Inlägg från: K Kalle |Visa alla inlägg
  • K Kalle

    Nu säger C ja till att 9000 ensamkommande ska få stanna-rätt eller fel?

    AnneSophia skrev 2018-05-08 15:50:28 följande:
    Anmälningarna på gruppvåldtäkter har ökat för att det helt enkelt sker fler gruppvåldtäkter. Inte så svår slutsats. Och nej det har inget med metoo att göra. Det har att göra med... Trumvirvel... Invandringen.

    Så, då var det utrett.
    Både och. Delvis på grund av att fler vågar anmäla och delvis på grund av faktisk ökning.

    Sverige har genom åren blivit mer och mer jämställt - vilket resulterat i att det blivit fler kvinnor som vågat anmäla och förhoppningsvis något färre män som våldtar - men nu har vi fått ett antal människor som är mycket mer ojämställda. Inte bra!!!
  • K Kalle
    x22z23 skrev 2018-05-09 18:31:47 följande:

    Vet du vad ordet estimerat betyder?

    Nån teori om varför just Sverige är världsmästare  våldtäkter?


    Fler lyckas bli dömda i Sverige

    Fler kvinnor vågar anmäla eftersom de inte döms så hårt som i andra länder

    Fler händelser anses vara våldtäkt i Sverige: vi erkänner våldtäkt inom äktenskapet, sexuell handling mot barn anses alltid vara våldtäkt, vi erkänner även sexuell handling som inte innebär att mannen tränger in i kvinnan som våldtäkt.
  • K Kalle
    AnneSophia skrev 2018-05-09 19:29:56 följande:

    Invandrare är överrepresenterade när det kommer till våldtäkter. 4/5 utvisas inte som våldtar. Våldtäkterna ökar.


    Invandrare är överrepresenterade när det gäller dömda våldtäktsmän. Gissningsvis är de också överrepresenterade när det gäller antalet utförda våldtäkter men inte i lika hög grad.
  • K Kalle
    hipsterpappan skrev 2018-05-09 19:50:18 följande:

    Läste i dag om en 19-årig asylsökande i Uppsala som utsatt en kvinna för en grov överfallsvåldtäkt. Det patetiska straffet blev drygt ett års fängelse och åklagarens begäran på utvisning avslogs då han enligt MV riskerar förföljelse i sitt hemland.

    unt.se/nyheter/uppsala/fangelse-for-overfallsvaldtakt-i-uppsala-4977121.aspx

    Så våra kvinnors säkerhet värderas lägre än denna sk flyktings enligt domen


    Nästan alla våldtäktsdomar är patetiska. En svensk hade inte fått högre straff tyvärr. Domstolarna har en sorglig tendens att alltid döma enligt den lägsta straffskalan om det ens blir någon dom. Givetvis skulle mannen du skriver om få mycket högre straff och detsamma gäller samtliga våldtäktsmän - plus utvisning.

    Sverige utvisar inte människor om det finns fara för deras liv. Det kan jag förstå. Samtidigt har alltid gärningsmannen, till skillnad från offret, ett val - valet att INTE begå brottet!!!

    Svenska domstolar MÅSTE börja fokusera på offret. Det är offrets skada och lidande som ska vara grund för straffet och inte hur synd det är om gärningsmannen
  • K Kalle
    Abegayle70 skrev 2018-05-09 22:57:55 följande:

    "det skulle du tänkt på liiite tidigare" ungefär.


    Precis!
  • K Kalle
    x22z23 skrev 2018-05-09 23:15:48 följande:

    Tror du våldtäktsmannen tänker:"Vi har jättesträng lagstiftning, därför måste jag våldta"?


    Men herregud människa! Fattar du inte att fler blir dömda med en hård lagstiftning?!
  • K Kalle
    FDFMGA skrev 2018-05-11 08:26:05 följande:

    En kvinna i Sudan har dömts till döden efter att hon dödat sin man när hon försvarade sig då han försökte våldta henne, sa de just på Ekot.

    Tja, i Sudan existerar inte begreppet våldtäkt inom äktenskapet, ett land som borde vara ett fördöme för de delar av skrikhögern som skränar om att Sverige toppar våldtäktsstatistiken.

    Ett sedelärande exempel för hjärntrusten som skränar här på FL och annorstädes.

    Kvinnan giftes bort mot sin vilja som 16-åring. Sudansk lag tillåter att barn som fyllt tio gifter sig.

    Hennes man bjöd senare in två av sina bröder och en manlig kusin för att hålla fast henne medan han våldtog henne. Dagen efter försökte han våldta henne igen. Då flydde kvinnan ut i köket där hon hämtade en kniv som hon högg sin man med.

    www.nsd.se/nyheter/valdtagen-kvinna-domd-till-doden-for-mord-nm4830332.aspx


    Jag tillhör inte någon höger alls, men ditt exempel är just vad som oroar mig, nämligen att det kommit väldigt många människor hit från kulturer där kvinnosynen är helt annorlunda. De tar med sig den synen hit. Hur kommer det att påverka Sverige och svenska värderingar? Om många människor har den synen kan jämställdheten gå tillbaka.
  • K Kalle
    FDFMGA skrev 2018-05-11 08:45:13 följande:

    Ja, det är ett dilemma som man kan hantera på olika sätt: Man kan blunda för att det existerar kulturella skillnader, man kan påstå sig vara så tolerant att man vill försäkra sig om att slippa intolerans genom att isolera Sverige eller man kan vara mycket tydlig om vad som gäller i Sverige.

    Personligen vägrar jag tro att särskilt många av de som kommer hit tillhör samma intellektuella bottenskrap som de som gapar om att Sverige vinner VM i våldtäkt numer.


    Tyvärr har de som kommer hit från MENA -länder mycket gemensamt med SD när det gäller värderingar.
  • K Kalle
    x22z23 skrev 2018-05-11 19:04:11 följande:

    Är verkligen Sveriges lagstiftning så unik om du jämför med västeuropa i övrigt?


    Ja. Både lagstiftningen och synen på offret annorlunda i Sydeuropa tex).
  • K Kalle
    x22z23 skrev 2018-05-12 10:03:50 följande:

    Kan du redogöra för skillanderna i lagstiftning mellan Sverige och Norge, Danmark, Finland, Island, Irland, Storbrittanien, Holland, Belgien, Luxemburg.


    Nej, men de är inte heller de enda länderna i Västeuropa. När det gäller Finland kunde vi alldeles nyligen läsa om en man som våldtagit en 10-årig flicka men som frikändes för att det inte gick att bevisa att flickan gjort motstånd. I Sverige hade han fällts för våldtäkt mot barn.
Svar på tråden Nu säger C ja till att 9000 ensamkommande ska få stanna-rätt eller fel?