Inlägg från: penelope81 |Visa alla inlägg
  • penelope81

    Vi som försöker bli gravida!

    Jag och sambon (36 och 38 år) försöker också med första barnet. Jag tog ut spiralen i början av april och fick ganska snabbbt äggossning, även om det inte blev något den gången.

    Den här månaden testade jag med äl-test, men fick inte riktigt till det. Kände dock starka symptom så tror jag bara testade fel tider. En vecka efter äl fick jag som svagare mensvärk och ont i ryggen, men jag vet inte om jag bara inbillar mig för att jag verkligen vill att det ska vara något. Jag tror jag har BIM den 23/5, men ska försöka hålla mig från att testa tills på lördag åtminstone.

  • penelope81
    Vinter16 skrev 2018-05-16 22:33:59 följande:
    Så spännande, hoppas det har tagit sig denna månaden :)
    Jag blir mer och mer tveksam till att det blir något den här månaden. Förutom det som känns som mensvärk har jag inga andra symptom, men det är väl bara att vänta på mensen och se om den dyker upp eller inte.
  • penelope81

    Vinter16 skrev 2018-05-18 15:03:36 följande: Ni som har bim nästa vecka, har ni några symtom? Jag känner ingenting

    Det enda jag känner är som en lätt/medel mensvärk och att jag har vaknat de senaste nätterna och känt mig kissenödig, dock har jag somnat om igen. En annan sak som jag inte känner av som brukar dyka upp en vecka innan mensen är finnar. Det brukar alltid bryta ut men nu har jag inga.

  • penelope81
    Vinter16 skrev 2018-05-18 19:55:28 följande:
    Jag har också känt mig mer kissnödig än vanligt faktiskt, går på toa mycket oftare, längtar till nästa vecka när man kan testa!
    Nu springer jag ganska ofta på toa i vanliga fall (dricker mycket vatten på jobbet) men jag vaknar sällan på natten och behöver gå på toa. Jag ser också fram emot nästa vecka, även om mensen kommer, då vet man ju iallafall hur det blir. Är på väg att bli helt nipprig av att vänta!
  • penelope81
    Phines92 skrev 2018-05-18 21:12:30 följande:

    Jag har stundvis molvärk i ländryggen och idag även på höger sida av magen. Kissar oftare än vanligt och har väldigt vattniga flytningar som nu blivit lite geléaktiga, typ som ägglossning igen fast mer klumpigt. Inte alls sugen på mat och inte ens choklad som jag vanligtvis älskar... Väldigt märkligt?!

    Hoppas såklart på plus men kan likaväl vara kroppen som beter sig konstigt utan hormoner. Har beställt digitala test som kommer nästa vecka, så får se nästa helg om jag testar :)


    Det är ju det svåra, hur många av symptomen beror på graviditet och hur många beror på att man så gärna vill att det ska vara en graviditet? 
  • penelope81
    Vinter16 skrev 2018-05-21 22:16:18 följande:

    OBS väldigt gnälligt och deppigt..

    Nu känner jag att pmsen är här.. brösten känns tunga, är konstant hungrig/sugen på mat och känner mig allmänt sur och ledsen (får så endel månader innan mens).

    Detta var första försöker så jag har väll ingen anledning egentligen till att deppa ner mig men vi prickade äl då jag kör med äl test. Många av mina vänner som har barn blev antingen gravida på första försöket eller oplanerat gravida när de åt p-piller. Även många ?kända? personer inom sociala medier som är gravida har tydligen blivit det på första försöket. Lyssnar endel på poddar och kollar youtube, bloggar osv där de delar med sig om att det hände direkt.. Känns som att det är ovanligt att inte bli gravid direkt, speciellt om man är 25 år som mig. Ursch vilken deppig kväll :(


    Jag hade en deppdag igår och inte blev det bättre idag när jag inte ens behövde gå upp ur sängen för att känna att mensen var här Gråter för mig är det andra försöket men när man närmar sig 37 så känns det inte som att det finns så mycket tid kvar, vilket gör mig så stressad. 

    Men vi får försöka igen och försöka komma ihåg att det kan ta tid, även om det är skitjobbigt. 
  • penelope81

    Varning för gnälligt inlägg :(

    Jag tror jag måste sluta med alla typer av tester för att inte bli galen och tro att något är fel med mig. Testade med cb ägglossningstest och fick aldrig upp en fast gubbe. Testade att tempa och nu säger appen att min temp fluktuerar mycket, så nu går jag och oroar mig för det. Har typ inga flytningar, något som också oroar mig. Så kontentan av det hela blir att jag måste tagga ner lite för att inte få ett sammanbrott.

Svar på tråden Vi som försöker bli gravida!