Inlägg från: lindalicious |Visa alla inlägg
  • lindalicious

    Kan det vara ok för en man att klä sig kvinnligt?

    Ja klart man skulle haja till och reagera om man kommer hem till en manlig vän som går i klänning. Men det behöver inte vara reagera som i något negativt. Jag skulle för förmodlingen säga "oj vad du gjort dig fin då hehe" och kanske tro det är på skämt först. Men om vännen skulle säga att han gillar klänning och att det inte är på skoj skulle jag väl bara "jaha okej fint, förlåt att jag trodde du skojade" och sen festa som vanligt. Skulle nog mest va orolig över att ha sagt något klumpigt eller sårande. Så en idé för att inte få gästerna eller dig att känna sig dumma kan ju vara att tala om direkt. Tror inte många vänner skulle reagera negativt, det är ju bara kläder. Möjligen det skulle tisslas och tasslas lite huruvida du är bi eller vad din tjej tycker om det hela, men är ni öppna skulle jag tro att det lägger sig snabbt. Det är trots allt 2018 och folk är rätt öppna, dock rädda att sära eller säga fel och blir nog ofta därför tysta/stela.

    Lycka till


    Don't get mad, get even.
  • lindalicious

    Klänningen på sista bilden är jättefin, men för din egen skull är det kanske bra att börja med något i lite stretchigt material. Inte nödvändigtvis för att det ska sitta snyggare utan för bekvämligheten tänker jag. Klänningar brukar trots allt vara sydda för kvinnokroppen och kan säkert strama över axelpartiet eller bröstet beroende på hur du är byggd. Jag måste själv köpa stretch då jag inte har någon smal normkropp och då är ju jag kvinna. Som muskulös man är det kanske ännu svårare att få typiskt kvinnligt sydda kläder att sitta bekvämt.

    Sen tycker jag du ska försöka tänka på att det inte är något minus om det inte sitter som på modellen. Vi har ju en bild av att kvinnokläder ska fyllas ut vid bysten och höfterna, gå in lite i midjan osv osv och gör det inte det så passar det ej. Men det är ju egentligen också bara våra egna föreställningar om hur det "ska" sitta. Om du inte har byst och höfter att fylla ut med, om du har bredare axlelparti än många kvinnor så tyget faller annorlunda osv så kan det fortfarande se fint ut även om det inte ser ut som på en kvinna. För som jag fattar det är inte ditt mål att se så kvinnlig ut som möjligt utan helt enkelt vilja ha en fin klänning? Om jag inte nu inte fattat fel vilket jag iofs kan ha gjort haha..

    Men oavsett, låt inte rådande syn på hur det "ska" sitta avskräcka dig om du hittar något fint. Däremot bekvämt är viktigt och just därför är kanske stretch bra åtminstone i överdelen över axlarna. Kolla i butik så du kan prova, eller beställ från typ Zalando eller liknande så du kan ta hem flera olika storlekar och skicka tillbaks gratis


    Don't get mad, get even.
  • lindalicious
    Liquorice50 skrev 2018-06-27 14:20:13 följande:

    Denna klänning blev det till slut och en midsommar att att minnas. Blandade reaktioner från vänner men det kommer nog bli fler tillfällen att ha klänning tillsammans med andra tänker jag och då i första hand med min flickvän.


    Bra gjort, heja dig!! Jag tänkte faktiskt på denna tråd runt midsommar och funderade hur det blev med klänningen Som förövrigt ser väldigt fin och somrig ut! Var det någon utav vännerna som tog det som ett skämt eller som va taskig eller gick det okej med alla?
    Don't get mad, get even.
  • lindalicious
    Ballon79 skrev 2018-06-30 13:50:59 följande:

    Gud vad modigt! Jag var häromdagen med min fru för att titta på en klänning (åt henne). En liten butik med mycket personlig service. Jag försöker visa intresse (!) genom att ha relevanta synpunkter på passform, färg mm. Plötsligt säger expediten "Vill du att jag ska ta fram några modeller åt dig också?"... Jag blev paff, sa skämtsamt nej tack... Vad triggade henne? Jag var ändå där i min frus ärende...


    Sa hon det på ett seriöst sätt ville hon väl vara hjälpsam och öppen. Sa hon det på ett skämtsamt sätt tyckte hon väl du verkade "för" insatt och intresserad i din frus val kanske. Var det det sistnämnda tycker jag det var riktigt dålig stil av henne. Om det var det förstnämnda tycker jag det var fint gjort av henne att fråga om hon tyckte intresset verkade finnas där. Gränserna mellan manliga och kvinnliga kläder håller åtminstone på att utmanad och suddas i kanterna. Vissa är öppna för det, andra inte.
    Don't get mad, get even.
  • lindalicious
    Ballon79 skrev 2018-07-01 07:44:33 följande:

    Inte en kedjebutik, men inte på något sätt obskyr. Sammantaget era olika inlägg så väljer jag att uppfatta henne någonstans mellan skämt och invit, typ helt enkelt som väldigt öppen och genusmedveten (eller kanske omedveten ska man säga).


    Japp det är precis vad jag tror utifrån det du berättat Tog du illa upp eller blev du bara paff, glad över den eventuella öppenheten etc?
    Don't get mad, get even.
Svar på tråden Kan det vara ok för en man att klä sig kvinnligt?