Inlägg från: K Kalle |Visa alla inlägg
  • K Kalle

    Nu säger C ja till att 9000 ensamkommande ska få stanna-rätt eller fel?

    Port II skrev 2018-05-07 22:52:28 följande:
    Att folk orkar. Olika kulturer har sina gör och nackdelar. Bara patetiskt att försöka låtsas som att det regnar när alla med hjärna vet hur det ligger till om de tänker efter.
    He, ja KillBill gör ju dessutom självmål genom att peka på att man ser annorlunda på våldtäkt i Ungern. Det är ju precis det som är poängen. Folk ser på våldtäkt och jämställdhet på olika sätt runt om i världen. Jag är väldigt nöjd med den synen som är allmän rådande i Sverige, även om jag såklart önskar att det vore ännu bättre.
  • K Kalle
    KillBill skrev 2018-05-07 23:02:31 följande:

    Så du tycker inte att det är uppseendeväckande att nästan hälften av ungrarna i en undersökning anser att våldtäkt ibland kan försvaras (Ungern är SDs föregångsland)?


    Det är inte mig du tilltalar, men jag tycker att det är uppseendeväckande. Lika uppseendeväckande som att män och kvinnor från länder med olika syn på våldtäkt (till exempel ungrare och människor från Iran, Afghanistan mfl länder) som kommit till Sverige tycker att det oftast är kvinnans eget fel att hon blir våldtagen och att våldtäkt inom äktenskapet är OK.

    Menar du att eftersom nötterna i SD gillar Ungern så är det OK att invandrarmän begår våldtäkt i högre utsträckning än svenska och att man inte ska göra något åt det? Att SD gillar Ungern är inte konstigt. Ungern har en mycket restriktiv, närmast aggressiv, migrationspolitik. Helt i SD:s smak. Att de har usel kvinnosyn gör dem inte något eftersom SD har exakt samma syn själva. Det är med andra ord patetiskt när SD, med något sorts argument om att de vill skydda kvinnor, går man ur huse för att slå ner invandrare våldtäktsmän och klaga på invandrares dåliga jämställdhet. De har exakt samma värderingar. Slutsatsen blir att SD:s kärnsympatisörer inte vill att någon annan ska våldta "deras kvinnor" utan det ska svenska män själva göra.

    Oavsett vilka länder SD gillar eller inte gillar är det ett faktum att invandrare är överrepresenterade i våldtäktsstatistiken. Istället för att blunda för detta borde du vara intresserad av varför. Till skillnad från SD och NMR anser väl de flesta att detta inte har något att göra med dåliga gener utan om kultur och värderingar. Värderingar kan ändras. Det är inte lätt om man haft dem sedan barndomen, men man kan ju försöka. Om man under hela sitt liv aldrig sett kvinnor i det offentliga rummet och när man sett dem de då varit iklädd niqab eller kanske till och med burka, är det inte konstigt om man har svårt att hantera stadsmiljön i Sverige, där det inte bara finns kvinnor ute på stan alltid, även på kvällar, utan dessutom utan slöja, då är det inte konstigt om man har svårt att hantera det. Om man dessutom är uppvuxen med att kvinnor som bor själva, kvinnor som själva väljer hur de ska forma sina liv, kvinnor utan slöja, kvinnor som är ute på stan utan manlig eskort, att de är horor... tror du då inte man kan förvillas att tro att alla svenska kvinnor är horor?
  • K Kalle
    KillBill skrev 2018-05-07 23:02:32 följande:

    Så du tycker inte att det är uppseendeväckande att nästan hälften av ungrarna i en undersökning anser att våldtäkt ibland kan försvaras (Ungern är SDs föregångsland)?


    Vad tror du svaret på en liknande undersökning skulle bli om man tillfrågade människor i Irak, Iran, Afghanistan, Pakistan, Somalia?
  • K Kalle
    drutten2 skrev 2018-05-07 23:35:08 följande:

    Tillsammans med Botswana och Sydafrika toppar vi våldtäktsligan enligt ett FN organ. Är nog bara anmälningsbenägenheten som ökat.


    Här gör du faktiskt en dålig analys. Du inser väl att vi i jämställda Sverige oftare vågar anmäla våldtäkt än länder där kvinnor som anmäler våldtäkt kan bli anklagade för äktenskapsbrott och stenade (som exempel). Dels är det i Sverige förbjudet med våldtäkt inom äktenskapet, något som är tillåtet i väldigt många länder, och dels blir kvinnor som anmäler våldtäkt välligt misstänkliggjorda. Det ska mycket till för att våga anmäla under de omständigheterna.

