökte om asyl.


    De allra flesta ensamkommande går redan på gymnasiet, det handlar om att de ska få studera klart. Det flesta elever som går sista året på gymnasiet är äldre än 18 år (svenskfödda elever med två svenskfödda föräldrar). Du anser alltså att alla elever som uppfyllt 18 år ska slängas ut ur gymnasiet?


    Tino Sanandaji: SD är ett gäng skånsk trash med låg IQ!
  • KillBill
    FDFMGA skrev 2018-04-29 13:11:27 följande:
    Hälsprickor är inte att leka med, men det är ju illa om alltför många högerpopulister ockuperar akuten med sina hälar.

    Man kan kanske hoppas på att de högerpopulistiska sajterna startar en upplysningskampanj där besökarna lotsas till att föstå vart de ska vända sig om de upplever att de lider svårt av sina sprickor.

    Akuten är inte rätt instans smile2.gif
    Tino Sanandaji: SD är ett gäng skånsk trash med låg IQ!
  • KillBill
    EnGladPingvin skrev 2018-04-29 14:41:25 följande:

    Mina frågor var genuina i hur det ska fungera och inte dömande. Men om det nu är så att majoriteten av de som kom hit hösten 2015 har lärt sig svenska, skaffat sig gymnasiebehörighet och gått något år på gymnasiet så är jag bara imponerad. Då kanske de även är driftiga nog att skaffa jobb och egen försörjning inom 6 mån efter studenten, vilket är kravet för att fortsätta stanna. Det de talade om på radio p1 häromdagen var dock en helt annan bild, men vi får väl se hur det blir om några år när det återigen blir aktuellt att pröva om den här gruppen ska få förlängt uppehållstillstånd. Om de då har gått ut gymnasiet och skaffat sig jobb eller ska utvisas. Min gissning är att det kommer komma ytterligare undantag och särlagstiftning för den här gruppen.


    Lagstiftningen har kommit till pga att migrationsverkets asylprövning tog så lång att de sökandes möjlighet till tillfälliga uppehållstillstånd gick förlorad. Nu får dessa asylsökande en möjlighet att studera klart. Om de asylsökande inte studerar eller jobbar så kommer det aktuella lagförslaget inte vara till stöd för dem.
    Tino Sanandaji: SD är ett gäng skånsk trash med låg IQ!
  • KillBill
    nihka skrev 2018-04-29 15:18:30 följande:
    Det sätter ändå lärarna i en horribel situation. Ge mig ett E annars blir jag utvisad! Alla kommer inte bli godkända och om man inte tar det bra i vanliga fall hur kommer det att tas emot när det leder till utvisning? Och för den som kämpar och ändå inte nå på slutet.

    Det är illa att man hamnade där man hamnade, men jag ser inte hur det här kan bli bra.

    Ja det är tufft men redan idag så fungerar regelverket så att en ensamkommande måste klara av utbildningen (få minst E i ett antal ämnen) för att få förlängt uppehållstillstånd. Jag är inte jätte positiv till den aktuella lagstiftningen (även om jag kan förstå bevekelsegrunden). Jag skulle helst se en bred migrationsöverenskommelse i Sveriges riksdag, eller ännu hellre att EU kunde enas om en gemensam migrationslagstiftning i stället för att Sverige ska stapla tillfälliga lagar på varandra. 


     


    Tino Sanandaji: SD är ett gäng skånsk trash med låg IQ!
  • KillBill
    nihka skrev 2018-04-29 16:46:03 följande:

    Är du säker på att det är samma regler som kommer gälla för dessa 9000 att det är ett visst antal ämnen och inte att man ska klara av att ta studentexamen inom viss tid?


    Jag vet bara att det fanns lärare som 2017 när lagen trädde i kraft var oroliga för att deras beslut skulle kunna resultera i utvisningar.
    Tino Sanandaji: SD är ett gäng skånsk trash med låg IQ!
  • KillBill
    nihka skrev 2018-04-29 16:56:03 följande:

    Känner du till några fall av sådana utvisningar?


