Inlägg från: Anonym (Vänta) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Vänta)

    Kvinna och oskuld. Tabubelagt ämne. Finns ni och hur gamla är ni?

    Anonym (22 år) skrev 2018-05-22 05:53:48 följande:

    Jag var 22 år när jag förlorade oskulden. Det skedde på bröllopsnatten och det var att vänta. Min man var 25 år och hade också valt att vänta. Vi önskade egentligen att gifta oss mycket tidigare, men eftersom att vi önskade barn direkt så väntade vi tills efter maken gått färdigt sin utbildning.


    Ni ville ha barn genast när ni gifte er alltså? Annars hade ni väl kunnat gifta er och sen låta barnet komma när studierna var klara? Var ni tillsammans länge innan ni gifte er?
  • Anonym (Vänta)
    Anonym (22 år) skrev 2018-05-22 08:52:05 följande:
    Vi ville ha barn direkt, men inte ta några risker så vi väntadelite till. Vi var tillsammans i sju år innan vi gifte oss.
    Det var en imponerande lång väntan. Hur kunde ni hålla er? Båda oskulder alltså? Hade ni någon annan form av sex än samlag eller avstod ni från allt? 
  • Anonym (Vänta)
    Anonym (L) skrev 2018-05-23 11:05:56 följande:

    Tabu att kvinnor är oskuld har det aldrig varit, tabu att kvinnor ligger med lika många som män, är.


    Jag tycker inte heller att det är rätt att kalla det tabu. Min fästmö är 32 och oskuld. Om det går som vi planerat väntar vi tills vi gifter oss nästa sommar när hon är 33. Hon har alltid varit öppen med att hon anser att sex ska vänta till äktenskapet och det en inställning som väcker både beundran och förvåning och även förlöjliganden i vissa fall. Det klart att hon inte diskuterar sitt privata hur som helst men tabu är det inte.
  • Anonym (Vänta)
    Johannako skrev 2018-05-23 13:24:40 följande:

    Jag är snart 25 år och fortfarande oskuld.. Den är inte särskilt självvalt, men kan säga att jag har mina problem som gör att jag hamnat där jag är nu.. För mig är det viktigt att det betyder något och att det är en person jag kan lita på då det för mig är en väldigt intim upplevelse.. Jag är en rätt sexuell person som har koll på min egna njutning och vad jag tycker om, jag börjar känna ett rätt stort behov av att snart få uppleva det... 


    Har du aldrig haft någon pojkvän?
  • Anonym (Vänta)
    Johannako skrev 2018-05-23 13:36:23 följande:
    Nej, har alltid backat när det börjar bli seriöst mycket för att jag känt mig stressad över att vara oskuld och inte våga berätta det.. Då jag inte velat bli dömd och avvisad.. jag har även haft och har fortfarande problem med tillit pga erfarenheter från när jag vara yngre.. 
    Synd att du är rädd att bli dömd och avvisad för att du är oskuld. Jag undrar om du inte överdriver det. Jag tror att många killar också tycker att det kan vara fint eller spännande med en oskuld.

    Min fästmö har haft svårt att få pojkvän. Men det är nog inte för att hon är oskuld i huvudsak, utan mera för att hon har varit så tydlig med att hon vill vänta tills hon är gift. Det är ganska få män i dag som är beredda att avstå så länge från sex.

    Hoppas det ordnar sig för dig. Du borde kanske jobba med tillitsbiten.
  • Anonym (Vänta)
    Johannako skrev 2018-05-23 13:56:17 följande:
    Har blivit mycket mer öppen med det, och de killar som jag känner ett intresse för har fått reda på det.. mycket r att jag vill att de ska veta om jag är osäker och försiktig med att ta det steget..

    Tack tror nog det gör det tillslut, mm ska ta tag i det har blivit lite bättre men långt i från bra
    Jo, det är ju viktigt att den som får äran att ta dig är försiktig och lyhörd. Åtminstone för min fästmö har det kommit en större trygghet med tiden. Ännu när hon var i din ålder kände hon sig nervös inför tanken på samlag, men nu känner hon mera tillförsikt. Som mera mogen förstår hon att det inte behöver vara perfekt första gången och hon vet också att hon kan säga till om något inte är bra eller om hon vill att något ska vara annorlunda. 

