Inlägg från: smulpaj01 |Visa alla inlägg
  • smulpaj01

    Adoptera bort 2-åring?

    Anonym (Jenny) skrev 2018-05-01 09:19:03 följande:

    Läs om läs rätt. Jag skrev inte att det inte går, utan att det är nästintill omöjligt. Jag vet att det finns inhemska adoptioner men de är oerhört få och majoriteten är närståendeadoption.


    En fd väninna till mig adopterade bort sin son. Det gick hur lätt som helst. Hon fick ett antal par att välja på. Så att det skulle vara svårt att adoptera bort barn i Sverige är en ren LÖGN!

    Men när det gäller ts hoppas jag hon tänker om. Min väninna har ångrar sitt beslut i alla år och firar hans födelsedag. Hon fick aldrig barn igen och det är en enorm sorg!
  • smulpaj01
    Anonym (Soc.) skrev 2018-05-01 09:45:12 följande:

    Fast det är inte ett dugg mindre möjligt i Sverige än i andra länder. Ditt svar antyder att det på nåt vis skulle vara svårt att få igenom och så är det inte, det står en fritt. At det är få inhemska adoptioner innebär återigen inte att det är svårt eller "nästintill omöjligt" utan helt enkelt på att behovet är väldigt litet på grund av vårt sociala välfärdssystem.


    Exakt så ÄR det! Min väninna hade klarat av att ta hand om sitt barn om hon velat! Idag vet hon det men just då blev hon övertalad.
  • smulpaj01
    Anonym (Troll) skrev 2018-05-01 09:53:10 följande:

    träffar din väninna någonsin sitt barn ? Barn och framförallt lite äldre barn som växt upp med sin biologiska mor kan fara riktigt illa psykiskt vid en adoption


    Nej de tog honom direkt han var född. Jag var med. Det är mycket tragiskt.
Svar på tråden Adoptera bort 2-åring?