Inlägg från: frk uggla |Visa alla inlägg
  • frk uggla

    Behövs barnvagn till 4-åring när bebis kommer?

    Hej!

    I augusti blir dottern fyra år och någon vecka senare är lillebror beräknad. I dagsläget älskar dottern fortfarande sin vagn som hon ibland får somna i under kvällspromenad eller bara sitta i vid längre sträckor. Vagnen har alltid varit en stor trygghet för henne (även om det varit olika vagnar under årens gång).

    Vi har inte tänkt hittills att vi behöver en syskonvagn eftersom hon kommer att vara så stor när bebis kommer men nu har jag börjat bli osäker. Hur har ni löst det vid tex längre promenader, semestrar osv?

    Behövs syskonvagn eller kommer den enbart att stå oanvänd?

    /C

  • Svar på tråden Behövs barnvagn till 4-åring när bebis kommer?
  • frk uggla

    Nu är det så att dottern alltid har haft stora problem med sömnen med bland annat insomningssvårigheter som periodvis har medicinerats. I vagnen eller bilen däremot somnar hon bra vid läglig tid. I ?egen säng? kan det ta 2-3 timmar.

    Vagnen hon har är upp till 25kg och är alls inte liten trots att hon själv är ganska stor. Hon är också duktig att gå längre sträckor själv så jag är inte orolig för att hon blir lat.

    Men det blir nog så att vi behåller hennes Crescent compact 360 och använder den om vi behöver båda vagnarna - och då när båda vi föräldrar är med. Vi får inhandla en ståbräda att använda när hon inte cyklar.

    Tack för era synpunkter! Några skulle dock behöva öva på nyansering i sitt synsätt på andras liv.

Svar på tråden Behövs barnvagn till 4-åring när bebis kommer?