Inlägg från: KillBill |Visa alla inlägg
  • KillBill

    Nu säger C ja till att 9000 ensamkommande ska få stanna-rätt eller fel?

    80dd skrev 2018-06-17 22:29:08 följande:

    Att extremister kastar sten är väl inget nytt. Och att de deltar på båda sidor förvånar föga.


    Har jag påstått något annat? Diskussionen handlar om en antisemit, det är du som började prata om Husby..
    Tino Sanandaji: SD är ett gäng skånsk trash med låg IQ!
  • KillBill
    Tom Araya skrev 2018-06-24 21:39:02 följande:

    I texten finns det uppenbara upphovet till oro, kritik och ryktesspridning...och det har ingenting med främlingsfientlighet att göra.

    Delar av texten kopierad nedan med understrykning och fetstil gjord av mig, för förtydligande:------------------------------------------------------------------------------------------------------------

    "Men alla är inte nöjda. Michaels 95-åriga, dementa mamma har bott och trivts på Vintertullen i 8 år när de får veta att boendet ska stängas, trots att Michael och hans syskon inte märkt att det skulle vara något fel på mammans avdelning.

    Eftersom det finns en ledig plats på ett annat boende de valt i Nacka går flytten i april mycket snabbt.

    För snabbt, tycker Michael. Om de vill ha platsen måste de flytta samma vecka meddelar det nya boendet. Stressen blir stor, både för barnen och mamman. Och när Michael får höra av flyttgubbarna att nyanlända ska flytta in blir han arg och besviken.

    ? Vi hade bara fått veta att huset skulle renoveras så det är klart att då undrar man varför vi inte fått veta detta om de nyanlända, om det är den egentliga anledningen till att mamma måste flytta, säger han.


    Det stämmer att staden redan i mars börjar titta på om Vintertullen kan fungera som ett tillfälligt korttidsboende för nyanlända, något vi då skriver om i Södermalmsnytt.

    Samma månad har nämligen den nya lagen börjat gälla som slår fast att alla kommuner ska ta emot nyanlända. I år och nästa år ska Stockholm ta emot 6 200 personer som nyligen fått uppehållstillstånd. Bostadsläget är akut.

    Så trots Vintertullens stora renoveringsbehov, beslutas det i maj att det ska hyras ut till nyanlända en begränsad tid. Lägenheterna kan hyras i max två år medan de nyanlända letar efter ett eget boende.

    I september flyttar de första nyanlända in i ett 50-tal av lägenheterna.

    När Michaels mamma flyttar i april, är inget av detta ännu bestämt, men Michael anser att staden ändå borde ha berättat att det här var ett alternativ för huset. Det hade kunnat stoppa ryktesspridningen och ilskan, anser han.

    När vi träffas i oktober mår hans mamma bra. Hon trivs på sitt nya boende och när jag berättar hela bakgrunden om fastighetens skick och varför nyanlända ändå anses kunna bo här en kortare tid, säger han att han förstår.

    ? Jag önskar att de hade varit tydliga med det här från början. Jag har inget emot de nyanlända men eftersom vi anhöriga inte fick veta allt, så blev det en massa rykten, säger Michael."

    ------------------------------------------------------------------------------------------------------------

    Så artikeln du länkar till, som kritiserar en vinkling av historien, vinklar sin version till att ge falska intryck om att detta skulle handla om främlingsfientlighet, när det egentligen handlar om missförstånd p.g.a. en forcerad utflyttning med brister i informationen.
    Det är väl inte konstigt att äldre människor inte vill flytta? Det hag tycker är konstigt ör att yngre människor inte förstår att det ibland kan vara nödvändigt. Här handlade det om lokaler med ett mycket stort behov av renovering (bla stambyten, byte av ventilation).

    [Kerstin Stålskog, VD på Norlandia care som drev Vintertullen de sista åren, beskriver en fastighet där det ständigt var problem med vattenläckage och stopp i avloppen -När man kom in på en avdelning stod det ofta en hink på golvet där det droppade vatten från taket. För oss var det tydligt att man måste göra något radikalt med huset, att det inte längre skulle gå att lappa och laga, säger hon]

    De flesta borde förstå stt det inte går att bedriva bra vård och omsorg samtidigt som man byter stammar och byter ventillation.
    Tino Sanandaji: SD är ett gäng skånsk trash med låg IQ!
  • KillBill
    Tom Araya skrev 2018-06-24 22:36:10 följande:
    Om du läser den text som faktiskt finns i artikeln och som jag kopierade och klistrade in, för alla att läsa här, så handlade kritiken om att det gick för fort, var stressigt o.s.v. Det är väl inte så svårt att förstå att även det kan vara påfrestande och att folk undrar om det verkligen är nödvändigt samt av vilka skäl det ska ske så fort.

    Det är helt ok att kritisera att ett beslut går för snabbt och det går utmärkt att göra detta utan att bli konspiratorisk och eller främlingsfientlig.


    Tino Sanandaji: SD är ett gäng skånsk trash med låg IQ!
  • KillBill
    temp email skrev 2018-11-24 16:36:10 följande:
    Ett inte ovanligt samtalsämne bland det arbetande folket är var man ska ta vägen. De flesta är ense om att Sverige inte är ett land man vill leva och verka i om 10 år.
    Möjligtvis så är det utfallet bland SD sympatisörer i övrigt stämmer det inte.
    Tino Sanandaji: SD är ett gäng skånsk trash med låg IQ!
  • KillBill
    Johan H skrev 2018-12-02 02:22:33 följande:

    Hur länge ska ni sova vänster folket??