    Samtidigt upplever hon också att lusten har ökat med åren så också det sänker nog tröskeln... Vi får väl se om vi lyckas hålla oss tills vi är gifta, eller om vi tappar kontrollen någon gång under vägen dit...
  • Anonym (Vänta)
    Anonym (Drömm) skrev 2018-05-23 13:56:21 följande:

    Jag med flera har som dröm att ha en oskuld. Tänk, en tjej som inga killar kladdat på.

    Visst gammeldags tänk som många feminister hatar, men en dröm...

    Nu är jag gift med en kvinna som har barn sedan tidigare relation, det gick också bra. Men hade jag varit hennes första kille hade det självklar varit mer speciellt:)


    Jo, inte kräver jag att min tillkommande ska vara oskuld, men visst är det fint att hon är det.
  • Anonym (Vänta)
    Johannako skrev 2018-05-23 14:25:42 följande:
    Kan säga att jag blivit positivt överraskad över reaktionerna jag fått när jag sagt hur det är.. de flesta nästan samtliga gillar det och blir tänds på tanken över det.. vilket jag inte trodde det var innan
    Om det är en kvinna man gillar och är attraherad av, är det väldigt svårt att tänka sig att det faktum att hon är oskuld skulle minska intresset. Att hon är oskuld kan förstås bero på att hon är "omöjlig" på något vis och därför aldrig har fått någon kille, men det märker man ju på annat i så fall, och blir aldrig intresserad.

    Visst var det ju "hett" när jag fick reda på att min flickvän, nuvarande fästmö var oskuld. Jag kunde ju ana det eftersom hon är församlingsaktiv, men samtidigt var det svårt att tro det när hon var 31 och har en ganska tuff och attraktiv framtoning och ofta väljer att klä sig så att hennes kvinnlighet framhävs.
  • Anonym (Vänta)
    Johannako skrev 2018-05-23 14:55:07 följande:
    Du har nog väldigt rätt i det du säger, kan dock säga att jag nu för tiden säger det rätt tidigt för att killen ska veta och inte känna att jag lurat honom då jag är rätt sexuell av mig och väldigt hemma på min egna njutning så kan jag nog ses som rätt erfaren när jag pratar m.m.
    Så är det för min fästmö också, att hon har utforskat sin njutning och känner sin kropp och dess reaktioner. När hon var yngre var onani närmast tabu, men när hon var i 25-årsåldern började hon testa mera och lärde sig få orgasm. Så i det avseendet är hon inte oerfaren. Hon har också varit beredd att förbli ogift och nöja sig med njutning på egen hand.
  • Anonym (Vänta)
    Anonym (22 år) skrev 2018-05-23 15:30:08 följande:
    Jag upplever det inte som att man blir direkt dömd som kvinnlig oskuld/kvinna som bara legat med en.Jag skulle inte kalla det för ett tabu. Däremot händer det titt och tätt att andra kvinnor(gärna de som är lite äldre) tycker synd om en, de utgår från att man har missat så mycket för att man inte varit "frigjord". Ibland händer det också att ens intelligens ifrågasätts eller att de utfår från att man haft en traumatisk religiös barndom.
    Min fästmö har också fått sådana reaktioner från mera "frigjorda" vänner. Att hon liksom har slösat bort sin ungdom genom att avstå sex. Eller att avhållsamheten är påtvingad av föräldrar eller församling och att hon liksom är drabbad av den.
  • Anonym (Vänta)
    Anonym (22 år) skrev 2018-05-22 09:19:39 följande:
    Båda var oskulder ja. Eftersom att detta är våra värderingar och båda verkligen ville vänta så var det inte så himla svårt ändå. Vi hade inget sex alls innan vi var gifta. 
    Några nyfikna frågor. Funkade sexet bra från början eller var det svårt att "komma igång" på något vis när ni båda var oerfarna? Hur gjorde ni under er långa väntan? Övernattade ni hos varandra? I samma säng på resor etc? Var det aldrig nära att ni skulle ha gått för långt?
Svar på tråden Kvinna och oskuld. Tabubelagt ämne. Finns ni och hur gamla är ni?