    Icke desto mindre har det kommit in människor i Sverige, från dessa länder jag talar om. Människor som tycker att kvinnor som blir våldtagna får skylla sig själva. Det gillar jag inte. Om myndigheter hade tagit tag i det hade varit en annan sak, men de har bara blundat i rädsla för att kallas rasister. det man måste göra är att informera asylsökande så fort de kommer hit om hur samhället fungerar: att de INTE får tvinga sina döttrar till äktenskap; att det är FÖRBJUDET att våldta sin fru; att det är OK om deras son är homosexuell mm. Sverige är många länders motsats. De har valt Sverige för att det är ett hyfsat rikt och tryggt land. Om de visste att kulturen är på tvärs med deras kanske de inte kommit hit.
  • K Kalle
    KillBill skrev 2018-05-08 07:59:32 följande:
    Nu ingick inte Mellanöstern i undersökningen men jag tror art du har rätt i att det finns en viss samsyn på det vi i Sverige kallar sexualbrott i de sverigedemokratiska mönstersamhället Ungern och i Mellanöstern.

    Om du ser till undersökningsresultatet ovan, Var tror du att man är mer benägen att anmäla våldtäkter, i Sverige eller Ungern?
    Sverige givetvis - därför vill jag inte att vi ska låta människor från kulturer där våldtäkt anses OK att påverka synen i Sverige. Det vore som att SD:s kvinnosyn plötsligt skulle vara den allmänt rådande och det antar jag att du inte tycker är OK?

    Om Sverige tagit emot motsvarande mängd SD-män som vi tagit emot människor från Mellanöstern och Nordafrika - hade det varit helt oproblematiskt?
  • K Kalle
    Rudbeckius skrev 2018-05-08 08:08:55 följande:

    Humanism är aldrig fel. Sverige är stort och har råd. De här unga killarna behöver en break.


    Sverige är stort till ytan, men var ska de bo? Menar du att de ska ges lite skogsmark i Norrland och bygga sig egna städer där?
  • K Kalle

    För att göra något åt problemen måste man först se och erkänna dem. V har länge ansett att hedersvåld inte finns exempelvis.

    Hur integrerar man människor som i exemplet nedan? Genom att inte inse att de har en annan världsbild eller genom att lära dem hur vår ser ut? Om väldigt många plötsligt har dessa åsikter i ett samhälle, finns då inte risken att de svenska värderingarna kommer att ändras på ett, enligt mig, negativt sätt?

    ------------------------------------

    Kristianstadsbladet:


    "I förra veckan höll M-politikern Daniel Jönsson ett anförande i kommunfullmäktige i Östra Göinge där han berättade om sina erfarenheter av att jobba som gymnasielärare för nyanlända i övre tonåren.


    Han berättade om elever som förnekar ? eller till och med skrattar åt ? evolutionsläran. Han vittnade om att det finns de som anser att våldtäkt är helt i sin ordning inom äktenskapet. ?Varför har i så fall kvinnan gift sig med mannen om hon inte vill ha sex med honom?.


    Han hade träffat elever som menar att det är fel att man inte får gifta sig med minderåriga eller som tycker att det borde vara dödsstraff för homosexualitet."

    www.kristianstadsbladet.se/ledare/vanstern-motverkar-integrationen-genom-att-blunda-och-peka-finger/

    ------------------------------------

  • K Kalle
    KillBill skrev 2018-05-08 08:22:16 följande:
    Nej jag försökte mig på ett resonemang kring orsakerna till varför det finns en högre benägenhet att anmäla våldtäkt i Sverige än i Sydeuropa.

    Trots att acceptansen för sexualbrott är låg i Sverige och benägenheten att anmäla sexualbrott anses vara hög i Sverige så räknar BRÅ med att det går det bara är 1 våldtäkt av 6 som anmäls. Det våldtäkter som inte anmäls är förmodligen inte överfallsvåldtäkter utan det är mer troligt att det handlar om en våldtäkt i en badtunna eller en våldtäkt efter en efterfest någonstans.
    Det har du fullkomligt rätt i. Jag skulle säga att en kvinna som blivit gruppvåldtagen av sina manliga svenska klasskompisar är mindre benägen att anmäla än en kvinna som blivit våldtagen av ett gäng invandrare på en fest. Jag tror också att svenskarna lättare frias av anledningen att domstolen fattar att kvinnan inte ville ha sex med den okände invandraren, men inte är 100% säker på att hon inte ville ha sex med den svenska mannen.

    Trots detta måste vi göra något åt den kvinnosyn som invandrare har (främst MENA och liknande). Det är både kvinnor och män från dessa länder som har dessa värderingar även om männen troligtvis försvarar dem lite hårdare. Alla har ju vuxit upp med dem och lärt sig från barnsben att det är så det är.
  • K Kalle
    KillBill skrev 2018-05-08 08:42:48 följande:
    Ja kvinnosynen bland många invandrarmän måste definitivt förbättras men problemet med dålig kvinnosyn finns som sagt var även bland många svenska män.
    Visst, skillnaden är procentandelen. Jag vill inte att den procentuella andelen människor med usel kvinnosyn ska öka i Sverige.

  • K Kalle
    AnneSophia skrev 2018-05-08 11:11:51 följande:
    Så anmälningsbenägenheten på gruppvåldtäkter har ökat till följd av metoo?

    "Haduintehörtommetoo?", "haduintehörtommetoo?".
    Troligtvis till viss del ja. Man lägger inte längre skulden på sig själv i lika hög grad.
Svar på tråden Nu säger C ja till att 9000 ensamkommande ska få stanna-rätt eller fel?