    Om ni inte vill lyssna på de interna rösterna ifrån oss på höger flanken så kanske ni borde lyssna vad andra länder som skojar eller varnar för utveclingen. Sweden rape country number one, Sweden the new Islamabad osv.

    Oftast när man skojar tex att amerikanare är feta, zigenare stjäl, somalier gillar sitta på café och svenskar är tråkiga så är de skämt med en viss sanning. Att andra nationer skojar om oss visar på att vi har ett problem med Islam som oftast vänster människor inte vill se eller blundar för. De är nog dags att börja inse allvaret för den vi skojar om nu Trump kommer i slutändan få skratta sist. Då kommer amerikanarna skratta åt oss vad var det vi sa ni ville inte lyssna.


    Den islamofobi som du ger utryck för är inte en höger vänsterfråga utan handlar om rasism och nationalism. En överväldigande majoritet av svenska folket är inte rasister och eller nationalister.


    Tino Sanandaji: SD är ett gäng skånsk trash med låg IQ!
  • KillBill
    K Markatta skrev 2019-04-08 19:19:15 följande:

    www.svt.se/nyheter/lokalt/vast/nya-gymnasielagen-kanns-helt-orimligt

    Lärarna kritiska mot den nya gymnasielagen

    Snart är det dags att sätta betyg. Men med den nya gymnasielagen på plats bävar läraren Cecilia Martinsson inför det, eftersom hon som lärare nu involveras i asylprocessen.

    - Lagen är ett hafsverk. Handlar det om en elevs uppehållstillstånd och fortsatta liv så är det klart att det blir svårt känslomässigt. Jag tror att det kommer att kännas svårt att sätta ett betyg som inte är godkänt om jag vet att det hänger bara på det, säger Cecilia Martinsson.


    Morgan Johansson är tydlig:
    https://www.svt.se/nyheter/lokalt/vast/morgan-johansson-om-kritiken-mot-gymnasielagen

    Egen reflektion. En lärare kan idag underkänna en elev och det kan få stora konsekvenser för den elevens framtida karriärval. Borde man då inte kunna begära att en lärare kan bedöma om en ensamkommande deltagit aktivt på lektionerna? Är det ena mindre känsligt än det andra?
    Tino Sanandaji: SD är ett gäng skånsk trash med låg IQ!
  • KillBill
    K Markatta skrev 2019-04-08 19:55:52 följande:

    I det första fallet får det väl inga andra konsekvenser än att eleven kan behöva gå om kursen för att få godkänt om det är vad som krävs för framtida karriärval.

    När det gäller de så kallade ensamkommande brukar det ju påstås att de DÖR om de utvisas till Afghanistan. Den lärare som lyssnar på skrikvänstern har ju då att välja mellan att riskera att skriva under en dödsdom och sedan vara ansvarig för det resten av sitt liv eller att på felaktiga grunder ge godkänt i de fall eleven inte haft tillräcklig närvaro.


    Eleven har fått en andra chans men självklart måste samhället och läraren kunna kräva att eleven ska vara delaktig på lektionerna och har eleven inte varit det så ska läraren ange det i intyget. Tycker du att det är ett orimligt krav? Alternativet hade varit att eleven redan skulle ha varit utvisad.
    Tino Sanandaji: SD är ett gäng skånsk trash med låg IQ!
  • KillBill
    Anton Chigurh skrev 2019-04-08 22:33:10 följande:

    Bill.....Bill.......Bill, du får det att låta såååååå enkelt. Hur lätt som helst. För vilken lärare som helst.

    Självklart har Morgan rätt. Varför skulle det vara någon skillnad. Egentligen.

    Peace a cake.

    Du har, som vanligt, svar på allt. Bill

    Jobbar du förresten??? Inte som lärare. Väl.

    Eller!!!


    Det handlar om unga personer som getts en andra chans. Kravet är att personerna dyker upp på lektioner och är aktiva. Är det för mycket begärt?

    Läraren har att bedöma om eleverna har dykt upp på lektionerna och deltagit aktivt. Är det för mycket begärt att lärare ska klara av att intyga om så har skett eller inte?

    Själv så tycker jag att det låter som ett problem som velourhögern har konstruerat..
    Tino Sanandaji: SD är ett gäng skånsk trash med låg IQ!
  • KillBill
    nattuw skrev 2019-04-10 14:01:37 följande:

    Lärarna tycks anse det.

    Huruvida de politiker som konstruerat problemet genom stiftandet av den så kallade "gymnasielagen" är "velourhöger" vet jag inte. Däremot kan vi konstatera att de som, likt en het potatis, fått problemet i sitt knä inte tycks uppskatta sin nyvunna makt över andras liv och (presumtiva) död.


    Du menar "problemet" för lärare att intyga om en elev har deltagit aktivt i undervisningen eller inte? Det låter som att du har bytt uppfattning och nu menar att det är en fråga om liv eller död om dessa gymnasieelever ska få stanna eller ej.

    Är du inne på att alla ensamkommande borde få stanna precis som Ebba Busch Thor tyckte tidigare? Ja det är klart att då blir det enklare för lärarna.
    Tino Sanandaji: SD är ett gäng skånsk trash med låg IQ!
Svar på tråden Nu säger C ja till att 9000 ensamkommande ska få stanna-rätt eller fel?