Inlägg från: Fjäril kär |Visa alla inlägg
  • Fjäril kär

    Adoptera bort 2-åring?

    Anonym (Ledsen) skrev 2018-05-01 08:18:35 följande:

    Tack för alla svar! Ska svara mer sen men ska vila lite nu för dottern sover fortfarande.

    Jag har ju ett jobb men det är inte på kontorstid så är svårt att jobba så mycket som jag behöver. Har fått försörjningsstöd tidigare men de hjälper ju inte till med skulder alls, inte ens elskulder.

    Jag hamnade efter med allt när jag var gravid och det tog slut med dotterns pappa och det är omöjligt att komma ikapp när man har precis så man klarar sig.

    Ibland känns det som att det går ändå och att jag måste klara det på något sätt för min dotters skull men ibland känns det bara helt omöjligt.

    Bråkade med mamma igår så därför känns det extra hopplöst nu. Skulle verkligen behöva någon att prata med , ska kolla med jourhavande präst och jourhavande medmänniska som någon skrev .

    Det handlar inte bara om ekonomi utan också att det är så mycket bråk i min familj och att jag samtidigt är beroende av hjälp från familjen eftersom jag är helt ensam.

    Känns orättvist att min dotter inte ska få ha så bra förutsättningar som möjligt..


    Vet du vad, även om det är tungt just nu betyder inte det att det alltid kommer se ut så här.

    Du har fördel av att din dotter är så liten än. Hon behöver inte mer än dig , en säng och mat i magen just nu.

    Hon måste inte ha eget rum och massa prylar som kostar pengar. Naturen utanför är gratis och hela sommaren är det enda äventyr hon just nu behöver.

    Just nu måste du hålla dig flytande, men se dig omkring och se möjligheter. Sök nya jobb, leta billigare boende osv.

    Kom ihåg att pyttesmå förbättringar alltid är lika mycket värda som större. Trixa och fixa i vardagen med dom förutsättningar du har just nu och känn dig nöjd med att du faktiskt KAN göra skillnad redan nu, även om det bara handlar om att kunna köpa mjölk dagen före lön..
  • Fjäril kär

    Har du koll på vardagsekonomin? Vet du hur du gör för att få ihop det rent konkret? Annars är tipset att sänka utgifter så mycket det går både via maten och fasta kostnader. Enkla "husmorstips" kan göra skillnad på hundralappar varje månad. (du vet kolla elavtal, kontantkort i mobilen, köpa extrapris, laga enkel mat, basutbud på tv o bredband osv)

    Har du alla bidrag du har rätt till? (underhåll,bostadsbidrag,barnbidrag,försörjningsstöd osv)

    Tänk på att kyrkan kan hjälpa till när det krisar. Du kan söka pengar ur olika fonder dom har, du kan få hjälp med matkassar och även möjlighet att få saker second hand. (jag jobbar inom kyrkan och har vid flertalet gånger fått dela ut kassar med barnkläder, leta spjälsäng och skänka vinterjacka tex)

    Har du kollat möjligheten att få a-kassa den tid du inte jobbar? Har du använt all föräldrapenning? Du kan ta halva och kvartsdagar om du jobbar oregelbunden tid.

    Går dottern på dagis? Kolla med andra föräldrar på avdelningen om möjligheten att få hjälp med hämtning nån gång ibland.

Svar på tråden Adoptera bort 2-åring?