Inlägg från: Anonym (Syren) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Syren)

    Hur många måltider per dag äter era barn

    Hm verkar vanligt med kvällsfika... det har vi aldrig gett. Såhär ser det ut hos oss, sonen är 19 månader:

    7.30-8.30 frukost (macka, pålägg, frukt och mjölk)

    9.30-10 frukt

    11 lunch

    12-14 sover

    14.30 mellis (typ macka eller liknande mättande)

    17.30 middag

    19.00 nattning. Ingen välling.

    Sen har han visserligen stannar upp lire i tillväxten just nu, men alla tre kurvor följer varandra så jag är egentligen inte orolig.

  • Anonym (Syren)

    Har du funderat på att ev lägga honom lite tidigare istället? Kanske korta ner middagsvilan med en halvtimme och lägga 19.30 istället? Jag skulle tycka det verkar så jobbigt att hålla på med kvällsfika. Om vi har maten på bordet 17.30, så sitter vi till bords kanske en halvtimme, sen leker han en halvtimme och sen är det ju dags för bad, bok, mys och sova. Nu har vi det lätt med nattningen, vi lägger honom i badet 18.30 och 19.00 säger vi godnatt och stänger sovrumsdörren (ibland lite senare om han har VÄLDIGT kul i badet). Han hinner liksom inte bli hungrig på en timme.

  • Anonym (Syren)
    Jsv17 skrev 2018-05-15 23:47:23 följande:

    Om du är orolig då han ligger under sin kurva men har svårt att då honom att äta mer/oftare så kan man titta till vad han äter. Vår lille kille föddes liten, under normal kurva (2660g bf+2) och nu när vi börjat ge mat lite grand så blev vi tillsagda att öka på fett-innehållet ytterligare för att göra det han äter kalorie tätare, så ha lite extra rapsolja (mer än de vanliga recepten säger och även i barnmatsburkar slänga i en extra tesked olja) i när man gör mat osv. Så det kan ju vara nåt att prova så att det han faktiskt äter är ?värt mer? och hjälper honom gå uppnå vikt utan att tumma på näringsinnehållet då det blir det samma.


    Ännu hellre smör, grädde och gräddost som ger god smak till maten! Då äter han kanske bättre rent allmänt. Matolja smakar ju inte jättegottt och kan till och med göra att maten smakar konstigt/ får konstig konsistens. Särskilt när man med större barn ger mer vanlig mat och inte mosad är det svårare att gömma olja i den.

    (Ditt råd är bra men tänk på att TS barn är ett helt år äldre än ditt!)
  • Anonym (Syren)
    LFF skrev 2018-05-16 15:27:00 följande:

    Det är klart att du kan kräva att de ska väcka honom från dagvilan om det krävs för att han inte ska vara vaken så sent och era rutiner blir helt knas. Det är du som bestämmer över ditt barn, inte förskolan. Men ni kan ju vänta tills det är dags för semestrar och då införa en kortare vila och andra rutiner så slipper det vara grinigt en period på förskolan (där de får vatten på sin kvarn om att han måste sova så länge han vill på dagen eftersom annars blir han grinig).


    Helt rätt! Dom kan inte bestämma hur länge ditt barn får sova för det är inte dom som får hantera konsekvenserna!! Det är ju också rimligt att barnen allteftersom de blir lite större behöver sova kortare på dagen. Vissa slutar ju HELT med dagsvilan mellan 1,5-2,5 års ålder! Då kan man inte låta dom sova tre timmar för att sedan en månad senare fasa ut det helt!
  • Anonym (Syren)
    JohannaSaGo skrev 2018-05-18 06:44:28 följande:

    Men det är det som är det sjuka. Personalen har sagt på förskolan att här väcker vi inte barnen utan dom får sova hur länge dom vill. Och sover dom "för länge" ska man se över sina rutiner hemma, att man gör nått fel hemma.

    Men om sonen sovit dåligt en natt kan han liksom sova 3h på dagen om han skulle få välja själv.Men aa, dom väcker inte enligt deras regler


    Då säger du att det är du som är mamma och du bestämmer. Dina rutiner är det inget fel på för det funkar strålande på helgerna. Han sover dåligt på natten om han sovit för länge på dagen, och då sover han längre på dagen efter som konsekvens. Fråga dom hur deras nattsömn skulle bli om de sov 3-4 timmar varje eftermiddag. Det är inte ok att dom bestämmer en sån sak, det handlar om ren LATHET från deras sida för ju längre barnen sover desto längre kan de sitta och dricka kaffe.
Svar på tråden Hur många måltider per dag äter era barn