    Nej
    Tino Sanandaji: SD är ett gäng skånsk trash med låg IQ!
  • KillBill
    nihka skrev 2018-04-29 17:28:24 följande:
    Låter som det är i stort sett omöjligt att diskvalificera sig initialt iaf. Vet du vad som skullle kunna definieras som "misskötta studier"?
    Så här skriver regeringen i förarbetet till den nuvarande lagstiftningen och vad jag förstår ska samma regler gälla med den nya lagstiftningen. Jag förstår faktiskt inte varför vissa lärare har varit oroliga för att vara den som tar ett beslut som gör att eleven förlorar sitt uppehållstillstånd. Kraven är högst rimliga. 

    Den studerande ska varje år redovisa för Migrationsverket att han eller hon aktivt deltar i utbildningen. Detta kan ske genom att elever lämnar in ett utdrag ur betygskatalogen.

    Om den enskilde inte hunnit avsluta några kurser och betygssättas kan eleven lämna in dokumentation som visar att den studerande har närvarat vid undervisningen eller underlag som visar att han eller hon följer sin individuella studieplan, om en sådan har upprättats, eller annars något liknande planeringsdokument.


    Tino Sanandaji: SD är ett gäng skånsk trash med låg IQ!
  • KillBill
    AnneSophia skrev 2018-04-30 23:59:37 följande:
    Nu var det inte det jag prata om utan att det blir en hög belastning på vården pga asylsökare. Det leder i sin tur till brist på resurser och till exempel läkarbrist, som i sin tur leder till att mottagningar stängs ned. Indirekt så kan det vara en orsak alltså. Läste tex på socialstyrelsen att mottagningar stängs ned just för läkarbrist. Ju fler patienter desto mer läkare behövs.

    Vi är överens om att det råder personalbrist i vården, med det är nog det enda.


    Att vårdavdelningar periodvis har stängs ner t.ex. under sommaren pga. personalbrist har troligen skett i alla tider (jag vet att det skedde på 70-talet). Detta har som sagt var skett pga. brist på personal.  Jag har aldrig hört/läst att vårdavdelningar har stängt ner pga. av för mycket patienter.


    Under 2000-talet så har den svenska befolkningen ökat från ca 8,9 miljoner till ca 10,1 miljoner människor vilket är en ökning med ca 14 %. Under samma tidsperiod så har antalet läkare ökat med nästan 38 %. Enligt OECD ligger Sverige i topp vad gäller läkare per invånare.


    Att du tror att vårdavdelningar stängs ner pga. av för mycket patienter saknar relevans i en faktabaserad diskussion men har du källor som stödjer ditt påstående så får du gärna länka till dessa.


    Tino Sanandaji: SD är ett gäng skånsk trash med låg IQ!
  • KillBill
    AnneSophia skrev 2018-05-01 15:08:23 följande:
    Är läkarbristen det enda vi håller med om från mitt inlägg? Då håller du inte med om att asylsökande belastar akutvården? Eller att invandringen överlag leder till brist på resurser i samhället? Eftersom jag skrev om det också.

    Jag har inte sagt att jag "tror" något. Det var du själv som sa att det var ett ologiskt scenario och jag kommenterade utifrån det. Det var alltså du som kom med ett påstående att det var ologiskt men har du källor som stödjer ditt påstående så får du gärna länka till dessa.

    Faktum är att antal läkare de senaste 18 åren procentuellt sett har ökat mycket mer än vad befolkningen har ökat pga. asylinvandringen.


     


    Du skriver att hög belastning på vården t.ex. pga. asylsökare leder till brist på resurser  t.ex. läkare  och att det kan leda till att vårdmottagningar stängs.


    Kan du belägga påståendet att befintliga vårdavdelningar stängs ner som en direkt eller indirekt följd av att asylsökare kommer till Sverige eller är det något som du bara tror?  


    Tino Sanandaji: SD är ett gäng skånsk trash med låg IQ!
Svar på tråden Nu säger C ja till att 9000 ensamkommande ska få stanna-rätt eller fel?