Inlägg från: Anonym (grekens brorsa) |Visa alla inlägg
  • Anonym (grekens brorsa)

    Föräldrar vill polisanmäla mig för stöld????

    Satt och fikade på vår balkong här igår och rätt som det är flyger en boll in på balkongen. Ungarna på gården har spelat fotboll visar det sig och ställer sig och skriker att bollen ska tillbaka.

    Tänker inte mer på det utan slänger ner bollen.

    Nån kvart senare åker bolljäveln upp igen, men nu har de ner en kruka på utebordet som slår sönder.

    Nu blir jag på dåligt humör och säger att ungarna får hämta bollen själva varpå jag möts av glåpord (grova sådana) och arga kommentarer. Får bla höra att jag är en "jävla horgubbe" osv. och tillslut tappar jag sugen och går in.

    Nån kvart senare ringer det på dörren, det bankas och har sig och de skriker "gubbjävel ge oss bollen!" osv.

    Jag väntar en stund, sen öppnar jag och säger att de har förlorat sina chanser och får skaffa en ny boll eftersom de inte kan hålla reda på den själva.

    Kan tillägga att det här är inte första gången de har upp bollar på folks balkonger. Har påtalat för hyresvärden om problemet men de kan inte göra så mycket.

    Så idag, blev jag påhälsad av en granne, som tydligen är mamma till nån av de här ungarna. Hon påpekar att jag har blivit polisanmäld för stöld och att hon vill ha bollen tillbaka.

    Jag påpekar att jag ju redan är polisanmäld så det får väl polisen sköta. Dessutom är ungarna skyldiga till skadegörelse av min och säkert flera andra hryesgästers balkonger.

    Vad fan ska man göra med sånt här folk???

  • Svar på tråden Föräldrar vill polisanmäla mig för stöld????
  • Anonym (grekens brorsa)
    Anonym (p45) skrev 2018-05-05 13:33:04 följande:

    Nog för att barn är barn, och shit happens etc.

    Men ditt sätt att hantera det på fungerade alldeles utmärkt under 70-80talet. Sköt man in en fotboll på grannens tomt (surgubben!) så fick man ta mössan i handen och ringa på och  be att få tillbaka sin fotboll, gärna be om ursäkt att det "hände".

    Råkade man dessutom skjuta sönder något, tja, då j-lar gällde det att lägga benen på ryggen inledningsvis. Antingen fick man glömma bort sin boll, men mer troligt var att den sura grannen minsann visste vem som var ägare till bollen som numera ligger i hans trasiga växthus. Då fick mina föräldrar en påhälsning! Och då fick man lära sig att skämmas!

    Idag tycks det vara omvända landet Sverige. Du förväntas gladeligen kasta tillbaka bollen i tid och otid. Gör du inte det så får du stå ut med att "snorungar" kallar dig för än det ena än det andra. Som grädde på moset kommer någon curling-morsa och säger att hon minsann har polisanmält dig... Ridå!

    Är själv trebarns-farsa. Det händer ibland att min barn skjuter in en fotboll till grannen. Då får de lösa det själva. Skulle det skapa irritation hos min granne så skulle jag "förstå" det och jag skulle be mina barn att spela fotboll på en annan plats.

    I vissa avseenden var det bättre förr...

    //grumpy-old-man


    Jag minns hur jag fick skäll av mina föräldrar för att vi sprang runt på gårdarna som barn och retade upp folk på gården (innergårdar). Minns aldrig att jag fick gå och be nån om ursäkt men det beteendet du beskriver som fanns förr är ju som du säger helt bortblåst.

    Barnen bestämmer, syns väl i skolan. Jobbat extra som fritidsledare och vi hade nån kille som hade utbrott när han inte fick som han ville. Vid nått tillfälle höll han på och kastade stolar och välte bord. Hade förmodligen gett nån annan elev hjärnskakning eller värre om inte vi brottat ner honom.

    Förr hade föräldrar accepterat situationen men just den här killens mamma var helt hysterisk. Vi tog bilder och visade hur hennes ängel hade gått fram men hon vägrade tro på det utan ansåg att det var andra elever eller vi som orsakat det när vi brottat ner honom.

    Man undrar ju hur det kunde bli såhär. Framtidens ungar kommer ju bli helt jävla handlingsförlamade.
  • Anonym (grekens brorsa)
    Ignoramus skrev 2018-05-05 13:54:04 följande:

    Det mest rimliga hade väl varit att lämna tillbaka bollen efter att de åkt och köpt en ny kruka och sedan planterat om växten till dig.


    Kommer aldrig hända. Morsan får det väl till att jag får skylla mig själv som har en blomma där.

    Bollen lär ha varit billigare än både blomma i helgen kruka. Nu står den i en ful jäkla f.d smörask.
Svar på tråden Föräldrar vill polisanmäla mig för stöld????